Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Αυτά είναι τα βασικά σημεία του προγράμματος-γέφυρα της κυβέρνησης

Στο Eurogroup της 11ης Φεβρουαρίου αναμένεται η ελληνική κυβέρνηση να παρουσιάσει τις θέσεις της για μια “αμοιβαία επωφελής συμφωνία” και με βάση την νωπή λαϊκή εντολή, όπως ανέφεραν πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, παρουσιάζοντας τις πέντε βασικά στοιχεία με τα οποία η Ελλάδα θα καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Από την κυβέρνηση υπογραμμίζουν πως “είναι προφανές ότι θα παραμείνουν πιστοί στη σαφή λαϊκή εντολή και δεν πρόκειται να δεχτούν την επέκταση του καταστροφικού και αδιέξοδου Μνημονίου”.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την κυβέρνηση, το πρόγραμμα-γέφυρα έχει τα εξής βασικά σημεία:

- Αρχικός στόχος της κυβέρνησης είναι η συμφωνία σε ένα πρόγραμμα-γέφυρας που θα διασφαλίσει  τις χρηματοδοτικές ανάγκες του δημοσίου μέχρι τη σύναψη οριστικής συμφωνίας με τους ευρωπαίους εταίρους.

Την επανασύσταση των ΜΟΜΑ ανακοίνωσε από τον Έβρο ο Καμμένος

Την επανασύσταση των ΜΟΜΑ (Μικτές Ομάδες Μηχανημάτων Ανασυγκροτήσεως) ανακοίνωσε από τον Έβρο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος περιόδευσε στις πληγείσες περιοχές και ειδικότερα στα Λαγυνά και τον Πόρο.

Ο κ. Καμμένος σε δηλώσεις του, απευθυνόμενος σε πολίτες, τόνισε ότι ο στρατός θα βρίσκεται πάντα κοντά στις τοπικές κοινωνίες και θα προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια όταν και όποτε χρειαστεί. Επίσης, υπογράμμισε, ότι οι επόμενες ΕΣΟ των στρατιωτών που θα κληθούν να εκπληρώσουν τη στρατιωτική τους θητεία θα υπηρετούν ένα διάστημα και στον Έβρο.

Ερωτηθείς για τις δυσκολίες που υπάρχουν στην κυβέρνηση αναφορικά με την επαναδιαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους,