Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Ισχυροποιείται ο Καμμένος


Η ανακοίνωση συστάσεως κόμματος από το δίδυμο Καστανίδη – Κατσέλλη αναμένεται να δώσει ώθηση και στο κόμμα «Ανεξάρτητοι Έλληνες» του Πάνου Καμμένου, το οποίο προτίθεται να διεμβολήσει τον δικομματισμό από τα δεξιά. Οι μέχρι σήμερα δημοσκοπήσεις δικαιώνουν το εγχείρημα του πρώην βουλευτή της Ν.Δ., ενώ αντίστοιχες κινήσεις εξ’ αριστερών πλήττουν την επιρροή των δύο μεγάλων κομμάτων στην συνείδηση των πολιτών.

Ερωτηματικό παραμένει ωστόσο, αν αυτή η ανοδική τάση του Πάνου Καμμένου θα αντέξει στην πόλωση και στις πιέσεις που θα ασκήσει η Συγγρού εν όψει των επερχομένων εκλογών. Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα και με σημερινά δημοσιεύματα, ο Πάνος Καμμένος δεν θα αρκεστεί στην προσέλκυση στελεχών και βουλευτών από την Νέα Δημοκρατία ούτε στο ενδεχόμενο σχηματισμού κοινοβουλευτικής ομάδος σε περίπτωση προσχώρησης και του Χρήστου Ζώη.

Η θειά μ' η Αμιρσούδα

Το αντίο του Χρίστου Γούδη στον Γιώργο Καρατζαφέρη

Πρόεδρε, Σάς αποστέλλω την παραίτησή μου από μέλος του κόμματος και των θέσεων που έχω σε αυτό (Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής)».

Αυτές ήταν οι λίγες λέξεις που εμπεριέχονταν στο email με το οποίο ο Χρίστος Γούδης, γνωστός θεωρητικός της “δεξιάς” στην χώρα μας και πρόεδρος του Ινστιτούτου “Ίων Δραγούμης” έστειλε την παραίτησή του στον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη.

Η παραίτηση του Χρίστου Γούδη, ο οποίος είναι επίσης και περιφερειακός σύμβουλος στην Αττική, ήλθε να ταράξει ακόμη περισσότερο τα νερά στο κόμμα της οδού Καλλιρρόης, καθώς το δικό του “βαρύ” - αν όχι για τους ψηφοφόρους αλλά σίγουρα για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στον πατριωτικό χώρο – όνομα ήλθε να προστεθεί σε αυτά των αποχωρήσεων από τον ΛΑΟΣ, σε μία δύσκολη για το κόμμα εποχή.

Παραίτηση Μακρυγιάννη από τον ΛΑ.Ο.Σ.

Την παραίτησή του από τις λίστες των υποψηφίων ακόμα και από μέλος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού υπέβαλε ο Τρικαλινός πολιτευτής Χρήστος Μακρυγιάννης, με επιστολή του προς τον πρόεδρο του κόμματος Γιώργο Καρατζαφέρη.

Στην επιστολή του τονίζει ότι «λόγοι προσωπικοί αλλά και καθαρά αξιοπρέπειας και συνειδησιακοί μου επιβάλουν να μην δώσω τον εκλογικό αγώνα με ανθρώπους που δεν πιστεύουν στην Ελληνική κοινωνία εναντίον των λαθρομεταναστών αλλά και την προσβολή που έγινε στο πρόσωπο μου και των συναδέλφων μου Αξιωματικών αποκαλώντας μας μέσα από τον χώρο του ΛΑ.Ο.Σ τραμπούκους!».

Σε άλλο σημείο της επιστολής του καταλήγει προσθέτοντας ότι «επειδή η προσπάθειά μου δεν αναγνωρίστηκε αλλά αντίθετα συκοφαντήθηκα,

Χάνει σε ομορφιά ο ΛΑΟΣ!

Αποχώρησε η Μελίνα Τσιλιμίγκρα…

Βασίλης Γούλας

Με ανακοίνωσή της στο προσωπικό της blog η Μελίνα Τσιλιμίγκρα γνωστοποίησε την πρόθεσή της να αποχωρήσει από τον ΛΑΟΣ. Είναι η κοπέλα στο πρόσωπο της οποίας είχε αναφερθεί ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης από το βήμα της Βουλής όταν η νεαρή φοιτήτρια κατήγγειλε επιθέσεις στο Πανεπιστήμιο.

Η Μελίνα Τσιλιμίγκρα έγραψε στο προσωπικό της blog «Σας πληροφορώ ότι σήμερα αποχωρώ από το κόμμα του ΛΑΟΣ για προσωπικούς , ιδεολογικούς και πολιτικούς λόγους. Για την μετέπειτα πολιτική μου πορεία θα υπάρξει ενημέρωση προσεχώς».

Διαφωνία Θ. Πλεύρη με ανακοίνωση του ΛΑΟΣ...


"Μυρίζει" αποχώρηση;

γράφει ο Χρήστος Μπόκας

Ποινικές ευθύνες για Παπανδρέου – Καραμανλή εγείρονται μετα την κατάθεση Προβόπουλου στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη ο οποίος ζητά περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.

Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες η συγκεκριμένη ανακοίνωση ενόχλησε σφόδρα τον βουλευτή του κόμματος και μέλος της εξεταστικής επιτροπής Θανάση Πλεύρη ο οποίος δηλώνει ότι δεν είχε ενημερωθεί για το περιεχόμενό της. Το γεγονός αυτό τροφοδοτεί και πάλι τα σενάρια που θέλουν τον δραστήριο βουλευτή να αποχωρεί από το κόμμα και να οδηγείται στην ΝΔ.

Ανακάλυψαν άγνωστο είδος ανθρώπου

Σε δύο σπήλαια στην Κίνα βρέθηκαν απολιθωμένα οστά και κρανία και οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ανήκουν σε ανθρώπους που ζούσαν στην περιοχή πριν από 11.000 χρόνια

Ρεπορτάζ: Στεφανος Κρικκης

Ενα άγνωστο μέχρι σήμερα ανθρώπινο είδος που έζησε στη Νοτιοδυτική Κίνα μέχρι και πριν από τουλάχιστον 11.000 χρόνια υποστηρίζουν πως ανακάλυψαν επιστήμονες οι οποίοι εξέτασαν απολιθωμένα οστά και κρανία που βρέθηκαν σε δύο σπήλαια.

Τα οστέινα απολιθώματα ανήκαν σε ένα είδος που τα χαρακτηριστικά του αποτελούν έναν συνδυασμό σύγχρονου και πρωτόγονου ανθρώπου. Στη Νοτιοδυτική Κίνα, κοντά στο σπήλαιο Μαλουντόνγκ της επαρχίας Γιουνάν, βρέθηκαν το 1989 περισσότερα από 30 οστά, τμήματα κρανίων, δόντια και πλευρές τα οποία κανείς δεν είχε εξετάσει μέχρι το 2008.

Γρίφος που αναζητεί λύση η συντήρηση του αρχαίου θεάτρου της Δωδώνης

Το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης από ψηλά

Η φθορά «τρέχει» ταχύτερα από τις όποιες επεμβάσεις σωτηρίας

Μαρία Θερμού

Γρίφος, που ωστόσο επιβάλλεται να λυθεί, παραμένει η συντήρηση του αρχαίου θεάτρου τη Δωδώνης παρά τις προσπάθειες ετών από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού και από ειδικούς επιστήμονες να αναστρέψουν την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει.

Ο λόγος είναι «φυσικός» και έχει σχέση με τον εύθριπτο λίθο από τον οποίο κατασκευάσθηκε και ο οποίος μετατρέπεται, με γοργό ρυθμό πλέον, σε χαλίκι.

Υδράργυρος σφράγισε τον σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης

Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στο Μετρό Θεσσαλονίκης μετά από τον εντοπισμό ποσότητας υδραργύρου στο σταθμό της Βενιζέλου...

της Κάτιας Γερακαρίτου

Ανησυχία έχει προκαλέσει η είδηση για τον εντοπισμό ποσότητας υδραργύρου στο σταθμό του Μετρό στην οδό Βενιζέλου, που είχε ως αποτέλεσμα να σφραγιστεί το εργοτάξιο εδώ και λίγες ημέρες.

Η ποσότητα του υδραργύρου, που εκτιμάται, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, ότι είναι περίπου στα 300 γρμ. σε συμπαγή μορφή, βρέθηκε πριν από σχεδόν ένα μήνα σε βάθος περίπου 5 μέτρων. «Δεν ξέρουμε πόσο περιέχει ακόμα, μπορεί να είναι και τεράστια ή να είναι μόνο αυτή η ποσότητα» τόνισε στη Voria.gr ο πρόεδρος των εργαζομένων στην κατασκευάστρια κοινοπραξία Χάρης Κυπριανίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, για το θέμα έγινε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας, η οποία έδωσε εντολή και σφραγίστηκε ο χώρος.

Ο Τέρενς Κουΐκ εκπρόσωπος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων»


Πάνος Καμμένος από το Facebook:

49761 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Περιγράψατε τον εκπρόσωπο τύπου μας με χαρακτηριστικά που θα ήταν δύσκολο να εγγυηθεί άνθρωπος…

Η εντιμότητα, ο πατριωτισμός,το καθαρό βλέμμα, η καθαρή θέση με όποιο κόστος, το κέφι με την εμπειρία, συνδιάζονται με τον

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

Πρωτοβουλία του Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Καθηγητή Ιωάννη Α. Τσουκαλά, για τη χρήση ηλεκτρονικών επικοινωνιών και τηλεδιασκέψεων στο Ευρωκοινοβούλιο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στρασβούργο, 15 Μαρτίου 2012

Πρωτοβουλία του Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Καθηγητή Ιωάννη Α. Τσουκαλά, για τη χρήση ηλεκτρονικών επικοινωνιών και τηλεδιασκέψεων στο Ευρωκοινοβούλιο

Εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες

Πρωτοβουλία για τη χρήση ηλεκτρονικών επικοινωνιών και τηλεδιασκέψεων από το Ευρωκοινοβούλιο εξήγγειλε ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Καθηγητής Ιωάννης Α. Τσουκαλάς, μέλος της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του ΕΚ.

Δήμος Πολυγύρου: Σχετικά με τη βελτίωση του οδικού δικτύου Θέρμης – Γαλάτιστας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με τη βελτίωση του οδικού δικτύου Θέρμης – Γαλάτιστας

Απάντηση στην επιστολή του Δημάρχου Πολυγύρου, κ. Αστέριου Ζωγράφου, απέστειλε η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. με θέμα τη «Βελτίωση του οδικού δικτύου Θέρμης – Γαλάτιστας». Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Ζωγράφος στην από 16-2-2012 επιστολή του εξέφραζε την αγωνία της τοπικής κοινωνίας για την πορεία του έργου ζητώντας μια επίσημη και έγγραφη απάντηση από την πλευρά της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ.

Στην απάντησή της η εταιρεία (επισυνάπτεται στο δελτίο τύπου) παρουσιάζει την εξέλιξη της πορείας του έργου, το οποίο έχει προϋπολογισμό δημοπράτησης 36 εκ. € (με ΦΠΑ) και καταλήγει ότι μέχρι το τέλος Μαρτίου 2012 θα συναφθεί σύμβαση με την 3η μειοδότρια εταιρεία (ΤΡΙΚΑΤ ΑΕΚΤΕ) και με προθεσμία περαίωσης των εργασιών 30 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης,

Ο Αργύρης Λαφαζάνης για την εκλογή Προέδρου του ΠΑΣΟΚ (video)

ΝΟ.Δ.Ε. Μεσσηνίας: «Ασφάλεια ώρα μηδέν = Κοινωνία ώρα μηδέν»

Καλαμάτα 15/3/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

« Ασφάλεια ώρα μηδέν = Κοινωνία ώρα μηδέν»

Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται στην πιο βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση και η ανεξέλεγκτη έκρηξη εγκληματικότητας προκαλούν στους πολίτες ανασφάλεια και νοιώθουν ανυπεράσπιστοι στην παρανομία.

Η δημόσια ασφάλεια ως ζητούμενο αποτελεί -μετά την οικονομία- το μέγιστο θέμα που αφορά στην καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των πολιτών. Η έξαρση του φαινομένου της βίας και της εγκληματικότητας στην εποχή των έντονων κοινωνικών αλλαγών και των ισχυρών μεταναστευτικών ρευμάτων στα αστικά κέντρα αλλά κυρίως στην επαρχία που η απομόνωση είναι εντονότερη και τα μέτρα προστασίας ανεπαρκή.

Δεκτή έκανε η Εισαγγελία την μήνυση πολίτη που ζητά να συλληφθούν 6 πρώην βουλευτές για εσχάτη προδοσία!!

Η μήνυση και τα ονόματα των έξι βουλευτών!!!

Γράφει ο Γιώργος Αδαλής

Ευτυχώς στην Ελλάδα υπάρχουν άνθρωποι που δεν το βάζουν κάτω! Την προηγουμένη εβδομάδα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατατέθηκε και ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΙΤΗΣΗ ΔΙΩΞΗΣ και σύλληψης για Εσχάτη Προδοσία κατά, αυτή την φορά, ΕΞΙ (6) πρώην βουλευτών οι οποίοι παραιτήθηκαν από τις 9 έως και τις 13 Φεβρουαρίου 2012.

Από το γραφείο της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών δέχθηκαν να συσχετίσουν την δεύτερη αυτή αίτηση δίωξης και σύλληψης των 6 πρώην βουλευτών με την ήδη υποβληθείσα προ μηνών αίτηση κατά των πρώτων τριών η οποία έχει πλέον ανατεθεί σε Εισαγγελέα Πρωτοδικών και συγκεκριμένα στον κ. Κων/νο Σπυρόπουλο με αριθμό υπόθεσης Ε12/4604/2.3.2012.

Πρόκειται για τους:

Ετοιμάζει κίνηση – ματ ο Πάνος Καμμένος ;


Ετοιμάζει κίνηση – ματ ο Πάνος Καμμένος. Βολιδοσκοπεί τον Βασίλειο Μαρκεζίνη για ηγέτη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων

Αρκετά σοβαρότερο απ’ ότι περίμενε ο Αντώνης Σαμαράς φαίνεται να είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει από τη «Λαϊκή Δεξιά» και τον βασικό της εκφραστή Πάνο Καμμένο. Το ποσοστό 5% που δίνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις στους «Ανεξάρτητους Ελληνες» είναι μόνο η «κορυφή του παγόβουνου», καθώς για τον Πάνο Καμμένο και τους συνεργάτες του τα πραγματικά τους ποσοστά «κρύβονται» στους ψηφοφόρους εκείνους της Νέας Δημοκρατίας που αρνούνται να τοποθετηθούν ακόμη στις δημοσκοπήσεις.

Το ζητούμενο για το νέο κόμμα είναι ο ηγέτης που θα προσελκύσει αυτό το ποσοστό, αφού ούτε ο σημερινός επικεφαλής Πάνος Καμμένος, ούτε και οι 8-10 βουλευτές που τον ακολουθούν έχουν εμβέλεια.

Δύσκολοι καιροί για τρισάγια....

80€ το μνημόσυνο ακατέβατα... και 3,5€ ο καφές ανά "κεφάλι"... 
H κρίση χτύπησε τους πάντες. Όλοι τα φέρνουν δύσκολα. Μισθοί πετσοκομμένοι, χαράτσια στο ρεύμα, φόροι.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά μία άνεργη γυναίκα, μητέρα ενός 4χρονου παιδιού, ζήτησε να τελέσει το μνημόσυνο των γονιών της που έφυγαν σχεδόν ταυτόχρονα πριν μήνες στο κοιμητήριο της Καισαριανής.

"80 ευρώ πρέπει να δώσετε για την Εκκλησία. Το ποσό είναι ακατέβατο. Είναι για τα έξοδα" της είπαν.

Το "κλείσιμο" των μνημοσύνων δεν το κάνουν οι ιερείς του κοιμητηριακού ναού.

Πλούσιες, σπουδαίες και ισχυρές

Ετρουσκική γυναικεία ταφή από την περιοχή Αλιανέλο (8ος αι. π.Χ. ). Αρχαιολογικό Μουσείο Μπαζιλικάτα Ιταλίας.

Εκθεση στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης για τις γυναίκες της αυγής της Ιστορίας

Μαρία Θερμού

Αρχόντισσες, πριγκίπισσες, ιέρειες, θεραπεύτριες, ακόμη και μάγισσες, σε κάθε περίπτωση όμως γυναίκες υψηλού κύρους, που σε μακρινές από σήμερα εποχές, ασκούσαν επιρροή στον περίγυρό τους και απολάμβαναν τιμές ισάξιες ίσως με αυτές των ανδρών ηγεμόνων είναι τα πρόσωπα στα οποία στρέφει τα φώτα του το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, προκειμένου να αναδείξει μέσα από μία νέα έκθεση τον ρόλο της γυναίκας στην αυγή της Ιστορίας: Από τον 10ο ως τον 6ο π.Χ. αιώνα σε όλη τη λεκάνη της Μεσογείου.

Για τον Οκτώβριο προγραμματίζεται η έκθεση, ήδη όμως ο διευθυντής του μουσείου, καθηγητής κ. Νίκος Σταμπολίδης έχει οργανώσει πλήρως το υλικό της ταξιδεύοντας στην Ελλάδα,

Λουκέτο σε beach bar στον Άγιο Μάμα Χαλκιδικής λόγω Natura


Χωρίς beach bar στην παραλία του Άγιου Μάμα στη Χαλκιδική λόγω Natura 2000.

Θετική εξέλιξη φαίνεται να υπάρχει σε ένα ζήτημα που έχουν θέσει επανειλημμένα περιβαλλοντικές οργανώσεις, σχετικά με τη λειτουργία beach bar σε περιοχές της Χαλκιδικής που υπάγονται στο δίκτυο Natura 2000 και το καλοκαίρι κατακλύζονται από μεγάλους πληθυσμούς τουριστών.

Η Περιβαλλοντική Οργάνωση για την Άγρια Ζωή και τη Φύση "Καλλιστώ", η "Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης" και η "Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία" είχαν θέσει εδώ και καιρό το θέμα της λειτουργίας παραλιακών μπαρ στον υγρότοπο του Αγίου Μάμα, περιοχή θεσμικά χαρακτηρισμένη ως Natura 2000, με το επιχείρημα των σοβαρών επιπτώσεων στη διαβίωση της ορνιθοπανίδας που επισκέπτεται τον υδροβιότοπο.

Aνακοίνωσε από το twitter την προσχώρηση του στο κόμμα του Καμμένου ο Δ. Σταμάτης


Πριν από μερικά λεπτά καλημέρισε τους φίλους του στο twitter ο Δημήτρης Σταμάτης και για να υποδηλώσει πλέον ανοιχτά την πολιτική του παρουσία στο κόμμα του Καμμένου , έγραψε «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΗΜΕΡΑ». Τελικά η φήμη κι αυτή την φορά δεν απείχε πολύ από την πραγματικότητα!

Πηγή: Παρόν Αιτωλοακαρνανίας

Νίτσα Τσίτρα - Σε παρακαλώ Βοριά μου

Προβλέψεις τρόμου από Αμερικανό επιστήμονα: "Ενεργό όσο ποτέ το ηφαίστειο της Σαντορίνης"

Η καλντέρα της Σαντορίνης είναι ξανά ενεργή και παραμορφώνονεται σε επίπεδα που δεν έχουν προηγουμένως παρατηρηθεί, υποστηρίζει ο ο καθηγητής του πανεπιστημίου Georgia Tech, Andrew Newman o οποίος μελετά τη σεισμική δραστηριότητα στο νησί από το 2006 έχοντας εγκαταστήσει πάνω από 20 σταθμούς παρατήρησης.

Υστερα από δεκαετίες μικρής δραστηριότητας, στην καλντέρα της Σαντορίνης έχει ξεκινήσει μία σειρά σεισμών και παραμορφώσεων», σημειώνει ο Νιούμαν σε έρευνά του που δημοσιεύεται στο Geophysical Research Letters.

«Εκτοτε τα εργαλεία παρατήρησής μας στο βόρειο τμήμα του νησιού έχουν μετακινηθεί πλευρικά κατά 5 έως 9 εκατοστά. Η λεκάνη του ηφαιστειακού μάγματος γεμίζει και παρατηρούμε προσεκτικά τη δραστηριότητά του.

Ο Καρβέλας «χέρι-χέρι» μετον Καρατζαφέρη


Απρόσμενο σύμμαχο βρήκε ο Γιώργος Καρατζαφέρης στην πρότασή του για το δικαίωμα οπλοχρησίας των πολιτών όταν εντοπίζουν έναν ληστή μέσα στο σπίτι τους. O Νίκος Καρβέλας, δήλωσε δημόσια τη συμφωνία του με τις απόψεις του Γιώργου Καρατζαφέρη, τονίζοντας πως συμφωνεί με τη χρήση των όπλων και για τη μάστιγα των λαθρομεταναστών. Στο κείμενό του μάλιστα που δημοσιεύεται στο διαδίκτυο υποστηρίζει ότι "δεν φτάνει μόνο ένας Καρατζαφέρης, χρειάζονται πολλοί περισσότεροι".

Ολόκληρο το κείμενο του Νίκου Καρβέλα που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα ofono.gr της Ανίτας Πάνια:

«Χθες ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που άκουσα από στόμα πολιτικού ανδρός κάτι που επιτέλους ξεφεύγει από τα στενά όρια της απόλυτης ηλιθιότητας και τιποτολογίας που χαρακτηρίζει τον πολιτικό λόγο των ανίκανων αυτών του κοινοβουλίου.

Ευαγόρας Παλληκαρίδης


Ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης γεννήθηκε στην Τσάδα της Πάφου, στις 28 Φεβρουαρίου 1938 και ήταν το τέταρτο τέκνο της οικογένειας του Μιλτιάδη Παλληκαρίδη.

Στις 2 Ιουνίου 1956 είχε προγραμματισθεί η στέψη της βασίλισσας Ελισάβετ στην Αγγλία και λόγω αυτού του γεγονότος σε όλες τις αποικίες γίνονταν προετοιμασίες για το γεγονός. Στην Πάφο στο «Ιακώβειο Γυμναστήριο» αναρτάται η αγγλική σημαία, γεγονός που εξοργίζει τους μαθητές.

Την παραμονή της στέψης οι μαθητές της Πάφου και οι φοιτητές του Λιασιδίου Κολεγίου οργανώνουν διαδήλωση με αίτημα να υποσταλεί η αγγλική σημαία και να εκκενωθεί το γήπεδό από τους στρατιώτες και αστυνομικούς. Τότε ο 15χρονος Ευαγόρας αναρριχάται στον ιστό, κατεβάζει και κατόπιν σκίζει την αγγλική σημαία.

Νέα Δημοσκόπηση της Pulse

Ο Δικομματισμός κατέρρευσε.
Πάνω από το ΛΑ.Ο.Σ. τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής!