Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση, άλμα Χρυσής Αυγής

Την ανατροπή του ευνοϊκού για την τρικομματική κυβέρνηση μετεκλογικού σκηνικού αποτυπώνει δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα «Επενδυτής» που δημοσιεύεται στην έκδοση της 22ας Σεπτεμβρίου. Εάν την επόμενη Κυριακή διεξάγονταν εκλογές, θα προέλκυπτε επτακομματική Βουλή, με πρώτη δύναμητον ΣυΡιζΑ, δεύτερη τη Ν.Δ., τρίτη τη Χρυσή Αυγή, τέταρτο το ΠαΣοΚ.

Όσον αφορά στη δημοτικότητα των αρχηγών των κομμάτων, άνοδο (οριακή) παρουσιάζει ο κ. Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής, με εκείνη των υπόλοιπων αρχηγών να «πέφτει». Ωστόσο, πρώτο σε δημοτικότητα έρχεται ο κ. Κουβέλης, της ΔημΑρ. Το 57% τάσσεται υπέρ της άμεσης καταγγελίας του μνημνονίου.

Τρεις μήνες μετά τις εκλογές οι αρνητικές κρίσεις για την πορεία της χώρας επιστρέφουν στα υψηλά επίπεδα που βρίσκονταν προεκλογικά (68%).

Οι καλύτερες αστρονομικές φωτογραφίες

Καλύτερη φωτογραφία του διαγωνισμού ανακηρύχτηκε μια φωτογραφία του «Γαλαξία της Δίνης» (whirlpool galaxy).
Απονεμήθηκαν τα βραβεία του διαγωνισμού «Φωτογράφος Αστρονομίας της Χρονιάς» 2012

Θοδωρής Λαΐνας

Απονεμήθηκαν τα βραβεία του διαγωνισμού «Φωτογράφος Αστρονομίας της Χρονιάς» που διοργανώνει το Βασιλικό Αστεροσκοπείο της Βρετανίας.

Πρόκειται για φωτογραφίες που τράβηξαν επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες φωτογράφοι από όλο τον κόσμο.

Απίστευτο βίντεο. Δείτε ποιος έσωσε το κατσικάκι από βέβαιο πνιγμό



Το μικρό κατσικάκι είχε κολλήσει μέσα σε μια λίμνη σε ζωολογικό κήπο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Βέλαζε απεγνωσμένα. Η βοήθεια δεν άργησε να έρθει. Δείτε ποιος έσωσε το νεαρό ζώο στο ερασιτεχνικό βίντεο που κάνει το γύρο του ίντερνετ.

Πηγή: The Insider

Ελέγχονται από το ΣΔΟΕ Μεϊμαράκης, Λιάπης και Βουλγαράκης για «ξέπλυμα» 10,2 δισ. ευρώ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ REAL NEWS

 Σε σκάνδαλο με ξέπλυμα μαύρου χρήματος εμπλέκει τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη και τους δύο κορυφαίους πρώην υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας, τον Μιχάλη Λιάπη και τον Γιώργο Βουλγαράκη, κατάθεση - φωτιά του κτηματομεσίτη Ιωσήφ Λιβανού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News, οι τρεις πολιτικοί φέρονται να συμμετείχαν την περίοδο 2005-2008 σε αγοραπωλησίες σε περιοχές-φιλέτα της Αττικής, τις οποίες αγορές χρησιμοποιούσαν ως βιτρίνα για να καλύψουν μαύρο χρήμα που υπολογίζεται στα 10,2 δισ ευρώ. Οι αγορές, σύμφωνα με τις καταθέσεις, γίνονταν μέσα από εταιρία real estate του ομίλου του Ιωάννη Καρούζου, ο οποίος είναι κουμπάρος του Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

Σφραγισμένο δόντι (με κερί μέλισσας!) ηλικίας 6.500 ετών

Το αρχαιότερο δείγμα οδοντιατρικής στην Ευρώπη, ίσως και στον κόσμο, είναι πιθανό ότι αποτελεί η ανακάλυψη ενός δοντιού ηλικίας περίπου 6.500 ετών, το οποίο ήταν σφραγισμένο με κερί μέλισσας (μελισσοκέρι).

Οι ερευνητές, μ' επικεφαλής τον Φεντερίκο Μπερναντίνι και τον Κλαούντιο Τούνιζ του Διεθνούς Κέντρου Θεωρητικής Φυσικής Αμπντούς Σαλάμ στην Ιταλία, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "PLos ONE", μελέτησαν με νέες εξελιγμένες τεχνικές την απολιθωμένη γνάθο ενός ανθρώπου, που είχε βρεθεί σε ένα σπήλαιο κοντά στην Τεργέστη, στα ιταλο-σλοβενικά σύνορα, πριν από 100 περίπου χρόνια, αλλά έως τώρα είχε περάσει απαρατήρητη.

Όπως οι ερευνητές ανακάλυψαν με τη βοήθεια ακτίνων Χ, υπέρυθρου φασματοσκοπίου και ενός επιταχυντή ιόντων, ένας κυνόδοντας είχε μια κάθετη ρωγμή στην αδαμαντίνη του με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μια κοιλότητα και να έχει εκτεθεί η οδοντίνη.

Θεσσαλονίκη: Δέσμευση του Κ. Τζαβάρα για την επαναλειτουργία του Μουσείου Αρχαίας Αγοράς

Την προσωπική του δέσμευση για την άμεση επαναλειτουργία του Μουσείου Αρχαίας Αγοράς στη Θεσσαλονίκη κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστας Τζαβάρας, μετα την επίσκεψη και ξενάγησή του στο χώρο.

Ο κ.Τζαβάρας, που βρίσκεται από χθες στη Θεσσαλονίκη, που εγκαινίασε την έκθεση «Η Θεσσαλονίκη των Συλλεκτών-Ιστορίες της Πόλης» στην αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων «Κυριάκος Κρόκος» του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο και το υπόγειο μουσείο της Αρχαίας Αγοράς, το οποίο όμως παραμένει εδώ και δύο χρόνια (από την ημέρα των εγκαινίων του το καλοκαίρι του 2010) κλειστό λόγω έλλειψης ικανού αριθμού προσωπικού.

Το Πεντάγωνο παροπλίζει πλοία και αποσύρει αεροσκάφη

Για να αποκρούσουν τις πιέσεις για μεγαλύτερες περικοπές δαπανών

Μάκης Πολλάτος

Το ποσό των 517 εκατ.ευρώ φιλοδοξεί να εξοικονομήσει συνολικά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας κλείνοντας 55 στρατόπεδα, βάζοντας λουκέτο σε 15 κέντρα νεοσυλλέκτων, αποσύροντας σταδιακά 47 αεροσκάφη τύπου A7 Corsair και παροπλίζοντας 11 πολεμικά πλοία!

Παραλλήλως, με απόφαση που έλαβε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος έπειτα από συνεννόηση με την στρατιωτική ηγεσία ακυρώνονται εντελώς εξοπλιστικά προγράμματα ύψους 104 εκατ. ευρώ και εξοικονομούνται ακόμη 333 εκατ. ευρώ από άλλα εξοπλιστικά προγράμματα

Άγγελος Αγγελίδης - Υποχρέωση τιμής


Ετοιμο το Βιβλίο με την ΠΡΩΤΗ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΛΟΓΗ του Αγγελου  Αγγελίδη.

Σε περίπου 80 κατάμεστες σελίδες της Συλλογής του με τον χαρακτηριστικό και βαρύ τίτλο ¨ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΙΜΗΣ¨ ο Αιγινιώτης ποιητής δίνει με έναν εντελώς ιδιαίτερο τρόπο ανθρώπινες στιγμές μέσα από την σημερινή πραγματικότητα.

Αναμένεται σύντομα η επίσημη Παρουσίαση της δουλειάς του στην πόλη της Κατερίνης από ανθρώπους καταξιωμένους στο χώρο του Πνεύματος και της Τέχνης.