Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

H θεία της Βίκυς «καίει» Άκη για την Torcaso

«ΧΤΥΠΗΣΤΕ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ» ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ελεύθερη χωρίς όρους αφέθηκε μετά την απολογία της ενώπιον του ανακριτή, η Αικατερίνη Σταμάτη, θεία της συζύγου του Ακη Τσοχατζόπουλου. Η κατηγορουμένη παρέδωσε στον ανακριτή υπόμνημα στο οποίο για πρώτη φορά συνδέεται ευθέως ο πρώην υπουργός με την εξωχώρια εταιρία Torcaso. Σκληρή επίθεση Τσοχατζόπουλου κατά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

'Οπως αναφέρεται στο υπόμνημα, το 2001 όταν ζήτησε από τον γαμπρό της να της εμβάσει ποσό τριών εκατ. δραχμών για να αποπληρώσει τα συνεργεία, εκείνος επειδή ήταν σε διακοπές εκτός Γερμανίας, ζήτησε αντ' αυτού να καταθέσει το ποσό στον λογαριασμό της ο πρώην υπουργός. Το επίμαχο έμβασμα έχει ως καταθέτη την εταιρία Torcaso.

Ο Ευθύμης Καρανάσιος στο XTV

Ο Ευθύμιος Καρανάσιος υποψήφιος βουλευτής Χαλκιδικής
θα εμφανιστεί σήμερα το βράδι στις 22.15 στον τηλεοπτικό
σταθμό XTV,στην εκπομπή «Εκλογές 2012».

Απόσπασμα της ομιλίας του Προέδρου της ΝΟ.ΔΕ Μεσσηνίας, Περικλή Μαντά

Η παράταξη μας ανέκαθεν, έχει δώσει μάχες για την Ελλάδα, για την Ορθοδοξία και πάντοτε στις δύσκολες στιγμές αναλάμβανε το βαρύ φορτίο να ανασυγκροτήσει τον τόπο πάνω στα συντρίμμια.
Στις περιοδείες που έχουμε ξεκινήσει σε όλη τη Μεσσηνία, οι πολίτες μας ρωτούν:
Τι θα γίνει επιτέλους με την ατιμωρησία; Κάποιοι φταίνε που φτάσαμε ως εδώ…

Τους απαντάμε…
Δεσμευόμαστε ότι ως κυβέρνηση θα βρούμε τον τρόπο και τις διαδικασίες που απαιτούνται ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες για το πώς φτάσαμε στο μνημόνιο και ποιοι έχουν την ευθύνη για την τραγωδία που ζούμε.
Μας ρωτούν…
Ακούμε στην τηλεόραση ότι τον Ιούνιο θα κοπούν και άλλο οι μισθοί και οι συντάξεις…

Ο πλανήτης Κρόνος όπως δεν τον έχετε ξαναδεί (Video)


Το «Outer Space» δεν είναι μια προσομοίωση ή κάτι παρόμοιο. Πρόκειται για ένα βίντεο με πρωταγωνιστή τον πλανήτη Κρόνο, το οποίο δημιουργήθηκε από τη σύνδεση εικόνων που έχουν χαρίσει στην ανθρωπότητα οι αποστολές της ΝΑSA Cassini και Voyager.
Σκηνοθέτης του κλιπ είναι ο Ολλανδός Sander van den Berg, ο οποίος επικετρώνεται στα κενά που υπάρχουν ανάμεσα στο εντυπωσιακό δαχτυλίδι του πλανήτη.

Ο Κρόνος είναι ο έκτος πλανήτης σε σχέση με την απόστασή του από τον Ήλιο και ο δεύτερος μεγαλύτερος του Ηλιακού Συστήματος μετά τον Δία, με διάμετρο στον ισημερινό του 120.660 χλμ.

Η Ευρώπη γυρνάει τη πλάτη σε Μέρκελ και λιτότητα


.Γρηγόρης Καυκιάς

Ισχυρό πλήγμα φαίνεται πως δέχεται η Άνγκελα Μέρκελ με τις εξελίξεις στη Γαλλία και την Ολλανδία να απειλούν το μοντέλο επιβολής της στην Ευρωζώνη. Τόσο η αναμονή για την τελική εκλογή ενός σοσιαλιστή προέδρου στη Γαλλία που αντιτίθεται στο δημοσιονομικό της σύμφωνο, όσο και οι κατάρρευση της ολλανδικής κυβέρνησης στο θέμα των κοινωνικών μεταρρυθμίσεων, κλυδωνίζουν το μοντέλο λιτότητας της Γερμανίδας Καγκελάριου και προκαλούν έντονες ανησυχίες.

Ολόκληρο το ευρωπαϊκό σώμα νοσεί αυτή τη περίοδο τόσο οικονομικά όσο και κοινωνικο-πολιτικά. Τα αδύναμα άκρα του όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ιταλία είναι πλήρως εξαρτημένα από το υπόλοιπο σώμα της Ευρώπης, ενώ τα δυνατά του μέρη φαίνονται διάτρητα από το συρίγγιο της λιτότητας και της οικονομικής ύφεσης. Τελευταία απώλεια, η κατάρρευση της ολλανδικής κυβέρνησης τη Δευτέρα.

Ποιά είναι τα 7 κόμματα που "έκοψε"ο Άρειος Πάγος


Κρίμα! Κόπηκε ο "χαρίζω οικόπεδα, χαρίζω χρέη κλπ", οι "Τυραννοκτόνοι" και άλλoι πέντε

Δείτε ποιά είναι τα 29 κόμματα, που κατέρχονται τελικά στις εκλογές και ποιοί είναι οι 7 "κομμένοι":

Κατατέθηκαν σήμερα στο Α’ τμήμα του Αρείου Πάγου από τα πολιτικά κόμματα οι συνδυασμοί των υποψηφίων βουλευτών και των υποψηφίων βουλευτών Επικρατείας.

Πιο συγκεκριμένα, τα 29 κόμματα που γνωστοποίησαν τους υποψήφιους βουλευτές τους είναι:

Μήνυση της ΕΥΠ κατά του Ελεύθερου Τύπου


Νωρίς το μεσημέρι κατέθεσε μήνυση ο διοικητής της ΕΥΠ για το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου το οποίο παρουσιάζει τον υποψήφιο βουλευτή με τους Ανεξάρτητους Ελληνες στην Ήπειρο και δημοσιογράφο, Βασίλη Χήτο να έχει έμμισθη σχέση με τη ΕΥΠ. Στη μηνυτήρια αναφορά του κ. Μπίκα το έγγραφο χαρακτηρίζεται «πλαστό και κατασκευασμένο», ενώ την ίδια ώρα, η εφημερίδα επιμένει για την αυθεντικότητα του εγγράφου.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της Εθνικής Υπηρεσίας Υπηρεσιών:

Ο Διοικητής της ΕΥΠ κ. Κωνσταντίνος Μπίκας, κατέθεσε στην Διευθύνουσα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, κα Ελένη Ράικου, μηνυτήρια αναφορά για το σημερινό δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου».
Παρατίθενται τα κύρια σημεία της μηνυτήριας αναφοράς:

Μετρό Θεσσαλονίκης: Ακόμη μαζεύουν υδράργυρο!


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΤΟΝΙΑ ΚΑΝΙΤΣΑΚΗ

Συνεργεία της εξειδικευμένης εταιρίας που έχει αναλάβει τη συλλογή του επικίνδυνου, τοξικού μετάλλου βρίσκονται εκεί σε καθημερινή βάση και εξακολουθούν να συλλέγουν το υγρό μέταλλο, το οποίο είναι ανακατεμένο με χώμα, σε βαρέλια, έτσι ώστε να απομακρυνθεί από την περιοχή.

Το δυστύχημα είναι ότι μέχρι και αυτήν τη στιγμή κανείς δεν ξέρει σε τι βάθος έχει φτάσει ο υδράργυρος. Το ευτύχημα, πάντως, είναι ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκαν εργαζόμενοι στο μετρό, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν μολυνθεί από τον υδράργυρο, δείχνουν ότι δεν υπάρχουν επιπτώσεις στην υγεία τους. Αυτό ισχύει για τους 237 από τους 260 εργαζομένους οι οποίοι υποβλήθηκαν σε εξετάσεις, καθώς για τους υπόλοιπους 23 δεν έχουν βγει ακόμα τα αποτελέσματα.