Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Την πόρτα στο... «φίλο» Θύμιο έδειξε ο Σαμαράς


Διεγράφη μετά τις εμπρηστικές του δηλώσεις για τον διοικητή του ΙΚΑ


Με καθυστέρηση περίπου επτάμιση ωρών, μετά τις ακραίες δηλώσεις του προέδρου των ιδιοκτητών ταξί κ. Θ. Λυμπερόπουλου κατά του Διοικητή του ΙΚΑ κ. Ρ. Σπυρόπουλου, η Ν.Δ. αποφάσισε να τον διαγράψει από τις τάξεις του κόμματος.

Ύστερα από τη δημοσιότητα που έλαβαν οι εμπρηστικές δηλώσεις του κ. Λυμπερόπουλου που απείλησε ότι...«θα λιώσει» τον κ. Σπυρόπουλο εάν την επόμενη φορά δεν τον δεχθεί στο γραφείο του, η αξιωματική αντιπολίτευση, του έδειξε την πόρτα της εξόδου.

Λούκα Κατσέλη: «Θα καταψηφίσω το άρθρο 37, δεν αλλάζω στάση»


Επιμένει στις θέσεις της, από το Λονδίνο, η πρώην υπουργός


Νίκος Χασαπόπουλος

Από το Λονδίνο όπου βρίσκεται μετέχοντας σ΄ ένα διεθνές συνέδριο για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα που οργανώνει το London Business School η κυρία Λούκα Κατσέλη προειδοποιεί ότι θα καταψηφίσει το άρθρο 37, εάν δεν γίνουν κάποιες τροποποιήσεις η οποία και η ίδια κατέθεσε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Μιλώντας, την Παρασκευή, στο «Βήμα», η πρώην υπουργός είπε «περιμένω τις αλλαγές, εάν δεν υπάρξουν δεν μπορώ να το ψηφίσω.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την επέτειο της Απελευθέρωσης της Κατερίνης


Για την 99η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης της Κατερίνης από τον τουρκικό ζυγό, θα πραγματοποιηθούν στις 15 και 16 Οκτωβρίου 2011 οι παρακάτω εκδηλώσεις:

A. ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011
Ώρα 16.00΄

Στο Μνημείο του πεσόντος κατά την απελευθέρωση της πόλης, αειμνήστου Συνταγματάρχη ΣΒΟΡΩΝΟΥ, στο 7ο χλμ. της 13ης Ε.Ο. Κατερίνης - Ελασσόνας, θα ψαλεί Αρχιερατικό Τρισάγιο και θα καταθέσουν στεφάνια ο Δήμαρχος Κατερίνης, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, ο Διοικητής της 24ης Τ.Θ. Ταξιαρχίας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πιερίας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο Λιμενάρχης Σκάλας Κατερίνης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σβορώνου

Δημήτρης Μητροπανος: " Ο Παπανδρέου θα μείνει στην ιστορία σαν προδότης "


Ο δημοφιλής λαϊκός τραγουδιστής δεν μασάει τα λόγια του και το απέδειξε άλλη μια φορά σε συνέντευξή του  στην Ελευθεροτυπία. Με σταράτα λόγια, ο Δημήτρης Μητροπάνος παρότρυνε τον πρωθυπουργό να πάει σπίτι του.

Με βαρείς χαρακτηρισμούς για τον πρωθυπουργό της χώρας, περιέγραψε την πολιτική κατάσταση των ημερών μας ο Δημήτρης Μητροπάνος: Βγήκε στην αρχή ο Γιώργος και μας είπε "λεφτά υπάρχουν". Είχε συμφωνήσει να κόψει τη σχέση με τη Ρωσία, είχε δώσει κι άλλες υποσχέσεις κι έτσι τον έβγαλαν. Κι εκείνος προκειμένου να γίνει πρωθυπουργός τα πούλησε όλα. Αλλά ο χρόνος θα τα ξεκαθαρίσει όλα. Σαν προδότης θα μείνει στην Ιστορία».

8ο πέρασμα Δραγουντέλη - Κυριακή 23 Οκτωβρίου

Νικήτη 14 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

8ο ΠΕΡΑΣΜΑ ΔΡΑΓΟΥΝΤΕΛΗ  Κυριακή 23 Οκτωβρίου

Το 8ο πέρασμα του όρους Δραγουντέλη θα διεξαχθεί την Κυριακή 23 Οκτωβρίου. Αυτή η περιβαλλοντική εκδήλωση αποτελεί πλέον θεσμό για τη Σιθωνία και διοργανώνεται  από τη Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Σιθωνίας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Παρθενών» υπό την αιγίδα του Δήμου Σιθωνίας.

Σκοπός  της διοργάνωσης είναι  να βγει ο κόσμος στο δάσος, να περπατήσει, να γνωρίσει και ν` αγαπήσει το Δραγουντέλη, τον ορεινό όγκο της Σιθωνίας,

Χορηγίες των τουρκικών αερογραμμών σε ελληνικές ομάδες ακριτικών περιοχών!


Λίγες μόλις ημέρες μετά τις εθνικά ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ όσο και παραληρηματικές δηλώσεις του «γαλάζιου» δημάρχου Αλεξανδρούπολης, του δικηγόρου Ευάγγελου Λαμπάκη, περί «ανεξαρτησίας» της Θράκης (από τη ΝΔ εισπράττει η κοινωνία ένοχη σιωπή), μαθαίνουμε και για τη χορηγία των Τουρκικών Αερογραμμών (ΤΗΥ) στην ΚΑΕ Καβάλα, που αγωνίζεται πλέον στο πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας Καλαθοσφαίρισης και της ομάδας βόλεϊ Εθνικός Αλεξανδρούπολης, που αγωνίζεται επίσης στην Α1 Κατηγορία του αντίστοιχου πρωταθλήματος.

Η ΚΑΕ Καβάλα, θα χρησιμοποιεί στις μετακινήσεις της την ΤΗΥ. Στη φανέλα του Εθνικού θα απεικονίζεται πλέον το έμβλημα της τουρκικής εταιρείας. Και μπορεί ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, να μιλά για «καθαρή και απόλυτη παρερμηνεία» των αντεθνικών δηλώσεών του στο οικονομικό forum της Θράκης,

Οι μύθοι γεννούν τέρατα


Της Μαίρης Αδαμοπούλου

ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Αιμοδιψείς δράκοι που βγάζουν καπνούς από τα ρουθούνια τους. Κι άλλοι που μια ανάσά τους αρκεί για να δημιουργήσει ένα σύννεφο και μια πατημασιά τους για να ξεσπάσει μπόρα. Μονόκεροι που με το δηλητήριό τους μπορούν να συνεφέρουν από μεθυσμένους μέχρι να θεραπεύσουν επιληπτικούς. Γιγάντια πουλιά που στα νύχια τους μπορούν να μεταφέρουν έως και τρεις ελέφαντες.

Ξυπνούν από τον λήθαργο κι επιστρέφουν ύστερα από εκατομμύρια χρόνια. Τέρατα βγαλμένα από την εποχή του μύθου που «ζωντανεύουν», κινούνται και γρυλίζουν.

Τουρκία: Επίθεση με αυγά στον εκπρόσωπο του ΔΝΤ (Video)

Επίθεση με αυγά εξαπέλυσαν οι φοιτητές του πανεπιστημίου Ουλουντάγκ της Τουρκίας στον εκπρόσωπο του ΔΝΤ, Μαρκ Λιούις.

Στο πανεπιστήμιο πραγματοποιούνταν ένα οικονομικό συμπόσιο και όταν ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ ξεκίνησε να μιλάει μια ομάδα επτά φοιτητών του πέταξε αυγά και άνοιξε ένα πανό που έγραφε «έξω το ΔΝΤ».

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο Πολυγύρου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ
ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ


Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το 2011-2012 στο Δημοτικό Ωδείο Πολυγύρου, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Τα τμήματα, που θα λειτουργήσουν και φέτος όπως πέρυσι είναι κιθάρα, βιολί, πιάνο, φλάουτο, κλαρινέτο, μουσική προπαιδεία, υποχρεωτικά και ανώτερα θεωρητικά.

Επίσης θα λειτουργήσει η  Μικτή Χορωδία Πολυγύρου και η Φιλαρμονική η οποία κάνει την πρώτη της συνάντηση αύριο Σάββατο 15-10-2011, στις 4.00 το απόγευμα, στο χώρο του Ωδείου.

Οργή, φήμες και ιστορίες συνομωσίας και προδοσίας…

Γράφει η Αθανασία Μπαξεβάνη

Έχει συναίσθηση η κυβέρνηση ότι ο κόσμος στις πλατείες συζητά πλέον για συνωμοσίες και προδοσίες εκ μέρους της και σε βάρος της χώρας,  ξεκινώντας από  τους «υπηρέτες της Goldman Sachs και του Δ.Ν.Τ», και καταλήγοντας στη δωρεά των μετοχών της «Τράπεζας της Ανατολής»;  Τα νέα μέτρα, δεν προκαλούν μόνο οργή. Ταυτόχρονα,  εντείνουν τις φήμες ότι ο πρωθυπουργός δεν αναζήτησε καμία διέξοδο άλλου τύπου, διότι ανέλαβε να εκτελέσει με όποιο κόστος για το λαό, ένα σχέδιο που υπηρετεί  τις επιταγές του διεθνούς οικονομικού κεφαλαίου. Αυτά συζητά ο κόσμος.

Όσο όμως θα βαθαίνει η κρίση, όσο ο φόβος θα εντείνεται, τόσο ο κόσμος θα αναζητά απαντήσεις στα αναπάντητα ερωτήματα των τραγικών εξελίξεων για τη χώρα,  μέσα από ιστορίες συνομωσίας  και  προδοσίας. Ίσως άδικα, αλλά η ιστορία θα το δείξει. Και πάντως  όχι άσχετα, καθώς τα αναπάντητα αυτά ερωτήματα διατυπώνονται ευθέως πλέον και μέσα στη Βουλή.

Βαλτιμόρη: Εκτίθεται σε μουσείο το Παλίμψηστο του Αρχιμήδη

Υπερήφανος κάτοχος του «Παλίμψηστου» του Αρχιμήδη, το αμερικανικό μουσείο αποκαλύπτει δεκατρία χρόνια αργότερα, στις 16/10, όχι μόνον το ίδιο το χειρόγραφο αλλά και την «ανάγνωσή» του

Μαρία Θερμού

Το χειρόγραφο που «δένει» την ιστορία των Μαθηματικών από την αρχαιότητα ως σήμερα στο Walters Art Museum

Το χειρόγραφο που ξεσήκωσε όλο τον επιστημονικό κόσμο πριν από μερικά χρόνια, ένα χειρόγραφο που «δένει» την ιστορία των Μαθηματικών από την αρχαιότητα ως σήμερα, του Αρχιμήδη φυσικά, παρουσιάζει το Walters Art Museum της Βαλτιμόρης σε έκθεση που εγκαινιάζεται στις 16 Οκτωβρίου.

Μια δακρύβρεχτη ιστορία που επαναλαμβάνεται κάθε 100 χρόνια


Πολύ πριν την Οικονομική Νομισματική Ένωση (γνωστή ως ΟΝΕ), είχε δημιουργηθεί κάτι αντίστοιχο στην Ευρώπη που ελάχιστοι το γνωρίζουν, με τη συμμετοχή μάλιστα της Ελλάδας. Στις αρχές του 19ου αιώνα είχε δημιουργηθεί η Λατινική Νομισματική Ένωση στην Ευρώπη και σχεδιάστηκε για τους ίδιους λόγους που στην αυγή της νέας χιλιετίας δημιουργήθηκε και το ευρώ. Σίγουρα, οι διαφορές με την Ευρωπαϊκή Νομισματική Ένωση (ΟΝΕ) είναι σημαντικές. Πάντως ο στόχος ήταν κοινός: «Η δημιουργία μιας λίμνης νομισματικής σταθερότητας στη μέση ενός ταραγμένου ωκεανού».

Το ευρώ γεννήθηκε την 1η Ιανουαρίου 1999 και από την 1η Ιανουαρίου 2002 αποτέλεσε το νόμιμο χρήμα (legal tender) στις χώρες της ζώνης του ευρώ.

Αν το μάνατζμεντ ήταν κακό, ποιοι ήσαν οι μάνατζερς;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Το καινούργιο πρωθυπουργικό εφεύρημα, δια του οποίου καταβάλλεται προσπάθεια να εξηγηθούν οι λόγοι για τους οποίους η Ελλάδα βρίσκεται στα σημερινά χάλια, είναι πως η χώρα μας είναι καλή, χρυσή και άγια, αλλά υπήρχε κακοδιαχείριση, κακό μάνατζμεντ.

Το είπε ο κ. Παπανδρέου μιλώντας στους Γερμανούς βιομηχάνους, το επανέλαβε και μετά τις συναντήσεις που είχε στις Βρυξέλλες με διάφορους Ευρωπαίους αξιωματούχους, καθώς ζητιάνευε για την έκτη δόση και (δεν) ενημερωνόταν για τα σχέδιά τους σχετικά με το ύψος του «κουρέματος» - και επομένως για το πότε μας έχουν προγραμματίσει να χρεοκοπήσουμε για τα καλά.

Η τούρκικη ‘φέτα’, ο τσολιάς και ο έλληνας υφυπουργός έκανε τον… ‘κινέζο’;


Τον … «κινέζο»  έκανε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Δριβελέγκας, όταν στην έκθεση Τροφίμων και Ποτών ANUGA 2011, που πραγματοποιείται στην Κολονία, έπεσε πάνω στο τουρκικό περίπτερο  στο οποίο υπήρχε εκθέτης με λευκό τυρί, με την εικόνα …τσολιά (!), παραπλανώντας ότι πρόκειται για φέτα;

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Έλληνας υφυπουργός δεν προέβη σε ουδεμία επίσημη διαμαρτυρία παριστάνοντας τον … «κινέζο» !

Μέσα από τις δημοσιογραφικές διαδρομές προσπαθεί να «δικαιολογηθεί»  ότι η Τουρκία δεν είναι πλήρες μέλος της Ε.Ε., ώστε ν’ αναγνωρίζει τα προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης και στον τουρκικό νόμο,

Ολοήμερος τραγέλαφος η συνέντευξη Καστανίδη


Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΟΥΤΣΩΝΗ

Μια του υπουργού, δυο του υπουργού, τρεις και... στο τετράγωνο! Μπορεί να ακούγονται παράλογα ή σουρεαλιστικά όλα αυτά, αλλά η αλήθεια είναι πως η συνέντευξη Τύπου του κ. Καστανίδη με θέμα τις καταλήψεις των Χώρων Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων από εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, εξελίχθηκε σε ολοήμερο τραγέλαφο και τελικά δόθηκε σε αίθουσα της Βουλής λίγο πριν από τις 6 το απόγευμα, έπειτα από τρεις διαδοχικές ματαιώσεις και επαναπρογραμματισμούς.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η συνέντευξη Τύπου του υπουργού Εσωτερικών στο κτήριο του υπουργείου, με θέμα το πρόβλημα της αποκομιδής των σκουπιδιών και τις εξελίξεις με τις καταλήψεις των ΧΥΤΑ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ήταν προγραμματισμένη για χθες το μεσημέρι.