Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Στο «κόκκινο» Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη

Στην τέταρτη κατηγορία επικινδυνότητας για πυρκαγιές βρίσκονται για αύριο οι Νομοί Χαλκιδικής, Θεσσαλονίκης και Κιλκίς, όπως και άλλα σημεία της Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.gscp.gr) για αύριο, Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις Περιφερειακές Ενότητες:

- Χαλκιδικής, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

- Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Το «νάνο-χώμα» των αρχαίων Ελλήνων


Αποκαλύπτεται ότι τα αγγεία της Αττικής είχαν ιδιότητες νανοϋλικού και μελετώνται από τη... NASA!

Φαφούτη Λαλίνα

Υπάρχει τίποτε πιο ταπεινό από το χώμα; Και όμως, ακόμη και τα πιο ταπεινά πράγματα, αν κάποιος τα αξιοποιήσει σωστά, μπορούν να γίνουν όχι μόνο πολύτιμα αλλά και προσοδοφόρα. Παρ' ότι ο Πλάτων θεωρούσε τον πηλό κάτι εντελώς κοινό και τετριμμένο - «των φαύλων και προχείρων» -, οι ίδιοι οι σύγχρονοί του τον διέψευσαν.

Οι αρχαίοι κεραμείς της Αθήνας πήραν το κοινό χώμα της Αττικής στα χέρια τους και το μετέτρεψαν σε πραγματικό χρυσάφι αφού τα αγγεία τους μονοπώλησαν τις διεθνείς αγορές της εποχής τους. Το μετέτρεψαν επίσης σε ένα σπάνιο υλικό. Το περίφημο μελανό υάλωμα των αττικών αγγείων, αυτό που πολλοί προσπάθησαν αλλά κανένας δεν κατόρθωσε να μιμηθεί, είναι στην ουσία ένα νανοϋλικό με ιδιαίτερες χημικές και μηχανικές ιδιότητες. Τέτοιες ώστε πρόσφατα προσείλκυσε το ενδιαφέρον της NASA η οποία αναζητεί στη σύστασή του μυστικά για να βελτιώσει τη μόνωση των διαστημοπλοίων της.

Μέχρι και 20.000 ευρώ το μήνα oι συνολικές αποδοχές του κάθε βουλευτή

TA ΔΕΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ «ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ» ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Παρά την απόφαση ορισμένων βουλευτών να αποποιηθούν τα βουλευτικά τους προνόμια, μια προσφυγή δικαστικών λειτουργών στο Μισθοδικείο για να κηρυχθούν παράνομες οι μειώσεις στον κλάδο τους, φέρνει εκ νέου στην επιφάνεια τις παχυλές αποδοχές των μελών του Κοινοβουλίου. Η κυβέρνηση, μετά και την απόφαση του προέδρου της Βουλής να κλείσει το γυμναστήριο, φαίνεται πως προσανατολίζεται ώστε να υπάρξουν και άλλες περικοπές στα προνόμια.

Σύμφωνα με το «Εθνος της Κυριακής», το πραγματικό κόστος καθενός από τους 300 βουλευτές ξεπερνά τα 20.000 ευρώ μηνιαίως, δηλαδή τα 700 ευρώ την ημέρα!

Αναλυτικότερα, το ειδικό τμήμα του Μισθοδικείου με κατεπείγον έγγραφό του ζητά από τον γενικό γραμματέα της Βουλής, κ. Θάνο Παπαϊωάννου,

2 νεαροί Βέλγοι κατέβασαν την Eλληνική σημαία από το κιόσκι πληροφοριών του ΔΛΤ Καλύμνου και άφησαν μόνο την σημαία της ΕΕ

Άμεση αντίδραση Δημάρχου

Δύο νεαροί Βέλγοι που επέβαιναν σε ιστιοφόρο που ελλιμενιζόταν στο λιμάνι της Καλύμνου, τις μεταμεσονύκτιες ώρες της Παρασκευής, αφαίρεσαν την ελληνική σημαία που βρισκόταν στο κιόσκι πληροφοριών του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλύμνου (στην παραλία μπροστά από το Δημαρχείο ) αφήνοντας μόνο τη σημαία της Ε.Ε.

Οι 2 νεαροί Βέλγοι έγιναν αντιληπτοί από περιοίκους .

Άμεσα αντέδρασε ο δήμαρχος Καλυμνίων Δημήτρης Διακομιχάλης μόλις ενημερώθηκε για το  θέμα και έδωσε εντολή στα αρμόδια όργανα του Δήμου για τον άμεσο εντοπισμό των δραστών.

Επιχείρηση «καθαρά χέρια». Ανοίγουν οι λογαριασμοί πολιτικών

Τα περιουσιακά στοιχεία άνω των χιλίων πολιτικών προσώπων περνά από κόσκινο το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) με εντολή του επικεφαλής του, αντιεισαγγελέα Εφετών, Ιωάννη Διώτη, με στόχο να εντοπιστούν όσοι πλούτισαν παράνομα.

Συγκεκριμένα ο κ. Διώτης, που έχει πιστωθεί την εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη, και πλέον χειρίζεται το καυτό θέμα του οικονομικού εγκλήματος, έδωσε εντολή στους υφισταμένους του να ανοίξουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτικών προσώπων για τα οποία υπάρχουν υποψίες ή καταγγελίες για αδικαιολόγητο πλουτισμό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα», η παραγγελία του κ. Διώτη αφορά τον εξονυχιστικό έλεγχο στα περιουσιακά στοιχεία 1000 και πλέον πρώην υπουργών, δημάρχων, γενικών και ειδικών γραμματέων, νομαρχών, περιφερειαρχών αλλά και διοικητών οργανισμών και καθηγητών πανεπιστημίου.

Κοζάνη: Μια νέα λίμνη γεννιέται

Μια νέα λίμνη ξεκίνησε να σχηματίζεται ανάμεσα στις περιοχές της Κοζάνης και των Γρεβενών, καθώς άρχισε η διαδικασία πλήρωσης του ταμιευτήρα του Ιλαρίωνα. Το νερό θα καλύψει μια έκταση 21,9 τετραγωνικών χιλιομέτρων παρασύροντας χωράφια, πρώην αγροτικές καλλιέργειες αλλά και τις μνήμες του τοπικού πληθυσμού.

Συγκεκριμένα, από χθες ξεκίνησε η τοποθέτηση δοκών έμφραξης στη σήραγγα εκτροπής του ποταμού Αλιάκμονα και πλέον τα νερά του άρχισαν να γεμίζουν σιγά - σιγά τον ταμιευτήρα. Η διαδικασία είναι πολύ αργή, καθώς οι ποσότητες των υδάτων μειώνονται τους θερινούς μήνες, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, το ύψος του νερού της λίμνης θα φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο μέσα σε έξι με επτά μήνες, δηλαδή στις αρχές του 2013.

Κόβουν τις διπλές συντάξεις

Τι περιλαμβάνουν τα ισοδύναμα μέτρα της κυβέρνησης

Γιώργος Δημητρομανωλάκης

Η φράση «η αξιολόγηση των πολλαπλών συντάξεων πρέπει να γίνει αθροιστικά και καθ’ ύψος», που περιλαμβάνεται στην έκθεση του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) και βρίσκεται στα γραφεία των… οικονομικών υπουργών, δίνει το στίγμα της επόμενης μέρας και την κατεύθυνση των μέτρων που καλείται να λάβει άμεσα η κυβέρνηση.

Με απλά λόγια, η κυβέρνηση δέχεται, στο πλαίσιο της εξεύρεσης μέτρων ύψους 11,7 δισ. ευρώ για την επόμενη διετία, εισηγήσεις να καλέσει 150.000-200.000 συνταξιούχους να επιλέξουν έως το τέλος του χρόνου ποια από τις δύο κύριες συντάξεις που λαμβάνουν θα περικοπεί.