Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Πλανόδιος μικροπωλητής ο Κ. Καραμανλής!


Ένα προκλητικό αφιέρωμα, που σε κάποιες περιπτώσεις πάντως αγγίζει τα όρια του υβριστικού κειμένου για τους υπευθύνους της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη έκανε το γαλλικό περιοδικό «Marianne».

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα στοχεύει ανάμεσα στα επτά πρόσωπα που ευθύνονται για την οικονομική «κατρακύλα» της Ευρώπης τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή.

Ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτηρίζεται ως δημιουργός της ελληνικής «τραγωδίας».

«Ως πρωθυπουργός της Ελλάδας, από το 2004 έως το 2009, με την ανικανότητα και τα ψέματά του, βύθισε τη χώρα του σε ένα τρομακτικό χάος» αναφέρει το ρεπορτάζ του Marianne, ενώ συνεχίζει:

«Ο κ. Καραμανλής, ανιψιός του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή, που διετέλεσε πρωθυπουργός της Ελλάδας τέσσερις φορές από το 1955 έως το 1981, είχε μια εξαιρετικά πρωτότυπη ιδέα: να καταστρέψει τη χώρα.

Το δημοσίευμα εξηγεί πώς η Ελλάδα έφτασε στο χείλος της οικονομικής καταστροφής και υπογραμμίζει ότι για τα ψεύτικα στοιχεία του δημοσιονομικού ελλείμματος που έδινε η Ελλάδα στην ευρωπαϊκή επιτροπή, ο Κώστας Καραμανλής έκανε ταχυδακτυλουργικά κόλπα, όπως ένας... πλανόδιος μικροπωλητής σε ένα υπαίθριο παζάρι.

Πηγή: The Insider

Όλε, όλε μέχρι πρωίας...


Εκατομμύρια Ισπανοί ξεχύθηκαν στους δρόμους των ισπανικών πόλεων για να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του παγκοσμίου κυπέλλου. Μόνο στην Μαδρίτη υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 250 χιλιάδες συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης τραγουδώντας και ανεμίζοντας σημαίες.


Η Ισπανία μια ποδοσφαιρική υπερδύναμη που δεν είχε καταφέρει να κερδίσει ποτέ το βαρύτιμο τρόπαιο. Από χθες όλα άλλαξαν, καθώς η ομάδα του ντελ Μπόσκε κέρδισε με 1-0 την Ολλανδία με γκολ του Ινιέστα πέντε λεπτά πριν το τέλος της παράτασης.


Πηγή: The Insider

España, reina del mundo!


Μπορεί να χρειάστηκε να φτάσει στην παράταση, αλλά το γκολ του Αντρές Ινιέστα στο 116ο λεπτό ήταν αρκετό για να της χαρίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Ισπανία επικράτησε με 1-0 της Ολλανδίας στον έξτρα χρόνο και στέφθηκε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, στην πρώτη της συμμετοχή σε τελικό. Κατώτερο των προσδοκιών το παιχνίδι, ενώ μοιραίος παίκτης για τους οράνιε ήταν Χάιτινχα, που αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 109'.

Χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις κύλησε το πρώτο 45λεπτο του αγώνα, με τους παίκτες των δύο ομάδων να αναλώνονται κυρίως σε πολύ δυνατές μονομαχίες. Στο πρώτο μέρος. μάλιστα, ο Γουέμπ έδειξε πέντε κίτρινες κάρτες, τρεις στους παίκτες του Φαν Μάρβαϊκ και δύο στους φούριας ρόχας.

Οι ισπανοί είχαν την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά χωρίς να απειλούν ιδιαίτερα τον Στεκέλενμπουργκ. Εύκολο, σχετικά έργο είχε και ο Κασίγιας, καθώς οι οράνιε προσπαθούσαν να πλησιάσουν τα καρέ του στις αντεπιθέσεις.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους Πρωταθλητές Ευρώπης ήταν στο 5ο λεπτό, όταν ο Ράμος προσπάθησε να κάνει το 1-0 με καρφωτή κεφαλιά, αλλά ο ολλανδός τερματοφύλακας καθάρισε τη φάση. Ο Στεκέλενμπουργκ ανησύχησε και στο 12', όταν ο Βίγια επιχείρησε ένα δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Οι ολλανδοί έπαιζαν πιο σκληρό παιχνίδι, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την κλωτσιά του Ντε Γιονγκ στο στήθος του Αλόνσο στην προσπάθεια μιας διεκδίκησης, αλλά ο μέσος της Μάντσεστερ Σίτι να γλυτώνει με μία κίτρινη κάρτα. Η Ολλανδία άγγιξε το γκολ λίγο πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου με τον Ρόμπεν να δοκιμάζει ένα σουτ από πλάγια θέση και τον Κασίγιας να αποκρούει δύσκολα.

Στο ίδιο έργο θεατές...

Ανάλογο το σκηνικό και στα πρώτα λεπτά της επανάληψης με την ένταση ανάμεσα στους παίκτες να παραμένει και να μην τους επιτρέπει να πραγματοποιήσουν εμφανίσεις ανάλογες με τα προηγούμενα παιχνίδια.

Ο Ρόμπεν ήταν ο άνθρωπος που προσπαθούσε περισσότερο για την Ολλανδία και στο 62' έφτασε κοντά στο να ανοίξει το σκορ. Στο σημείο εκείνο, ο Σνάιντερ έβγαλε ωραία κάθετη πάσα στον άσο της Μπάγερν Μονάχου, αυτός βρέθηκε τετ α τετ με τον Κασίγιας, προσπάθησε να τον πλασάρει, αλλά ο ισπανός τερματοφύλακας ακούμπησε την μπάλα με τα πόδια και την έδιωξε άουτ.

Οι φούριας ρόχας απάντησαν εφτά λεπτά αργότερα, όταν ο Νάβας έβγαλε μία παράλληλη μπαλιά από τα δεξιά, ο Βίγια είχε την ευκαιρία να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά κόντραρε στον Χάιτινχα και κατέληξε άουτ. Ο Κασίγιας έσωσε την Ισπανία και στο 83', κλέβοντας την μπάλα από τον Ρόμπεν που βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή και είχε τη δυνατότητα να βάλει την Ολλανδία μπροστά στο σκορ.

Χρυσό γκολ στις καθυστερήσεις

Το 0-0 διατηρήθηκε μέχρι τη συμπλήρωση των 90, και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση. Οι ισπανοί ανέβασαν τον ρυθμό τους στο πρώτο μέρος του έξτρα χρόνου και βγήκαν πολλές φορές απέναντι στον Στεκέλενμπουργκ, όπως ο Βίγια στο 95', ο Νάβας στο 101' και ο Φάμπρεγκας τρία λεπτά αργότερα, αλλά κανένας τους δεν κατάφερε να ολοκληρώσει με επιτυχία τη φάση.

Μοιραίος παίκτης για την Ολλανδία ήταν ο Χάιτινχα, που στο 109ο λεπτό δέχτηκε κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Ινιέστα και αποβλήθηκε, αφήνοντας την ομάδα του να παλέψει για το Κύπελλο με δέκα παίκτες.

Οι ισπανοί, όπως ήταν φυσικό, εκμεταλλεύθηκαν με τον καλύτερο τρόπο την υπεροχή τους και σε μία αντεπίθεση στο 116ο λεπτό, ο Νάβας έβγαλε ωραία στον Φάμπρεγκας και αυτός στον Ινιέστα, που βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή και δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στη δεξιά γωνία του Στεκέλενμπουργκ και να γράψει το 1-0.

Οι οράνιε δεν είχαν πλέον τις δυνάμεις για να αντιδράσουν και το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους παίκτες του Ντελ Μπόσκε να πανηγυρίζουν την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Πηγή: The Insider