Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Το ραπ της Βάσως


Πηγή: The Insider

Τι έτρωγαν οι Αρχαίοι Έλληνες;


Στα γεύματα και στα δείπνα τα τραπέζια ήταν γεμάτα με ψωμί, με κρέατα και χορταρικά, κι ακόμη με ελιές, πίτες, γλυκίσματα και φρούτα. Φυσικά και με άφθονο κρασί. Από τα όσπρια, γνωστά στους αρχαίους ήταν τα φασόλια, οι φακές, τα ρεβίθια (που τα προτιμούσανε ψημένα), τα μπιζέλια και τα κουκιά, που τα ‘τρωγαν, συνήθως, σε πουρέ (έτνος). Για το έτνος, δηλαδή τη σημερινή φάβα, ξετρελαινόταν ο Ηρακλής, και ο Αριστοφάνης δεν χάνει την ευκαιρία να τον σατιρίσει:

Ήρθες, αγαπητέ Ηρακλή; Πέρασε μέσα.
Η Περσεφόνη μόλις έμαθε ότι έφτασες,
αμέσως βάλθηκε να ζυμώνει καρβέλια,
έβαλε δυο τρεις χύτρες στη φωτιά

Καρατζαφέρης: «Δεν μπόρεσα να μιλήσω με τον Σαμαρά»


Νίκος Χασαπόπουλος

Θέτει όρους για να μην προκύψει «μαϊμού πολιτικό σχήμα»

«Ζήτησα να μιλήσω στο τηλέφωνο με τον κ. Σαμαρά και δεν μπόρεσα. Τι να συμμετάσχω σε μία κυβέρνηση συνεργασίας στην οποία θα μπορώ να μιλώ στον ένα και δεν θα μπορώ να μιλώ στον άλλο;», είπε σε δήλωσή του στο «Βήμα» ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης.

Επιβεβαίωσε ότι του προτάθηκε από τον κ. Παπανδρέου να συμμετάσχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα, μαζί με τρία τέσσερα στελέχη του, αλλά όπως είπε «ευχαριστώ πολύ, περιμένω τι θα βγει, πότε θα βγει και κυρίως το δείγμα γραφής του νέου σχήματος».

Κρήτη: Βρήκαν θησαυρό στον μινωικό τάφο!

Μινωικός και ασύλητος ο αρχαίος τάφος που ηρθε στην επιφάνεια κατά τη διάρκεια των εργασιών κατασκευής του νέου δρόμου Γαζίου Κρουσώνα

Ένας ασύλητος, καλά διατηρημένος Μινωικός τάφος, που χρονολογείται περίπου από το 1300 π. Χ., ήρθε στην επιφάνεια κατά τη διάρκεια των εργασιών κατασκευής του νέου δρόμου Γαζίου Κρουσώνα, λίγο πριν τον ιστορικό οικισμό.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της αρχαιολογικής υπηρεσίας, πρόκειται για τάφο ομαδικού περιεχομένου, που συνοδευόταν από πλούσιες προσφορές. Μέχρι στιγμής έχουν έρθει στο φως ευρήματα σε αρκετά καλή κατάσταση, όπως μεγάλος αριθμός ζωγραφιστών πήλινων αγγείων, κοσμημάτων, χάλκινων αντικειμένων, όπλων, κλπ.

Απάντηση του Γιάννη Μιχελάκη στον Όλι Ρεν


Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, με αφορμή τη δήλωση του κ. Όλι Ρεν, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το ότι η Ευρώπη έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί να προσβάλει την εθνική μας αξιοπρέπεια».

Guignols: "Ο Γιώργος έχει ρουφήξει το αίμα των Ελλήνων"

Μετωπική στη Ν.Δ. - Στελέχη προς Σαμαρά: "Δίνεις εθνική κυριαρχία"!


Σε μετωπική εσωκομματική σύγκρουση στη Νέα Δημοκρατία εξελίσσεται η υπόθεση συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ, αποδοχής της δανειακής σύμβασης και συνακόλουθα της εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας, αλλά και της τυχόν αποδοχής της "γερμανικής" λύσης του Λουκά Παπαδήμου, αλλά και της εμπλοκής πολιτικών στελεχών στη νέα κυβέρνηση.

Η ένταση κάποιες στιγμές εξελίχθηκε σε σύγκρουση της "λαϊκής δεξιάς" με τους "φιλελεύθερους" και οξύνθηκε ακόμα περισσότερο όταν έγινε γνωστό ότι οι Βρυξέλλες ζητούν την υπογραφή και του Αντώνη Σαμαρά, κάτω από ένα κείμενο δεσμεύσεων για την νέα κυβέρνηση.

Ο Αντώνης Σαμαράς πήρε τα πρώτα μηνύματα αντιδράσεων χθες, όταν γνωστοποιήθηκε σε στενό κύκλο στελεχών ότι "αναγκαστικά και για να μην προκληθεί ναυάγιο που θα θέσει και πάλι την χώρα σε κίνδυνο, η ΝΔ αποδέχθηκε την συμμετοχή στελεχών της στο νέο σχήμα".

Ρεν: Επιμένω στις υπογραφές

Δεν κάνει πίσω στο αίτημα για γραπτές δεσμεύσεις η ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να επιμείνει στο ζήτημα της παροχής γραπτών δεσμεύσεων από τους εταίρους της κυβέρνησης συνεργασίας στην Ελλάδα, ξεκαθάρισε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ Όλι Ρεν.

Την απάντηση αυτή έδωσε ερωτώμενος για τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος αρνείται να δεσμευθεί γραπτώς. Ωστόσο, αιτιολόγησε την επιμονή των Βρυξελλών σε ρήξη η οποία επήλθε στις σχέσεις Αθήνας-Βρυξελλών, μετά την μονομερή εξαγγελία του δημοψηφίσματος.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες,

Δήλωση του Αντώνη Σαμαρά


Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Υπάρχει εθνική αξιοπρέπεια.

Έχω από καιρού και επανειλημμένα εξηγήσει γιατί, προκειμένου να προστατευτούν η ελληνική οικονομία και το ευρώ, έχει γίνει “αναπόφευκτη” η εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου.

Τις δηλώσεις αυτές δεν επιτρέπω σε κανέναν να τις θέτει σε αμφιβολία».

Πέντε υπογραφές για την έκτη δόση ζητά το Eurogroup

Δεν έχει τεθεί κανένα άλλο προαπαιτούμενο ή λήψη νέων μέτρων

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΟΥΛΑ ΚΕΧΑΓΙΑ

Επιστολή με πέντε υπογραφές αναμένει το Eurogroup προκειμένου να εκταμιεύσει την έκτη δόση του δανείου προς την Ελλάδα, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Οι Ευρωπαίοι εταίροι αναμένουν επιστολή με τις υπογραφές του Γιώργου Παπανδρέου, του Αντώνη Σαμαρά, του νέου Πρωθυπουργού, του νέου υπουργού Οικονομικών και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργου Προβόπουλου, με την οποία θα δεσμεύονται ότι θα υλοποιηθεί η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, ώστε εν συνεχεία να προχωρήσουν στην εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου στήριξης, συνολικού ύψους 8 δισ. ευρώ.

Στην Κρήτη η πλουσιότερη χλωρίδα της Ευρώπης


Η πλούσια χλωρίδα της Κρήτης παρουσιάστηκε στην εκδήλωση της συλλογικότητας «Terra Verde», στο Βοτανικό Πάρκο, στον Φουρνέ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Χανιώτικα Νέα».

Κατά την ομιλία του ο κ. Δημήτρης Μπατσάκης, χημικός Εργαστηρίων Ιατρικής Ερευνας, επισήμανε ότι η Δυτική Κρήτη φιλοξενεί τη μεγαλύτερη χλωρίδα της Ευρώπης, καθώς στο νησί φύονται πάνω από 180 διαφορετικά είδη ενδημικών φυτών, ενώ στην Αγγλία για παράδειγμα υπάρχει μόλις 1 ενδημικό φυτό.

Παράλληλα, τόνισε ότι η σημερινή τάση να καταστρέφουμε τη Φύση προσπαθώντας να δημιουργήσουμε ένα άλλο περιβάλλον, σύμφωνα με το δικό μας φαντασιακό, είναι μια τεράστια αυταπάτη.

Τηλεκατευθυνόμενα ρομπότ-περιβαλλοντικοί φρουροί στο Δέλτα του Αξιού

Τα δύο ερευνητικά σκάφη αποτελούν εργαλεία για την παρακολούθηση περιβαλλοντικών αλλαγών

Το πρώτο μη επανδρωμένο και αμφίβιο σκάφος για περιβαλλοντική παρακολούθηση «περιπολεί» και συλλέγει δείγματα νερού στο Δέλτα του Αξιού.

Μαζί με ένα τηλεκατευθυνόμενο ελικόπτερο μήκους 2 μέτρων, που διαθέτει πολυφασματική κάμερα υψηλής ανάλυσης, αλλά και κάμερα υπερύθρων, αποτελούν δύο σημαντικά εργαλεία για την παρακολούθηση των περιβαλλοντικών αλλαγών στο Δέλτα του Αξιού.

Σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή Γεωπονίας του ΑΠΘ, Σταύρο Βουγιούκα, το τηλεκατευθυνόμενο ελικόπτερο έχει τη δυνατότητα να τραβά φωτογραφίες υπερυψηλής ανάλυσης από πολύ μεγάλο ύψος,

Ι. Μανώλης: «Να μην συμμετέχουμε και ας γίνει ο Φούφουτος πρωθυπουργός»

Tη διαφωνία του με τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων της ΝΔ στη νέα κυβέρνηση, εξέφρασε κ. Γιάννης Μανώλης

Διαφωνεί με την παρουσία πολιτικών της ΝΔ στη νέα κυβέρνηση

Tη διαφωνία του με τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων εκ μέρους της ΝΔ στη νέα κυβέρνηση, εξέφρασε ο γραμματέας Συνδικαλισμού και πρώην βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Μανώλης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Βήμα FM».

«Αφού το έχει πει από την αρχή ο πρόεδρος του κόμματος ότι δεν πρέπει να συμμετέχουμε. Δεν πρέπει να συμμετέχουν πολιτικά πρόσωπα». Ομως νωρίτερα ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης είχε πει στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ότι «δεν αποτελεί θέσφατο για εμάς αυτό».

Ανακοίνωση του Δήμου Πολυγύρου για τα καυσόξυλα


Δ Η Μ Ο Σ Π Ο Λ Υ Γ Υ Ρ Ο Υ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΥΠΕΒΑΛΑΝ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΟΥΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 14/11/2011 ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 15/11/2011, ΑΠΟ ΤΙΣ 9:00΄ Π.Μ. ΕΩΣ ΤΙΣ 12:00 Π.Μ., ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΟ ΠΟΣΟ.

Κυανόλευκη τρέλα στην Καλλικράτεια

Στους πυλώνες...

Η BlueArena σας παρουσιάζει ορισμένες χαρακτηριστικές φωτογραφίες από την παρουσία του κόσμου της ομάδας στην κερκίδα του γηπέδου της Καλλικράτειας και όχι μόνο.

Έτοιμος ο Firefox 8


Η νέα έκδοση του δημοφιλούς browser της Mozilla θα διατίθεται επίσημα για download από σήμερα. Ωστόσο, διατίθεται ήδη από την Δευτέρα μέσω των ftp servers της Mozilla σε εκδόσεις για τα Windows, Mac και Linux. Ο Firefox 8 δίνει στους χρήστες περισσότερο έλεγχο στα add-ons.

Η αυτόματη ανανέωση των προσθηκών τρίτων κατασκευαστών δεν είναι εφικτή πλέον με το νέο browser, έτσι θα πρέπει οι χρήστες να εγκρίνουν πρώτα την εγκατάσταση τους. Αλλαγές έγιναν και στη διαχείριση των tabs ενώ προστέθηκε και αναζήτηση στο Twitter.

Στους νεωτερισμούς περιλαμβάνεται και η διαδικασία αυτόματου update στο στιλ του Chrome

Θα τους πάρει όλους μαζί του


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Η χώρα μπαίνει σε μια από τις κρισιμότερες (ίσως την πιο κρίσιμη) στιγμές της Ιστορίας της.

Εισέρχεται σε μια μακρά προεκλογική περίοδο, στη διάρκεια της οποίας τα δύο μεγάλα κόμματα θα έχουν παραχωρήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων, όσον αφορά στην επαφή και την εκπροσώπηση του λαού στα μικρότερα, με τα οποία η χειμαζόμενη από τα μέτρα κοινή γνώμη θα ταυτιστεί.

Όλοι γνωρίζουν ότι η μακρά προεκλογική περίοδος αποβαίνει σε βάρος της ομαλότητας και δημιουργεί «την φρενίτιδα της προεκλογικής προσδοκίας», στην οποία ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε κατά την ομιλία του την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή και την οποία δήθεν ήθελε να εξορκίσει.

Αργύρης Λαφαζάνης: Σχολιασμός για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις (7 ΝΟΕ 2011)