Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου 2015

Την επανασύσταση των ΜΟΜΑ ανακοίνωσε από τον Έβρο ο Καμμένος

Την επανασύσταση των ΜΟΜΑ (Μικτές Ομάδες Μηχανημάτων Ανασυγκροτήσεως) ανακοίνωσε από τον Έβρο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος περιόδευσε στις πληγείσες περιοχές και ειδικότερα στα Λαγυνά και τον Πόρο.

Ο κ. Καμμένος σε δηλώσεις του, απευθυνόμενος σε πολίτες, τόνισε ότι ο στρατός θα βρίσκεται πάντα κοντά στις τοπικές κοινωνίες και θα προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια όταν και όποτε χρειαστεί. Επίσης, υπογράμμισε, ότι οι επόμενες ΕΣΟ των στρατιωτών που θα κληθούν να εκπληρώσουν τη στρατιωτική τους θητεία θα υπηρετούν ένα διάστημα και στον Έβρο.

Ερωτηθείς για τις δυσκολίες που υπάρχουν στην κυβέρνηση αναφορικά με την επαναδιαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους,
ο υπουργός ανέφερε όχι μόνο «πως η κυβέρνηση αντέχει», αλλά θα συνεχίσει και θα ολοκληρώσει με επιτυχία τις προσπάθειες.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως η κατάσταση στον Έβρο τείνει προς μερική εκτόνωση, ενώ σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, υπάρχει μια σταθεροποίηση όσον αφορά στην αύξηση της στάθμης των νερών του ποταμού, καθώς αυτά αποσύρονται σταδιακά από τον οικισμό Λαγυνά όπου είχαν πλημμυρίσει περί τα εκατό σπίτια.

Την ίδια ώρα, αισιοδοξία υπάρχει και για τον Πόρο όπου η στάθμη του ποταμού άρχισε να πέφτει.

Πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: