Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Κόκκινος συναγερμός στην Αθήνα


Τρόμος από πακέτα-βόμβες

Σε κλοιό τρόμου η Αθήνα. Οι αστυνομικές αρχές βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό μετά τον εντοπισμό παγιδευμένων πακέτων σε διάφορα σημεία της Αττικής. Αστυνομικοί κάνουν μπλόκα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες και ελέγχουν διερχόμενα αυτοκίνητα, ενώ οι αρχές βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και κυρίως τις ξένες πρεσβείες, που όπως όλα δείχνουν βρίσκονται στο επίκεντρο των τρομοκρατών, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν και άλλα παγιδευμένα δέματα.

Πρόκειται για ένα καλοσχεδιασμένο σχέδιο, λίγες μόλις ημέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, που άρχισε να αποκαλύπτεται τυχαία, από τη χθεσινή έκρηξη παγιδευμένου πακέτου σε εταιρεία ταχυμεταφορών στο Παγκράτι. Ακολούθησε η σύλληψη των δύο νεαρών που εμπλέκονται στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Όλα ξεκίνησαν νωρίς το μεσημέρι, όταν πακέτο-βόμβα εξερράγη στην πρεσβεία της Ελβετίας στο Κολωνάκι. Υπάλληλος εντόπισε το ύποπτο πακέτο, επικοινώνησε με τον φερόμενο ως αποστολέα που αποδείχτηκε ότι δεν είχε στείλει το δέμα, και όταν εκείνος του ανέφερε ότι δεν είχε καμία σχέση το πέταξε στον ακάλυπτο χώρο όπου και έγινε η έκρηξη.

Λίγο μετά, ύποπτο πακέτο εντοπίστηκε στην πρεσβεία της Βουλγαρίας στο Ψυχικό, ενημερώθηκε η αντιτρομοκρατική και άνδρες του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη.

Λίγα μόλις λεπτά αργότερα, δύο ακόμη ύποπτα πακέτα εντοπίστηκαν στην εταιρεία ταχυμεταφορών στην οδό Ριζάρη, στο Παγκράτι, με προορισμό τις πρεσβείες της Γερμανίας και της Χιλής. Όπως αποδείχτηκε τελικά, το πακέτο προς τη Χιλή ήταν άδειο. Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη των πακέτων από τη λίστα με τις εταιρείες ταχυμεταφορών που κατείχαν οι δύο νεαροί που συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι.

Λίγο μετά, έξω από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, στη Βασιλίσσης Σοφίας, έγινε ελεγχόμενη έκρηξη ύποπτου φακέλου που παρέλαβαν αστυνομικοί από το φυλάκιο. Το δέμα ήταν παγιδευμένο.

Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί τέσσερα παγιδευμένα πακέτα. Αυτό που προκαλεί πάντως μεγαλύτερη ανησυχία στις αρχές, αλλά και τους απλούς πολίτες, είναι ότι παραμένει άγνωστο πόσα ακόμη παγιδευμένα δέματα έχουν σταλεί και ποιοι είναι οι παραλήπτες...

Πηγή: NewsBeast

Δεν υπάρχουν σχόλια: