Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Παπανδρέου: Πήραμε την πέμπτη δόση, πάμε για το Μεσοπρόθεσμο


Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Ελλάδα εξασφάλισε την 5η δόση χρηματοδότησης, αλλά και το νέο πρόγραμμα δανειοδότησης, εξέφρασε ο Πρωθυπουργός στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου από τις Βρυξέλλες.

Ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε ακόμα την επιτάχυνση της χρηματοδότησης από τα Ταμεία της ΕΕ με στόχο την ανάπτυξη. Επίσης, ανακοίνωσε ότι προχωρά η πρόταση για αυστηρά εθελοντική συμμετοχή ιδιωτών στη χρηματοδότηση της Ελλάδος.

Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι όλα εξαρτώνται από την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου.

Χαλκιδική : "Μαγεμένοι" από τον Άθω ξένοι δημοσιογράφοι που τον επισκέφτηκαν


Με αέρα φερμένο από τον Λούβρο, οι Γάλλοι επισκέπτες της Χαλκιδικής, στελέχη του θρυλικού μουσείου, βρέθηκαν στα Στάγειρα, βάδισαν πάνω στα αρχαία χνάρια του Αριστοτέλη και μαγεύτηκαν. Το ίδιο και οι ομοεθνείς τους, εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων και ταξιδιωτικών πρακτορείων, που τις προηγούμενες μέρες διέμειναν για λίγο στις παρυφές του Αγίου Όρους, στον 'Αθω και δήλωσαν εντυπωσιασμένοι.

Δεν ήταν οι μόνοι: ο δημοσιογράφος Πολ Ρόμπερτ, της ολλανδικής εφημερίδας «Dutch Financial Times», φάνηκε να ...χάνει τη φωνή του επισκεπτόμενος το τρίτο «πόδι» της Χαλκιδικής, το «περιβόλι της Παναγίας» και το γραφικό νησάκι Αμμουλιανή.

"Πολιόρκησαν" τα γραφεία των βουλευτών της Πιερίας οι πολύτεκνοι για τις περικοπές επιδομάτων από την Κυβέρνηση


Πορεία διαμαρτυρίας και "πολιορκία" των γραφείων των βουλευτών της Πιερίας είχαμε σήμερα στο κέντρο της Κατερίνης από το σύλλογο των πολυτέκνων για τα εξοντωτικά μέτρα της κυβέρνησης με τις περικοπές των επιδομάτων, άδικα μέτρα που στρέφονται τελικά εναντίον της ελληνικής πολύτεκνης οικογένειας.

Η Αθήνα στις φλόγες σε ασπρόμαυρο φόντο - Αφιέρωμα του TIME

Οι εντυπωσιακές ασπρόμαυρες φωτογραφίες του Άγγελου Τζωρτζίνη με τις ταραχές της 15ης Ιουνίου στην περιοχή του Συντάγματος δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Time.

Τρίκαλα: Οι μέλισσες ξεκλήρισαν ολόκληρο κοπάδι από πρόβατα!


Απ' αυτή την επίθεση δεν γλιτώνει κανείς! “Το μελίσσι” είναι επικίνδυνο, τα τσιμπήματα χιλιάδων μελισσών μπορούν να είναι θανατηφόρα για ανθρώπους και για ζώα.

Στα Τρίκαλα ένας βοσκός κατέληξε στο νοσοκομείο με δεκάδες τσιμπήματα σε όλο του το κορμί και οι γιατροί τον έχουν διαρκή παρακολούθηση, όμως ο άνθρωπος πονάει διπλά.

Όταν έβγαλε το κοπάδι του στην Αγρελιά δεν φαντάστηκε ότι θα πέσει πάνω σε σμήνος μελισσών.

Όλα δείχνουν ότι το κοπάδι “έκατσε” κάτω από το λάθος δέντρο. Τα πρόβατα φαίνεται ενόχλησαν τις μέλισσες που άρχισαν να επιτίθενται κατά χιλιάδες.