Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Ο ανθελληνισμός ως αναγκαιότητα του αλβανικού εθνικισμού και τα χρόνια «ελευθερίας» των βορειοηπειρωτών



Ομιλία του Λ. Παππά στην εκδήλωση της ΝΕΒ


«Η πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος και τα χρόνια «ελευθερίας» για τον βορειοηπειρωτικό ελληνισμό». είναι ένα θέμα που θεώρησα αρχικά ότι είναι απλό. ‘Όταν άρχισα να γράφω, έγιναν πολλές οι σελίδες, τόσο που το χρονικό όριο της εκδήλωσης δεν μου επέτρεπε να τα πω όλα. Έτσι για να είναι ωφέλημα τα λίγα λεπτά που θα σας απασχολήσω, έκρινα ότι πρέπει να αναφέρω αυτά που έκρινα ότι είναι σημαντικά και  κυρίως άγνωστα, από την ιστορία και την πάντα σε εισαγωγικά «ελευθερία»  μας.

Έτσι παρόλο που η εισήγηση έπεται χρονικά των δύο προηγουμένων, θα γυρίσω λίγο πίσω.  Όχι για να κουράσω το ήδη κουρασμένο και φαντάζομαι συγκινημένο ακροατήρια αλλά γιατί το έκρινα απαραίτητο για την κατανόηση των όσων θα ειπωθούν στη συνέχεια.

Η ιστορία της Παναγίας Σουμελά - Από τον Πόντο στην Ημαθία


ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Σύμφωνα με την παράδοση της Ορθόδοξης Εκκλησίας, η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας που σήμερα βρίσκεται στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Βέρμιο, είναι έργο του Αποστόλου και Ευαγγελιστή Λουκά.

Το όνομα Σουμελά ετυμολογείται από το όρος Mελά και το ποντιακό ιδίωμα «σού», που σημαίνει «εις το», και έγινε Σουμελά «εις του Μελά».

Σνόμπαρε το δικαστήριο ο Μιχάλης Λιάπης - Δεν παρέστη στη δίκη του

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΕΡΕΤΗ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

Για ακόμα μια φορά μέσα σε λίγα 24ωρα ο Μιχάλης Λιάπης γράφει στα παλιότερα των υποδημάτων του,τους νόμους, την δικαιοσύνη και τους έλληνες πολίτες. Σήμερα ήταν να δικαστεί στο αυτόφωρο μετά από προθεσμία που ζήτησε και πήρε ο ίδιος προκειμένου να απολογηθεί.

Ωστόσο, δεν βρέθηκε στην ευελπίδων και σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην υπουργός είναι εκτός Αθηνών - μπορεί και στο εξωτερικό - και μάλιστα επικαλέστηκε και πρόβλημα υγείας, αφού σύμφωνα με τον δικηγόρο του, νιώθει συμφόρηση λόγω ενός ανευρύσματος που του είχε παρουσιαστεί πέρυσι.

Την αναστολή της χρηματοδότησης της ΧΑ ψήφισε η Βουλή - Όχι από τον Μανώλη Γλέζο!

Την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, αποφάσισε η Ολομέλεια με συντριπτική πλειοψηφία, συντασσόμενη με την εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας.

Σε σύνολο 272 ψηφισάντων βουλευτών, υπέρ της αναστολής ψήφισαν 241 βουλευτές, 26 κατά και πέντε δήλωσαν παρών.

Κατά της αναστολής χρηματοδότησης ψήφισε ο Μανώληλης Γλέζος. Αιτιολογώντας την ψήφο του ο κ. Γλέζος ανέφερε ότι δεν μπορεί να αποστεί από τις αρχές του. «Τους σταυρωτήδες των χριστιανικών αρχών, τους διαστρεβλωτές των Αρχαίων Ελλήνων και όλους αυτούς που θέλησαν να διαβρώσουν την ελληνική κοινωνία, δεν τους πολεμάμε με αποφάσεις, αλλά πολιτικά. Δεν τους πολεμάμε όπως αυτοί επιδιώκουν»

Γιατί μπορεί ο Λιάπης να ρίξει την κυβέρνηση...


γράφει ο Φελνίκος

Αυτό που συνέβη με τον Μιχάλη Λιάπη και τις πλαστές πινακίδες του αυτοκινήτου του είναι πραγματικά από τ' άγραφα. Δεν θα μπορούσε κανείς, ακόμα κι αν έχει την πιο καλπάζουσα φαντασία, να το διανοηθεί. Είναι πέραν και της ηλιθιότητας και ξεφτίλας. Αν παιζότανε στο στοίχημα, αυτός που θα το 'πιανε θα είχε εξασφαλίσει και για τα τρισέγγονά του την πρώτη θέση στη λίστα Forbes.

Είναι δε λάθος και αστείο να συνδέεται με την πολιτική. Δεν έχει καμία σχέση. Από τη συμπεριφορά του ανιψιού του ιδρυτή της Ν.Δ. Κωνσταντίνου Καραμανλή δεν μπορούν να εξαχθούν πολιτικά συμπεράσματα. Ούτε μπορεί κάποιος, χωρίς να στερηθεί τη σοβαρότητά του, να υποστηρίξει ότι η ενέργεια του εξαδέλφου του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή δικαιώνει την κριτική που ασκείται στους πολιτικούς.

Τέρενς Κουίκ: Ο κ. Σαμαράς τοποθέτησε ως ΥΠΕΞ τον Ευ. Βενιζέλο. Ο κόρακας έβαλε τον κόρακα εκεί για να μην βγάλουν τα μάτια τους μεταξύ τους.


Σφοδρή επίθεση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, Σαμαρά και Βενιζέλο, εξαπέλυσε για τα Εθνικά θέματα ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, από το βήμα της Βουλής, με την ευκαιρία της συζήτησης για την κύρωση εμπορικής και Γενικών Αρχών συμφωνίας της Ε.Ε. με την Ινδονησία.
Με παρόντα στη συζήτηση εκ μέρους της Κυβέρνησης τον Υφυπουργό Εξωτερικών Άκη Γεροντόπουλο, ο Τέρενς Κουίκ, μεταξύ άλλων είπε τα εξής:

ΑΦΑΝΤΟΣ Ο ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ

«Οφείλω να ζητήσω για μία ακόμη φορά δημόσια από την Αίθουσα της Ολομέλειας κάτι το οποίο διάβασα ότι το ζητάει και η ομόλογός μου του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Δούρου, να έρθει επιτέλους ο αναλυτικός πίνακας του προϋπολογισμού για την Ευρωπαϊκή Προεδρία.

Διαγραφή του Μιχάλη Λιάπη από τη Νέα Δημοκρατία

Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθηανακοίνωση:

«Με απόφαση που πήρε, χθες, η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, διαγράφεται από τα μητρώα μελών του Κόμματος για αντιδεοντολογική συμπεριφορά, ο κ. Μιχάλης Λιάπης, σύμφωνα με όσα προβλέπει το Καταστατικό του Κόμματος».

Πρόσκληση σε ανοιχτή εκδήλωση στην Αρναία

κλικ για μεγέθυνση