Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Συνελήφθη ο Λιάτσος μετά από μήνυση της συζύγου Καμμένου

Με τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε κερδίσει η σύζυγος του κ. Καμμένου κατά της εφημερίδας «Παρασκευή και 13» απαγορευόταν η αναφορά του ονόματός της

Συνελήφθη σήμερα ο γνωστός δημοσιογράφος και εκδότης Αιμίλιος Λιάτσος, μετά από μήνυση που υπέβαλε η σύζυγος του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου, Έλενα Τζούλη.

Αιτία για τη μήνυση ήταν η παραβίαση της δικαστικής απόφασης η οποία απαγόρευε να γίνει νέα αναφορά στο όνομα της συζύγου του Π. Καμμένου, από τον εκδότη της «Παρασκευή και 13».

Δημήτρης Πάχτας: Προτάσεις για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους πολιτικούς

Σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε είναι επιτακτική ανάγκη να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη του πολίτη προς την πολιτική και τους πολιτικούς. Αυτό μπορεί να δείχνει πλέον δύσκολο έως και ακατόρθωτο, πλην όμως δεν παύει ν’ αποτελεί το βασικότερο συστατικό της συνταγής μιας υγιούς δημοκρατίας. Θα πρέπει επιτέλους οι πολιτικοί να προβούν σε συγκεκριμένες ενέργειες, εγκαταλείποντας την στείρα ρητορεία και τις αόριστες υποσχέσεις, περί δήθεν αλλαγής του πολιτικού συστήματος. Οι Έλληνες «χόρτασαν» όλα αυτά τα χρόνια με υποσχέσεις κενές ουσίας και νοήματος. Αυτό που τώρα απαιτούν με επίταση και δυναμισμό είναι πράξεις στοχευμένες για διαφάνεια στην άσκησης της πολιτικής και για απαγκίστρωση του πολιτικού συστήματος από κάθε είδους συμφέροντα, εντός και εκτός Ελλάδας.

Προχωρούν τα έργα στην Ακρόπολη

Παρθενώνας και Προπύλαια στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επιστημόνων

Μαρία Θερμού

Η αναστήλωση της δυτικής πλευράς του Παρθενώνα, που έχει να δεχθεί επέμβαση για περισσότερο από έναν αιώνα και η αποκατάσταση της νότιας πτέρυγας των Προπυλαίων είναι τα μεγαλύτερα έργα που συντελούνται αυτή την περίοδο στην Ακρόπολη. Πρόκειται για δύο προγράμματα που προχωρούν κανονικά, παρά τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζει γενικότερα η χώρα.

Αλλωστε χάρη στην πολυεπιστημονική τους προσέγγιση, τις αυστηρές αρχές, την υψηλή ποιότητά τους αλλά και τις απόλυτα διαφανείς διαδικασίες που διέπουν την επιλογή του προσωπικού και την διαχείριση των πιστώσεων αποδίδουν σπουδαίους καρπούς.

Επετεύχθη συμφωνία για έκδοση του Μάκη Ψωμιάδη στην Ελλάδα

Ο Μάκης Ψωμιάδης- ο Big Mack- θα εκδοθεί, τελικά στην Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα, αφού τα δύο υπουργεία Εξωτερικών Σκοπίων-Ελλάδας κατάφεραν να συμφωνήσουν στην έκδοσή του.

Όπως αναφέρεται ο Ψωμιάδης αναμένεται να δικαστεί για το μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο, γράφει η σκοπιανή εφημερίδα η οποία τονίζει ότι ο κρατούμενος είναι επιφορτισμένος με εκβιασμούς, απάτες, ξεπλυμα χρήματος και κατάχρηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ψωμιάδης συνελήφθη σε καφετέρια στο κέντρο της πόλης των Σκοπίων και η έκδοσή του είχε γίνει αντικείμενο διαφωνίας

ΚΥΣΕΑ: 8 αντί για 12 αεροσκάφη C-27J

Την επικύρωση της αναθεώρησης της σύμβασης του 2001 με την ιταλική εταιρεία Alenia με την οποία είχε συμφωνηθεί η ΠΑ να προμηθεύσει στην ΠΑ 12 μεταφορικά αεροσκάφη C-27J, επικύρωσε το ΚΥΣΕΑ, με την μείωση του άριθμού σε 8 αεροσκάφη τα οποία και έχουν παραληφθεί.

Πρόκειται για μία εξέλιξη την οποία είχε προαναγγείλει το defencenet.gr, αφού το όλο πρόγραμμα έχει δεινοπαθήσει τόσο από την ποιότητα των αεροσκαφών, όσο και από την ασυνεννοησία ΠΑ με την ιταλική εταιρεία.

Σύμφωνα με αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, έχουν ήδη παραληφθεί τα 8 από τα 12 που έχει παραγγείλει η Ελλάδα από ιταλική εταιρεία, αλλά μόνο δύο είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Η Alenia είναι αυτή που πρότεινε την αλλαγή της σύμβασης αφού έχει ήδη βρει πελάτη στο εξωτερικό για το αεροσκάφος.

Πωλήθηκε το χρυσό μακεδονικό στεφάνι

Η τιμή του στα Κρίστις έφθασε τις 181.000 στερλίνες

Μαρία Θερμού

Νέο ιδιοκτήτη έχει το αρχαίο ελληνικό, χρυσό στεφάνι με φύλλα μυρτιάς, το οποίο πωλήθηκε τελικώς σήμερα στην δημοπρασία των Κρίστις αντί 181. 000 στερλίνων. Παρ΄ ότι η προέλευσή του έχει πολλά σκοτεινά σημεία ουδείς εξέφρασε αντιρρήσεις για την πώλησή του και έτσι το μακεδονικό στεφάνι, που μετασκευάστηκε κάποια στιγμή για να φορεθεί ως περιδέραιο χάθηκε και πάλι από το προσκήνιο.

Η δημοπρασία περιελάμβανε την πώληση και άλλων αρχαιοτήτων από την Ελλάδα και την Κύπρο, που δεν είχαν όμως όλα την ίδια τύχη. Δεν πωλήθηκε έτσι ένα χρυσό βραχιόλι σε σχήμα φιδιού,

Θεσσαλονίκη: Ξέφραγο αμπέλι ο Θερμαϊκός

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ξέφραγο αμπέλι έχει γίνει ο Θερμαϊκός κόλπος, καθώς ουσιαστικοί έλεγχοι της ρύπανσης δεν υπάρχουν, οι... 69 φορείς που έχουν αρμοδιότητες στον κόλπο δεν μπορούν να συνεννοηθούν και οι επιπτώσεις είναι σοβαρότατες, τόσο στο περιβάλλον, όσο και στην οικονομία.

Στη χτεσινή ημερίδα για την «Ανάπτυξη και εφαρμογή εργαλείων ολοκληρωμένης διαχείρισης παράκτιας ζώνης στο Θερμαϊκό Κόλπο: Πιλοτική εφαρμογή στη Δυτική Παράκτια Ζώνη», ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, περιφερειακός σύμβουλος, Μιχάλης Τζόλλας, δε... μάσησε τα λόγια του.

«Υποτίθεται ότι ο ρυπαίνων πληρώνει, όμως στην περίπτωση του Θερμαϊκού, μόνο ο πολίτης πληρώνει.

Είναι το Σύμπαν… Χαϊλάντερ;

To Σύμπαν ίσως «λάμπει» για πάντα

Νέα μελέτη αναφέρει ότι ο Κόσμος ίσως είναι αθάνατος

Θοδωρής Λαΐνας

Δύο κοσμολόγοι στις ΗΠΑ έκαναν μια μελέτη καταλήγοντας σε δύο πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Οπως υποστηρίζουν το Σύμπαν δεν υπήρχε πάντοτε και γεννήθηκε μετά από κάποιο γεγονός, τη Μεγάλη Εκρηξη ή κάτι άλλο το οποίο δεν μπορούν να προσδιορίσουν. Επιπλέον αναφέρουν ότι το Σύμπαν πιθανώς να μην «πεθάνει» ποτέ, εξέλιξη που προβλέπουν οι πιο δημοφιλείς θεωρίες.

Η νέα θεωρία

Η Οντρει Μίθανι και ο Αλεξάντερ Βίλενκιν του Ινστιτούτου Κοσμολογίας του Πανεπιστημίου Tufts ανέλυσαν τρεις γνωστές θεωρίες για την ύπαρξη του Σύμπαντος.

Πολιτιστικές εκδηλώσεις σε Ριζά και Γαλαρινό

κλικ για μεγέθυνση

Δείτε και τις υπόλοιπες εκδηλώσεις:

Διάθεση φυτών από το ΕΠΑΛ Ν. Μουδανιών

Οι μαθητές του Τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων & Περιβάλλοντος του ΕΠΑΛ Ν. Μουδανιών, υπό την καθοδήγηση των καθηγητών και καθηγητριών τους και με την οικονομική υποστήριξη του Δήμου Ν. Προποντίδας, στα πλαίσια των μαθημάτων Ειδικότητας παρήγαγαν διάφορα είδη ετήσιων φυτών. 
Τα φυτά αυτά θα διατεθούν τη Δευτέρα, 30/4/2012, στο Δήμο για να φυτευτούν σε παρτέρια των Ν. Μουδανιών.

Δελτίο Τύπου Δημοκρατικής Συμμαχίας

Αυριο Σαββατο 28/4/2012 και ωρα 8μμ στο καφενειο "Γαλατσανου"στην Ιερισσο οι υποψηφιοι βουλευτες της ΔΗΜ-ΣΥΜ θα αναπτυξουν τις θεσεις του κομματος για την μεταλουργια χρυσου καθως και το προγραμμα της εν'οψη των εκλογων της 6ης Μαιου.

Στο παρά πέντε θυμήθηκαν συγγνώμες και… brand name!


γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Αν και σύντομη, αν και σε συνθήκες χρεοκοπίας, η προεκλογική περίοδος αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ιδανική!

Οι συλλήψεις των παρανομούντων πάνε σύννεφο, η Αρετή Τζοχατζοπούλου ακολούθησε τον πατέρα της στη φυλακή, οι «σκούπες» της αστυνομίας για τους λαθρομετανάστες έχουν γίνει καθημερινή υπόθεση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «ξεδιπλώνει» το πρόγραμμα και τις ιδέες του (που δεν μπόρεσε να εφαρμόσει στο διάστημα της υπουργικής παντοδυναμίας του) και ο προκάτοχός του Γ. Παπανδρέου, ζητάει… συγγνώμη.

Και μάλιστα εκ μέρους του συνόλου του πολιτικού κόσμου (ώστε να μοιραστεί τα βάρη), όπως προκύπτει από συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», όπου ερωτηθείς για τις περικοπές μισθών και συντάξεων και την αύξηση της ανεργίας,

Δήμος Πολυγύρου: Παράταση του Προγράμματος Δωρεάν Διανομής Τροφίμων σε απόρους της χώρας, έτους 2012


Ανακοινώνουμε ότι ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων ορίζεται η 25-6-2012. Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να λάβουν συμμετοχή στο πρόγραμμα καλούνται να καταθέσουν αίτηση στο γραφείο του «Βοήθεια στο σπίτι» που βρίσκεται στο Παλαιό Δικαστικό Μέγαρο στον Πολύγυρο.

Η αίτηση θα συνοδεύεται απαραίτητα από τα ακόλουθα δικαιολογητικά: 1. φωτοτυπία ταυτότητας, 2. πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, 3. βεβαίωση μόνιμης κατοικίας, 4. φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος του 2011 ή υπεύθυνη δήλωση θεωρημένη από την αρμόδια ΔΟΥ εάν ο δικαιούχος δεν υποβάλλει φορολογική δήλωση.