Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Συναγερμός στην Αθήνα με ελεγχόμενες εκρήξεις


Συναγερμός έχει ξεσπάσει στην Αθήνα καθώς ύποπτα δέματα έφτασαν στην Βουλή και σε άλλες διπλωματικές υπηρεσίες. Πυροτεχνουροί πραγματοποίησαν ελέγχομενες εκρήξεις χωρίς να έχουν σημειωθεί τραυματισμοί ή υλικές ζημιές.

'Ολες οι πρεσβείες και τα προξενεία είναι σε κόκκινο συναγερμό και οι υπάλληλοι έχουν ειδικές εντολές να τηλεφωνούν στους αποστολείς δεμάτων και φακέλων και να "τσεκάρουν " οτι όντως τα έχουν αποστείλει και δεν είναι δέματα - βόμβες. Συγκεκριμένα:

* Πριν από λίγη ώρα έγινε ελεγχόμενη έκρηξη στον εξωτερικό χώρο της Βουλής. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για φάκελο που είχε επιστραφεί από την πρεσβεία της Χιλής. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων οι υπάλληλοι της πρεσβείας της Χιλής δεν δέχθηκαν να παραλάβουν έναν φάκελο που είχε αποστολέα κάποιον από τη Βουλή των Ελλήνων. Όταν ο φάκελος επέστρεψε πάρθηκε απόφαση να καταστραφεί με ελεγχόμενη έκρηξη.

* Λίγο πριν τη μια το μεσημέρι, φάκελος - βόμβα εξερράγη στην πρεσβεία της Ελβετίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάλληλος θεώρησε ύποπτο τον φάκελο και τον πέταξε στο προαύλιο όπου και εξερράγη χωρίς ευτυχώς να τραυματίσει κανέναν.

* Με ελεγχόμενη έκρηξη εξουδετερώθηκε λίγο πριν τη μια και τέταρτο από πυροτεχνουργούς, ύποπτος φάκελος που είχε αποσταλεί στην πρεσβεία της Βουλγαρίας.

* Ταυτόχρονα οι υπάλληλοι ασφάλειας της Γερμανικής πρεσβείας ενημέρωναν για έναν ακόμη ύποπτο φάκελο τον οποίο απαγόρευσαν στους υπαλλήλους να τον παραλάβουν και κάλεσαν πυροτεχνουργούς.

Πηγή: The Insider

Δεν υπάρχουν σχόλια: