Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Παρουσίαση του πρώτου θεατρικού έργου του Νίκου Καζαντζάκη

Στις 18 Φεβρουαρίου, στην κεντρική δημοτική βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης

Το εμβληματικό θεατρικό έργο της νεότητας του Νίκου Καζαντζάκη, «Ξημερώνει, Δράμα εις πράξεις τρεις», θα παρουσιαστεί στις 18 Φεβρουαρίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:30, στην κεντρική δημοτική βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης (Εθνικής Αμύνης 27).

Σημειώνεται ότι στις 18 Φεβρουαρίου συμπληρώνονται 132 χρόνια από τη γέννηση του κορυφαίου Έλληνα συγγραφέα και 11 χρόνια από τον θάνατο της Ελένης Καζαντζάκη.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι Νίκη Σταύρου (διευθύντρια των εκδόσεων Καζαντζάκη),  Νίκος Μαθιουδάκης (επιμελητής της έκδοσης),

Το μυστήριο της δεύτερης "Μόνα Λίζα"! (εικόνες)

Το αινιγματικό της χαμόγελο σαγηνεύει το κοινό εδώ και αιώνες. Μπορεί, όμως, η Μόνα Λίζα που κρέμεται στο Μουσείο του Λούβρου να μην είναι η μοναδική; Η ανακάλυψη ενός πίνακα που δείχνει μία νεότερη σε ηλικία Μόνα Λίζα προκαλεί μία έντονη συζήτηση σχετικά με το εάν είναι αυθεντικό έργο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι.

Η ιστορία ήρθε ξανά στην επιφάνεια πρόσφατα, όταν ανακοινώθηκε στα τέλη του 2014 ότι το δεύτερο  -ακόμη πιο αινιγματικό ως προς την αυθεντικότητά του- πορτρέτο με τίτλο «Μόνα Λίζα του Isleworth», θα εκτεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Ξεκινά το μεγάλο έργο του αποχετευτικού Πολυγύρου - Καλυβών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ξεκινά το μεγάλο έργο του αποχετευτικού Πολυγύρου - Καλυβών

Ξεκινά η εκτέλεση της μεγάλης περιβαλλοντικής παρέμβασης «ΕΡΓΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ – ΚΑΛΥΒΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ» με προϋπολογισμό 26.900.994,08 ευρώ, που είναι ενταγμένη στο ΕΣΠΑ 2014 – 2020 στον άξονα προτεραιότητας «02 – Προστασία και Διαχείριση Υδατικών Πόρων του Ε.Π.  Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη».

Σήμερα 17-2-2015, το μεσημέρι, ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος, υπέγραψε τη σχετική σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία, η οποία δεσμεύτηκε ώστε να γίνουν προσπάθειες για την παράδοση του έργου σε λιγότερο από το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα των τριάντα μηνών.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος η πρόταση Τσίπρα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟ

Ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι τελικά η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα για το προεδρικό αξίωμα. Μετά από πολλές εσωκομματικές κόντρες ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του πρώην υπουργού των κυβερνήσεων Καραμανλή, ο οποίος δεν είχε ψηφίσει ποτέ Μνημόνιο, για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα.

Ο κ.Παυλόπουλος γεννήθηκε το 1950 στην Καλαμάτα. Στην πόλη αυτή τελείωσε το Λύκειο και ως πρωτοετής της Νομικής ήλθε στην Αθήνα το 1968.

Είναι παντρεμένος με τη Βλασία Παυλοπούλου – Πελτσεμή.

Κεδρογιορτή 2015 - Καστανιά Πιερίας

κλικ για μεγέθυνση

Μακεδονία: Χιονίζει σε Χαλκιδική, Κιλκίς και Σέρρες - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι οδηγοί!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Στο Κιλκίς, όπως και στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, καταγράφεται ελαφρά χιονόπτωση. Αντίθετα, στην ορεινή Χαλκιδική, όπως και στην Καστανιά (νομός Ημαθίας) σημειώνεται έντονη χιονόπτωση...

Χιονοπτώσεις σημειώνονται, από νωρίς το πρωί, στους νομούς Χαλκιδικής, Σερρών και Κιλκίς, χωρίς να προκαλούν -μέχρι στιγμής- προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στους οδικούς άξονες.

Η δε θερμοκρασία, σε αρκετές περιοχές είναι πάνω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου (+ 6 βαθμοί στη Βέροια, τη Θεσσαλονίκη, το Κιλκίς και γύρω στους δύο βαθμούς Κελσίου σε Κοζάνη, Γρεβενά και Φλώρινα).