Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Forbes : Το πιο ειδυλλιακό μέρος της Ευρώπης για να ζεις είναι η Πάτμος

Το νησί της αποκάλυψης ανέδειξε το αμερικανικό περιοδικό «Forbes» ως το πιο ειδυλλιακό μέρος της Ευρώπης, δίνοντάς του την πρώτη θέση στη λίστα με τις «Δέκα πιο όμορφες και ελκυστικές περιοχές της Ευρώπης για να ζει κανείς».

Δεύτερη μετά την Πάτμο, (που σύμφωνα με το Forbes αριθμεί 1.000 κατοίκους) ακολουθεί η Λούκα της Ιταλίας (πληθυσμός 90.000) ενώ τα υπόλοιπα ειδυλλιακά μέρη που προτείνει το Forbes είναι κατά σειρά:

Το μεσαιωνικό χωριό Σενιόν στη γαλλική Προβηγκία (πληθυσμός 994), η Πιετρασάντα (πληθυσμός 24.600) στην Τοσκάνη της Ιταλίας, τα χωριά γύρω από τη λίμνη Μπλεντ της Σλοβενίας, το νησάκι Χβαρ (πληθυσμός 11.460) στην Κροατία,

Η Λέσβος θέση - κλειδί στην μετακίνηση των πρώτων ανθρώπων

Η παλαιολιθική θέση στα Ροδαφνίδια Λέσβου με τις ανασκαφικές τομές

Θερμού Μαρία

Πολυάριθμα και σημαντικά ευρήματα, λίθινα εργαλεία της πρώιμης Αχελαίας πολιτισμικής φάσης (από την Μέση Πλειστόκαινο εποχή περί τα 780.000 _ 125.000 χρόνια από σήμερα) που ήρθαν στο φως στη Λέσβο βάζουν δυναμικά την Ελλάδα στον χάρτη των ευρωπαϊκών θέσεων, όπου έχουν εντοπισθεί ευρήματα της ίδιας περιόδου.

Πρόκειται για χειροπελέκεις και κοπείς, που ρίχνουν φως σε μια άγνωστη πτυχή της πρώιμης Παλαιολιθικής φάσης του νησιού, του Αιγαίου αλλά και ολόκληρης και της Ελλάδας, όπως δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας κυρία Νένα Γαλανίδου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Προϊστορικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

«Εγχειρίδιο πρώτης νύχτας γάμου», εξέδωσε η... τουρκική κυβέρνηση

Ποικίλα σχόλια προκαλεί στα τουρκικά ιντερνετικά media, «εγχειρίδιο γάμου» το οποίο εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Κοινωνικών και Οικογενειακών Υποθέσεων. Το φυλλάδιο δίνει οδηγίες για την πρώτη νύχτα του γάμου αλλά και για το υπόλοιπο του βίου, ως μέρος προγαμιαίου εκπαιδευτικού προγράμματος.

Ανάμεσα στα άλλα που προτείνει αυτό το φυλλάδιο, είναι τα ζευγάρια να βιώνουν την πρώτη νύχτα του γάμου «με τρόπο που να ευχαριστεί και τις δύο πλευρές και να μην θεωρείται η σεξουαλική επαφή ως καθήκον». Η επόμενη συμβουλή αφορά στην παρθενία αφού ξεκαθαρίζει ότι «το αν θα τρέξει λίγο αίμα, πολύ αίμα ή καθόλου αίμα εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τον τρόπο που το άτομο δημιουργήθηκε."

Μαχητικά σήκωσε η Τουρκία


Η Τουρκία έστειλε κατεπειγόντως δύο μαχητικά αεροσκάφη στην μεθόριο με τη Συρία αφού ένα συριακό επιθετικό ελικόπτερο βομβάρδισε την μεθοριακή πόλη Αζμαρίν, ανέφερε δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς που βρίσκεται στην περιοχή. Στην Αζμαρίν και σε κοντινές πόλεις έχουν καταγραφεί σφοδρές μάχες αυτήν την εβδομάδα, καθώς οι κάτοικοι της περιοχής αντιτίθενται στην διακυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Οβίδες βάλλονταν σε στόχους στην πόλη από τους λόφους γύρω της στέλνοντας στήλες πυκνού καπνού στον αέρα κατά τις χθεσινές μάχες ενώ ένας άνδρας που πιστεύεται ότι ανήκει στις τάξεις του στρατού καλούσε με τηλεβόα τους αντάρτες να παραδοθούν προειδοποιώντας ότι θα υπάρξει αεροπορική επίθεση σε διαφορετική περίπτωση--το μήνυμα ακουγόταν καθαρά στο χωριό Χατζηπασά.

Νέα πτώση εσόδων στα μουσεία

Επιβεβαιώθηκε ότι οι αλλεπάλληλες εκλογές επηρέασαν την τουριστική κίνηση και τα έσοδα των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων,  καθώς μετά τον Μάιο, «πεσμένος» υπήρξε και ο Ιούνιος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ, τον περασμένο Ιούνιο καταγράφηκε (σε σχέση με τον Ιούνιο του 2011) μείωση του αριθμού των επισκεπτών.

Και για άλλη μια φορά επαναλήφθηκε το φαινόμενο αναλογικά μεγαλύτερης μείωσης των εισπράξεων.

Δελτίο τύπου ΟΝΝΕΔ για Κίνηση συλλογής ρουχισμού

Καλαμάτα, 11 Οκτωβρίου  2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Dresssmiles 2012 – Κίνηση συλλογής ειδών ένδυσης

Στα πλαίσια της κοινωνικής δραστηριότητας του πολιτικού μας φορέα, πραγματοποιούμε ακόμα μία δράση κοινωνικής αλληλεγγύης. Στόχος είναι η συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσότερων πλυμένων ειδών ρουχισμού προκειμένου να τα παραδώσουμε προς διάθεση στην Εκκλησία της Ελλάδος και την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος. Η δράση αυτή ονομάζεται dresssmiles – ΔΡΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΡΟΥΧΙΣΜΟΥ και αποτελεί το πρώτο βήμα από μία σειρά κινήσεων κοινωνικού χαρακτήρα.

Σημαντικά στοιχεία: