Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Πυρκαγιές σε δασική έκταση στο όρος Μπέλες στις Σέρρες


Δύο πυρκαγιές σημειώθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στο όρος Μπέλες στις Σέρρες, σε δασική έκταση πάνω από τα Πλατανάκια και από το χωριό της Λιβαδιάς.

Κλιμάκια των πυροσβεστικών υπηρεσιών από Σέρρες, Σιδηρόκαστρο, Πορόια και Θεσσαλονίκη βρέθηκαν επί τόπου για να θέσουν υπό έλεγχο τις φωτιές.

Στις επιχειρήσεις κατάσβεσης συμμετείχαν και δύο αεροπλάνο τύπου Καναντέρ.

Πάγκαλος: Η Αγία Σοφία δεν ανήκει ούτε στους Τούρκους ούτε στους Έλληνες


"Η Αγία Σοφία δεν ανήκει στους σημερινούς Τούρκους αλλά ούτε και στους Έλληνες γιατί είναι πολιτιστικό μνημείο όλης της ανθρωπότητας και έτσι έχει χαρακτηριστεί από την Unesco" δήλωσε από τη Σμύρνη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, ερωτηθείς για τη ματαιωθείσα προσπάθεια τέλεσης λειτουργίας.

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο κ. Πάγκαλος στην Ένωση Συντακτών Σμύρνης, ενόψει της συμμετοχής του στην 6η συνδιάσκεψη Ελλήνων και Τούρκων δημοσιογράφων, ανεφερε επίσης ότι "η συγκίνηση που νιώθουν όλοι οι άνθρωποι όταν μπαίνουν στην Αγία Σοφία είναι ίδια, είτε είναι Τούρκοι, είτε Έλληνες, είτε Αφρικανοί, είτε Κινέζοι".

Μολότοφ κατά του τουρκικού προξενείου


Επίθεση με βόμβες μολότοφ εξαπέλυσαν άγνωστοι το Σάββατο στις 2.30 τα ξημερώματα, κατά του τουρκικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη.

Οι δράστες, οι οποίοι είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, εκτόξευσαν μολότοφ στο φυλάκιο, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Αποστόλου Παύλου.

Από την επίθεση δεν υπήρξε τραυματισμός, ενώ η φωτιά έκαψε φυλλωσιές στην οροφή του φυλακίου και προκάλεσε φθορές.

"Γέρνει" όπως τα υποβρύχια: Ενώθηκε με τον ... "καλό του"(!) ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών!


Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών και αντικαγκελάριος Γκίντο Βεστερβέλε, σφοδρός πολέμιος της Ελλάδας, τουλάχιστον κατά την διάρκεια των σκληρών διαπραγματεύσεων της περασμένης άνοιξης για το αν πρέπει να δοθεί οικονομική βοήθεια στην χώρα maw η όχι, επισημοποίησε με αστική ένωση τη πολυετή σχέση με το σύντροφό του Μίκαελ Μροντς, αναφέρουν δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου τα οποία επιβεβαίωσε το κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP)!

Η τελετή, σημειώνει το Spiegel, έγινε σε στενό κύκλο συγγενών και φίλων στη Βόννη, πόλη καταγωγής του Βεστερβέλε, αρχηγού του FDP. Και μη χειρότερα!

Οι άγγελοι τής Κύπρου


Η ΤΥΧΗ ΚΑΙ Η ΤΙΜΗ ΜΙΑΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ

Ένας λαός περνάει, τις μέρες τούτες, της τρίχας το γιοφύρι. Δεν κρίνεται η τύχη της Κύπρου, η τύχη της Κύπρου δεν κιντυνεύει. Η δίκαιη πέτρα θα φάει, σίγουρα το άδικο βουνό. Κρίνεται και κιντυνεύει, τις μέρες τούτες, η τύχη και η τιμή μιας Αυτοκρατορίας. Ο λαός που ορθόθηκε ...σύσσωμος, σύψυχος, με τέτοια εθνική υπερηφάνεια κι ηθική ανάταση, στις πιο κρίσιμες ώρες του πολέμου και έσωσε την τιμή του κόσμου, περνάει τώρα μία από τις μοιραίες, αποκαλυπτικές δοκιμασίες, όπου θα ξεφανεροθεί η γνησιότητα ή το κίβδηλο της αρετής του.

Κι ακόμα βαθύτερα, πλατύτερα: κρίνεται η τύχη και η τιμή ολόκληρου του δυτικού κόσμου, που καυχιόταν ώς τόρα πως μάχουνταν για τη δικαιοσύνη, για την ελευθερία των λαών. Τόρα θα δούμε αν ο κόσμος αυτός είναι άξιος να χρησημοποιεί πια ωρισμένες άγιες λέξεις. Κι αν πια η ψυχή ενός τίμιου ανθρώπου, μπορεί νάχει εμπιστοσύνη σε τέτοιους άρχοντες του κόσμου.