Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Πυροβολισμοί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης


Δράστης κινήθηκε εναντίον αστυνομικών

Οι αρχές της Θεσσαλονίκης έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό στους δρόμους της πόλης για τον εντοπισμό 25χρονου υπηκόου Αλβανίας, που πυροβόλησε κατά αστυνομικών, όταν προσπάθησαν να τον συλλάβουν.

Η αστυνομία κινητοποιήθηκε στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ύστερα από καταγγελία συμπατριώτισσας του, ότι της αφαίρεσε έγγραφα.

Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, που σημειώθηκε στην οδό Καραολή και Δημητρίου, δεν τραυματίστηκε κανείς από τους αστυνομικούς.

Πηγή: Newsbeast

Η συγκέντρωση του υπ. Δημάρχου Πολυγύρου, Κώστα Μπογδάνου, στην Θεσσαλονίκη


Πολύγυρος, 2 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε μια δυναμική συγκέντρωση ετεροδημοτών μίλησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πολυγύρου Κώστας Μπογδάνος, τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Ιωάννη Κουτσούκου, του βουλευτή Χαλκιδικής Ιωάννη Δριβελέγκα, και  εκπροσώπου του υποψηφίου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μπόλαρη.

Ο Κώστας Μπογδάνος άνοιξε την ομιλία του λέγοντας χαρακτηριστικά: «Νιώθω την ανάγκη, λίγες μέρες πριν από τις κρίσιμες αυτές εκλογές, να απευθυνθώ σε καθέναν από εσάς ξεχωριστά. Θέλω να σας καλέσω να οραματισθούμε μαζί τη νέα πραγματικότητα που δημιουργείται στον νέο μεγάλο δήμο, με αρμοδιότητες, πόρους, δυνατότητες ισόρροπης ανάπτυξης.

Ναυάγιο μεσοβυζαντινών χρόνων στην περιοχή του Θαλασσίου Πάρκου Αλοννήσου


Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείου Πολιτισμού, «πρόκειται για συγκέντρωση θραυσμένων κυρίως αμφορέων, που εντοπίζονται σε επικλινή βραχώδη πυθμένα σε βάθος από 17 μέχρι 42 μέτρων.

Ναυάγιο μεσοβυζαντινών χρόνων ανακάλυψαν στην περιοχή του Θαλασσίου Πάρκου Αλοννήσου και Βορείων Σποράδων τα μέλη του κλιμακίου της Εφορείας Ενάλιων Αρχαιοτήτων μαζί με αρχαιολόγους και τεχνικούς από το αμερικάνικο Ωκεανογραφικό Ινστιτούτο του Woods Hole.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείου Πολιτισμού, «πρόκειται για συγκέντρωση θραυσμένων κυρίως αμφορέων, που εντοπίζονται σε επικλινή βραχώδη πυθμένα σε βάθος από 17 μέχρι 42 μέτρων. Το ναυάγιο τεκμηριώθηκε φωτογραφικά με ψηφιακές φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης για τη δημιουργία φωτομωσαϊκού, καθώς και με αντίστοιχη στερεοσκοπική ψηφιακή φωτογράφηση.

Αλβανοί έκαψαν στεφάνια για νεκρούς του 1940


Σε μνημείο στην περιοχή της Κορυτσάς

Ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, άγνωστοι έκαψαν τα στεφάνια που κατατέθηκαν στο πρόχειρο μνημείο που έχει στηθεί στο χωριό Boboshtice στην περιοχή της Κορυτσάς, όπου υπάρχει ελληνικό νεκροταφείο με πεσόντες του ελληνοϊταλικού πολέμου.

Οι Αλβανοί κάτοικοι του χωριού είναι μοιρασμένοι στα δύο. Άλλοι υποστηρίζουν την ανέγερση μνημείου για τους Έλληνες νεκρούς του πολέμου και άλλοι υποστηρίζουν πως το νεκροταφείο είναι … αλβανικό και πως κακώς πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια τελετή με πρωτοβουλία του παραρτήματος του κόμματος της ελληνικής εθνικής μειονότητας «Ομόνοια».

Απαξιώνονται τέσσερις λίμνες στον νομό Φλώρινας


Γεωτρήσεις, ευτροφισμός, καταπατήσεις οι μεγάλες πληγές στο Αμύνταιο

Απροστάτευτες παρά την κατασπατάληση κοινοτικών πόρων και τις καταδίκες από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο παραμένουν τέσσερις λίμνες του οροπεδίου του Αμυνταίου, παρότι έχουν ενταχθεί στο δίκτυο NATURA 2000 ως Ζώνες Ειδικής Προστασίας και Τόποι Κοινοτικής Σημασίας.

Στη Χειμαδίτιδα, μετά από μελέτες στο πλαίσιο προγράμματος LIFE, το οποίο διακόπηκε με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κατασκευάστηκε ανάχωμα που αυξάνει την στάθμη, με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας. Το αποτέλεσμα ήταν κατακλυσμός των καλαμιώνων σε ποσοστό 80% και εξαφάνιση πολλών τύπων οικοτόπων για τα οποία η περιοχή εντάχθηκε στο δίκτυο NATURA 2000.

Αξιώσεις Νταβούτογλου: Aν θέλουμε Χάλκη, θέλουν να συντηρηθούν όλα τα οθωμανικά τεμένη στην Ελλάδα!


Ξέρουν τα ανατολίτικα παζάρια, ξέρουν να αθλούνται εποικοδομητικά για το συμφέρον τους οι Τούρκοι δίνοντάς μας ψιχία όταν αυτοί διεκδικούν όλο το καρβέλι και γιατί όχι και τον φούρνο…

Θέλουν τον «τουρκικό χαρακτήρα» της μειονότητας στην Θράκη, επαναλειτουργία του ιστορικού τεμένους στο μοναστηράκι, το τέμενος στον Βοτανικό και άλλα…

Ρεπορτάζ Μελαχροινή Μαρτίδου

Η Τουρκία μας χορεύει όπως θέλει αυτό φαίνεται με την πολιτική τακτική της να παρέχει ψίχουλα και μετά να διεκδικεί τα πάντα. Το θέμα προσεγγίζει με το σχόλιό του ο ιστορικός νομικός Ιωάννης Σιδηράς που φιλοξενήθηκε στο δελτίο ειδήσεων του ράδιο Χρόνος 87,5fm καταγγέλλοντας τις αξιώσεις Νταβούτογλου

Πρόγραμμα υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, Πάνα Απόστολου, για αύριο Τετάρτη


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χαλκιδική, 2 Νοεμβρίου 2010

Θέμα : Πρόγραμμα υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής κ. Πάνα Απόστολου για την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κ. Απόστολος Πάνας μαζί με υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους θα επισκεφθούν :

Στις 17.30 το Διονυσίου
Στις 18.15 τα Σήμαντρα
Στις 19.15 την Πορταριά

Ερώτηση Κυριάκου Βελόπουλου σχετικά με την έκδοση, από τους Σκοπιανούς, πιστωτικής κάρτας με την εικόνα του Μεγάλου Αλεξάνδρου

κλικ στην ερώτηση για μεγέθυνση

Ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου για τις καταστροφές στο Ελληνικό νεκροταφείο της Ίμβρου

κλικ στην ερώτηση για μεγέθυνση

Συναγερμός στην Αθήνα με ελεγχόμενες εκρήξεις


Συναγερμός έχει ξεσπάσει στην Αθήνα καθώς ύποπτα δέματα έφτασαν στην Βουλή και σε άλλες διπλωματικές υπηρεσίες. Πυροτεχνουροί πραγματοποίησαν ελέγχομενες εκρήξεις χωρίς να έχουν σημειωθεί τραυματισμοί ή υλικές ζημιές.

'Ολες οι πρεσβείες και τα προξενεία είναι σε κόκκινο συναγερμό και οι υπάλληλοι έχουν ειδικές εντολές να τηλεφωνούν στους αποστολείς δεμάτων και φακέλων και να "τσεκάρουν " οτι όντως τα έχουν αποστείλει και δεν είναι δέματα - βόμβες. Συγκεκριμένα:

* Πριν από λίγη ώρα έγινε ελεγχόμενη έκρηξη στον εξωτερικό χώρο της Βουλής. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για φάκελο που είχε επιστραφεί από την πρεσβεία της Χιλής.

Δελτίο τύπου ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Χαλκιδικής με αφορμή, δηλώσεις του Θωμά Καπλάνη, υπ. Δημάρχου Πολυγύρου


Ν Ο Δ Ε
Χ Α Λ Κ Ι Δ Ι Κ Η Σ

Γ Ρ Α Φ Ε Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

Πολύγυρος, 2 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΝΟΔΕ Χαλκιδικής καταδικάζει τους απαξιωτικούς και σχεδόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς που απηύθυνε στο πρόσωπο του Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Δ. Αβραμόπουλου ο υποψήφιος Δήμαρχος κος Θωμάς Καπλάνης σε τηλεοπτική συνέντευξη.

Ο εκλεγμένος με τη στήριξη της Ν.Δ. Δήμαρχος εάν και εφόσον παραμένει στην παράταξή μας δεν μπορεί να αναφέρεται με τέτοιους χαρακτηρισμούς και  ανακριβή στοιχεία σε θεσμικά πρόσωπα του κόμματός μας ειδικά σε μία εποχή που η χώρα μας δοκιμάζεται από λάθος κυβερνητικές επιλογές και η Ν.Δ. είναι έτοιμη να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας.

Από το Γραφείο Τύπου

Δείτε τις δηλώσεις του Δημάρχου Πολυγύρου, Θωμά Καπλάνη: 1, 2, 3, 4

Πρόγραμμα επισκέψεων και ομιλιών του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργου


Υπ. ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Πολύγυρος 2 Νοεμβρίου 2010

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΩΝ ΥΠ. ANTIΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΙΩΑΝΝΗ ΓΙΩΡΓΟΥ

Στο πλαίσιο της περιοδείας του σε ολόκληρη την Χαλκιδική ο υπ. Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Ιωάννης ΓΙΩΡΓΟΣ επισκέπτεται όλους τους Δήμους και τα Δημοτικά Διαμερίσματα, όπως διαμορφώθηκαν από το σχέδιο «Καλλικράτης».

Σήμερα Τρίτη 2 Νοεμβρίου στις 10.30 το πρωί, μαζί με υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους, συναντήθηκε με τη διοίκηση και τους εργαζομένους των μεταλλείων στο Στρατώνι και αντάλλαξαν απόψεις για το Επενδυτικό σχέδιο της Εταιρείας και την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Σε... λάθος πύργο έψαχναν τον Δράκουλα των Καρπαθίων

Το ερειπωμένο κάστρο Ποϊενάρι και όχι το τουριστικό Μπραν πιστεύεται ότι είναι το πραγματικό κάστρο του Βλαντ Τέπες ή Παλουκωτή

Στο ερειπωμένο φρούριο Ποϊενάρι, στα Καρπάθια, έζησε ο αυθεντικός «Βλαντ ο Παλουκωτής»

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ Σε λάθος τόπο πηγαίνουν οι τουρίστες που ψάχνουν το κάστρο του Κόμη Δράκουλα στη Ρουμανία. Η πραγματική κατοικία του μεσαιωνικού πρίγκιπα Βλαντ Ντράκουλια, γνωστού ως Βλαντ Τέπες ή «Βλαντ ο Παλουκωτής», δεν είναι το περίφημο κάστρο Μπραν, στο οποίο κάθε χρόνο συρρέουν ορδές τουριστών για μια ελεγχόμενη δόση τρόμου και ιστορίας, αλλά το απομονωμένο κάστρο Ποϊενάρι σε μια δύσβατη ορεινή περιοχή της Βλαχίας.

Κόκκινος συναγερμός στην Αθήνα


Τρόμος από πακέτα-βόμβες

Σε κλοιό τρόμου η Αθήνα. Οι αστυνομικές αρχές βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό μετά τον εντοπισμό παγιδευμένων πακέτων σε διάφορα σημεία της Αττικής. Αστυνομικοί κάνουν μπλόκα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες και ελέγχουν διερχόμενα αυτοκίνητα, ενώ οι αρχές βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και κυρίως τις ξένες πρεσβείες, που όπως όλα δείχνουν βρίσκονται στο επίκεντρο των τρομοκρατών, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν και άλλα παγιδευμένα δέματα.

Πρόκειται για ένα καλοσχεδιασμένο σχέδιο, λίγες μόλις ημέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, που άρχισε να αποκαλύπτεται τυχαία, από τη χθεσινή έκρηξη παγιδευμένου πακέτου σε εταιρεία ταχυμεταφορών στο Παγκράτι. Ακολούθησε η σύλληψη των δύο νεαρών που εμπλέκονται στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Ο υπ. Δήμαρχος Σιθωνίας, Βαρσάμης Γιοβανούδας, θα μιλήσει αύριο στη Σάρτη



Βαρσάμης Γιοβανούδας
Υποψήφιος Δήμαρχος Σιθωνίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Βαρσάμης Γιοβανούδας θα μιλήσει την 3η Νοεμβρίου 2010 ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:30 στη Σάρτη σε ανοιχτή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Από το γραφείο τύπου

Ο υπ. Δήμαρχος Πολυγύρου, Κώστας Μπογδάνος, θα μιλήσει σήμερα στην Παλαιόχωρα


Πολύγυρος, 2 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πολυγύρου, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, στo πλαίσιο των συναντήσεών του με τους Δημότες του νέου Δήμου Πολυγύρου θα βρίσκεται σήμερα Τρίτη 02 Νοεμβρίου στις 19:00 το απόγευμα στην Παλαιόχωρα.

Καλούμε όλους τους δημότες μαζί μας στον αγώνα που ξεκινήσαμε για να  οδηγήσουμε τον τόπο μας μπροστά. Η ώρα της μεγάλης απόφασης ήρθε. Μαζί μπορούμε να προχωρήσουμε, για τον τόπο μας, για το μέλλον των παιδιών μας.

Από το Γραφείο Τύπου

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης γίνεται «έξυπνο»


ΤΗΣ ΧΡΥΣΑΣ ΝΑΝΟΥ

Μία έκθεση που δε μοιάζει με τις άλλες, σε ένα μουσείο που δε μοιάζει με τα άλλα. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης γίνεται το πρώτο «έξυπνο» μουσείο στην ελληνική επικράτεια ανοίγοντας τις πόρτες του στην πιο προηγμένη και μάλιστα made in Greece τεχνολογία: αισθητήρες, κάμερες, βιντεοπροβολείς και οθόνες συνομιλούν με ευρηματικό τρόπο με τις πολύτιμες αρχαιότητες της Μακεδονίας δίνοντας την ευκαιρία στον επισκέπτη να εισχωρήσει στον κόσμο του μέλλοντος μέσα από το... παρελθόν.

Πρόκειται για την έκθεση «Μακεδονία: από τις ψηφίδες στα pixels», προϊόν της συνεργασίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης και του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Ερευνας που εδρεύει στο Ηράκλειο.

Προεκλογικές ομιλίες του υπ. Δημάρχου Πολυγύρου, Αστέριου Ζωγράφου, για σήμερα


Σήμερα Τρίτη 02 Νοεμβρίου 2010, ο υπ. Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος, θα μιλήσει στις 18:30 στα Σανά και στις 19:30 στα Δουμπιά.

Ο Λαφαζάνης, ο Μπόλαρης και η μπουγάτσα


Αφού ενημερώθηκε για την περίπτωση του συγκεκριμένου στελέχους του ΠΑΣΟΚ, από τον Αργύρη Λαφαζάνη, τι λέτε να έκανε ο Μάρκος Μπόλαρης; Πήγε στις Σέρρες, αγόρασε μια μπουγάτσα σε χαρτί και αμέριμνος την έτρωγε μπροστά στην Νομαρχία Σερρών, στην οδό Μεραρχίας. 

Αλλά Τα Ανήλια ήταν εκεί και ήταν αυτόπτες μάρτυρες του καταβροχθίσματος της μπουγάτσας.

Ροζ Πάνθηρ