Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Επαναπατρισμός αντικειμένων από το Λονδίνο

Ο μαρμάρινος βυζαντινός ελκυστήρας, 11ου αιώνα, ο οποίος είχε κλαπεί από το ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα στην κοινότητα Νομιτσί, Π.Ε. Μεσσηνίας.

Στους χώρους του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου φυλάσσονται δύο κλεμμένα αντικείμενα τα οποία επαναπατρίσθηκαν, την Τετάρτη 30 Μαΐου, από τη Μεγάλη Βρετανία.

Η φύλαξη τους στο Μουσείο θα είναι προσωρινή, μέχρι να παραδοθούν στους εκπρόσωπους των αρμόδιων Εφορειών του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού (10η και 26η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων). Τα αντικείμενα συνόδευσε στην χώρα μας η Δρ. Βικτωρία Γ. Σολομωνίδου, Εμπειρογνώμων Πρεσβευτής Σύμβουλος Α΄ Μορφωτικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Λονδίνο, η οποία συνετέλεσε αποφασιστικά στην επιτυχή έκβαση της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Πόσοι άνθρωποι και πόσα πρόβατα χωρούν σε ένα fiat;

Πόσοι άνθρωποι και πόσα πρόβατα μπορούν να χωρέσουν σε ένα Fiat seicento; Σύνολο δέκα επιβάτες, αρκεί να υπάρχει αγαστή συνεργασία μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών!

Δεν πρόκειται για ανέκδοτο, αλλά για ένα πραγματικό γεγονός, το οποίο θα θυμούνται για χρόνια οι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής.

Όταν σταμάτησαν για έλεγχο στη Νέα Τρίγλια το μικρό, αλλά γεμάτο εκπλήξεις Fiat, δεν πίστευαν στα μάτια τους. Επέβαιναν δύο ημεδαποί 38 και 46 ετών και δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας 19 και 23 ετών. Μαζί τους, «συντροφιά» και έξι πρόβατα! Μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι τα είχαν αφαιρέσει από κτηνοτροφική εγκατάσταση 31χρονου κτηνοτρόφου της περιοχής.

Eπίθεση των Ανεξάρτητων Ελλήνων στον Αντώνη Σαμαρά για την επιστολή στον Ντράγκι

Ολομέτωπη επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά πραγματοποιούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, επαναφέροντας στη δημοσιότητα την επιστολή του προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

Το κόμμα του Πάνου Καμμένου υποστηρίζει οτι «δεν αφήνει πολλά περιθώρια ερμηνειών».

Στην επιστολή που εστάλη στις 15 Φεβρουαρίου 2012 και είχε δημοσιευθεί στα ΜΜΕ ο κ. Σαμαράς αναφέρει ότι η ΝΔ «αν κερδίσει τις επόμενες εκλογές στην Ελλάδα (αυτές που έγιναν στις 6 Μαΐου) θα παραμείνει προσηλωμένη στους στόχους και τις βασικές πολιτικές του Προγράμματος, όπως περιγράφονται στο Μνημόνιο και τη Χρηματοπιστωτική Συμφωνία». Ο κ. Σαμαράς επισημαίνει ότι δίνει προτεραιότητα στην ανάκαμψη η οποία θα καταστήσει το Πρόγραμμα πιο αποτελεσματικό και την προσπάθεια προσαρμογής πιο επιτυχή και τονίζει ότι «όπως υπογραμμίζω και στην προηγούμενη επιστολή μου, μπορεί να απαιτηθούν τροποποιήσεις που θα εγγυηθούν την πλήρη εφαρμογή του Προγράμματος.

Συνεχίζει τις περιοδείες της η ΝΟ.Δ.Ε. Μεσσηνίας

Χωριό-χωριό συνεχίζει εντατικά τις περιοδείες της η Νομαρχιακή Οργάνωση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στη Μεσσηνία. Σκοπός είναι να επικοινωνήσει με όλους τους πολίτες και να απαντήσει στις αγωνίες και στις φοβίες των πολιτών, διευκρινίζοντας και αποσαφηνίζοντας τις πτυχές του Εθνικού Σχεδίου για την έξοδο από την κρίση. Ανάκαμψη και ανακούφιση, επαναδιαπραγμάτευση της οικονομικής πολιτικής και φυσικά Δικαιοσύνη και Ασφάλεια είναι οι άξονες της κυβερνητικής μας πρότασης. Αυτό είναι και το επίκεντρο όλων των συνομιλιών των στελεχών της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ με τους πολίτες της Μεσσηνίας.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη 31/5/12 ο υποψήφιος Βουλευτής Μεσσηνίας
κ. Παναγιώτης Κατσίβελας, επικεφαλής κλιμακίου, επισκέφθηκε το Ασπρόχωμα, Καλάμι, Αντικάλαμο και Σπερχογεία.

Νέα έκθεση από το ΕΕΕΕΕΚ Πολυγύρου

Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Πολυγύρου, μαζί με άλλα ιδρύματα, συμμετέχει στην έκθεση Bazaar στο Hyatt Regency casino της Θεσσαλονίκης στις 8 & 9 Ιουνίου.

Τα προϊόντα που κατασκευάζονται από τα παιδιά και θα παρουσιασθούν προς πώληση στο Bazaar θα είναι :

Χειροποίητα γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες, λικέρ, είδη δώρων, διακοσμητικά και μικρά έργα τέχνης.

Συνέλαβαν την κόρη του Μιχαλολιάκου


Η κόρη του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, Ουρανία, καθώς και οι βουλευτές του κόμματος στην Α΄ και Β΄ Αθήνας, Ηλίας Παναγιώταρος και Γιάννης Βουλδής, προσήχθησαν το βράδυ της Παρασκευής από την Αστυνομία, μετά από περιστατικό ξυλοδαρμού αλλοδαπού στην οδό Πειραιώς.

Πληροφορίες της εφημερίδας "Το Έθνος" αναφέρουν ότι οπαδοί της Χρυσής Αυγής πραγματοποίησαν πορεία με δίκυκλα και κάποιοι εξ αυτών επιτέθηκαν σε αλλοδαπό, εργαζόμενο σε ψητοπωλείο στη διασταύρωση των οδών Πειραιώς και Θράκης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο αλλοδαπός χτυπήθηκε έως την ώρα που έφθασαν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ και σταμάτησαν την επίθεση.

ΝΟ.Δ.Ε. Χαλκιδικής - Πρόγραμμα περιοδειών στον Δήμο Κασσάνδρας

Η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Κασσάνδρας της Νομαρχιακής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της ΝΟ.Δ.Ε. ΝΔ Χαλκιδικής και υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στο νομό, θα πραγματοποιήσουν περιοδείες στον Δήμο Κασσάνδρας σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ: ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

ΤΡΙΤΗ : 5/6
Πρωί: Λαϊκή Κασσανδρείας
Απόγευμα: Κρυοπηγή, Καλλιθέα

ΠΕΜΠΤΗ: 7/6
Απόγευμα: Φώκαια, Άφυτο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 8/6
Απόγευμα: Ν. Σκιώνη, Αγία Παρασκευή

Συνέντευξη Ιφιγένειας Κυριάκου για το ρόλο της Γυναίκας

Η κοινωνία μας βιώνει δύσκολες συνθήκες και οι πολίτες, σε πολλές περιπτώσεις, αντιμετωπίζουν, κυριολεκτικά πρόβλημα επιβίωσης. Πως βλέπετε εσείς ως γυναίκα, μέρος μιας ευαίσθητης κοινωνικής ομάδας την εικόνα αυτή;

Είμαι γυναίκα, νοικοκυρά, εργαζόμενη αλλά και ένας έντονα κοινωνικοποιημένος και πολιτικοποιημένος πολίτης αυτής της κοινωνίας. Ως εκ τούτου, δεν μπορώ να σας πω ούτε ότι αγνοώ, ούτε ότι δεν κατανοώ τα προβλήματα και τις δυσχέρειες των συμπολιτών μου. Αντιμετωπίζω και εγώ η ίδια ότι ακριβώς αντιμετωπίζουν και οι υπόλοιποι συμπολίτες μου. Έχω τις ίδιες ανησυχίες και τους ίδιους φόβους. Θέλω να αλλάξει η εικόνα για τη χώρα μου και οι καταστάσεις που ζούμε. Θέλω να βρεθεί λύση στα προβλήματα που καλούμαστε να επιλύσουμε. Η γυναίκα είναι όντως ένα ευαίσθητο αλλά και αυτόχρονα κομβικό κομμάτι του κοινωνικού ιστού. Η ηγεσία της ΝΔ, έχει μέσα από προτάσεις βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης και επαγγελματικής αποκατάστασης αλλά και θεσμούς όπως η Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων,

Ληστές σκότωσαν και τραυμάτισαν με καλάσνικοφ δύο αδέλφια

 ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
Τα πυρά ληστών δέχθηκαν τα ξημερώματα δύο αδέλφια στην Καισαριανή, όταν προσπάθησαν να τους εμποδίσουν να κλέψουν το αυτοκίνητο τους. Δυστυχώς, ο ένας σκοτώθηκε και ο άλλος τραυματίστηκε σοβαρά.

Όλα έγιναν, όταν τα δύο αδέλφια, 30 και 32 ετών άκουσαν στις 4 τα ξημερώματα το συναγερμό του αυτοκινήτου τους. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, τα δυο αδέλφια κατέβηκαν αμέσως όταν είδαν δύο ή τρεις αγνώστους να κλέβουν το αυτοκίνητο τους.

Ο ένας από τους ιδιοκτήτες, πήρε ένα μαχαίρι από την κουζίνα και μαζί με τον αδελφό του κατέβηκαν στην πυλωτή για να εμποδίσουν τους δράστες.

Ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας

ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ Η ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, «ΕΚΠΛΗΞΗ» ΜΕ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ

Ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο της Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Αναμενόμενη ήταν η τοποθέτηση της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής, ενώ η καθιερωμένη «έκπληξη» του ψηφοδελτίου αποτέλεσε η τοποθέτηση του πρώην υφυπουργού Υγείας και βουλευτή Φθιώτιδας, Θανάση Γιαννόπουλου στην τιμητική 10η θέση, ο οποίος στις εκλογές της 6ης Μαΐου δοκίμασε τις συνάμεις του για πρώτη φορά στην «εφιαλτική» Β' Αθήνας.

Η κυρία Μπακογιάννη και ο κ. Γιαννόπουλος πήραν τη θέση της κυρίας Μαρίας-Ελένης Σούκουλη- Βιλιάλη και του κυρίου Γ. Πετράκη, οι οποιοι βρίσκονταν στην 7η και 9η θεση, αντιστοίχως, στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της 6ης Μαΐου.

Αυτοκτόνησε ο επικεφαλής της φρουράς του Βαρδή Βαρδινογιάννη

Το πρωί της Πέμπτης ο επικεφαλής της φρουράς του Βαρδή Βαρδινογιάννη αντιστράτηγος ε.α. της ΕΛ.ΑΣ., Αθανάσιος Γκοτσόπουλος, έβαλε τέλος στη ζωή του.

O  Αθανάσιος Γκοτσόπουλος διετέλεσε αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας από τον Ιούνιο του 2000 έως τον Αύγουστο του 2001.Ο αντιστράτηγος έφερε τραύματα από το δικό του όπλο, στο κεφάλι.

Ο Αθανάσιος Γκοτσόπουλος ολοκληρώνοντας τη θητεία του στη Μεσσηνία υπηρέτησε για 2 χρόνια ως γενικός αστυνομικός διευθυντής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με έδρα την Τρίπολη και στη συνέχεια αποστρατεύτηκε.

Γ.Φίσερ: "Αν η Ελλάδα βγει από την ευρωζώνη η Ρωσία θα κυριαρχήσει στην Βαλκανική"

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γιόσκα Φίσερ, προειδοποίησε ότι αν η Ελλάδα βγει από την ευρωζώνη, αυτό θα σημάνει και το τέλος της ενσωμάτωσης των Βαλκανικών Χωρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κατ'αυτό τον τρόπο ανοίγει το δρόμο στην ισχυρή οικονομικά και στρατιωτικά Ρωσία, η οποία έχει και ισχυρούς θρησκευτικούς (Ελλάδα, Σερβία, Βουλγαρία) ή πολιτικούς (Σερβία) δεσμούς να κυριαρχήσει στην Βαλκανική!

Σύμφωνα με τον Φίσερ,  η ευρωζώνη αποτελεί έναν πολιτικό σχεδιασμό και αν η Ελλάδα αποφασίσει να τον αφήσει, τότε θα προκληθούν μείζονα προβλήματα  εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Τι νομίζετε ότι θα κάνει η Ελλάδα μετά την έξοδό της από τη ευρωζώνη;

Φωτογραφίες από την σύσκεψη της Οργάνωσης Γυναικών της ΝΔ Χαλκιδικής στον Πολύγυρο 1 6 2012

κλικ για μεγέθυνση
Δείτε και τις υπόλοιπες φωτογραφίες: