Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Βαλκανικοί Πόλεμοι: ο αναγεννώμενος Φοίνιξ

ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΕΡΤΖΟΥ
προέδρου της Εταιρείας
Μακεδονικών Σπουδών,
δημοσιογράφου και συγγραφέα

Πριν 101 χρόνια σαν σήμερα, ο Ελληνικός Στρατός εισέρχονταν νικηφόρος στη Θεσσαλονίκη που ανήμερα του Αγίου Δημητρίου είχαν παραδώσει νύχτα οι Οθωμανοί μετά 482 χρόνια κυριαρχίας.

Οι δύο Βαλκανικοί Πόλεμοι αποτελούν το μεγαλύτερο στρατηγικό επίτευγμα του Ελληνισμού μετά το 1821. Σε δέκα μήνες, μεταξύ 5 Οκτωβρίου 1912 - 28 Ιουλίου 1913, η Ελλάδα διπλασίασε την έκτασή της, από 63.211 τετραγωνικά χιλιόμετρα σε 120.308 και τον πληθυσμό της από 2.631.952 σε 4.718.221 κατοίκους, πολλαπλασίασε τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της και πρώτη φορά κατέλαβε κεντρική θέση στο γεωπολιτικό πεδίο των Βαλκανίων μεταξύ Δύσης - Ανατολής και Βορρά - Θερμών Θαλασσών.

Αρχαιολογικός χώρος όλα τα Μέγαρα

Η αποκαλούμενη «Κρήνη του Θεαγένους», Τρίτη 24 Απριλίου 2012. Ένα υπόγειο υδραγωγείο, που κατασκευάστηκε τον 6ο αιώνα π.Χ., και φαίνεται ότι αποτελεί πρωτόλειο έργο του περίφημου Μεγαρίτη αρχιτέκτονα Ευπαλίνου, έφεραν στο φως οι ανασκαφές της Γ' ΕΠΚΑ στην αγροτική περιφέρεια των Μεγάρων.

Ομόφωνη απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου

 Τα Μέγαρα και η ευρύτερη περιοχή τους, έκτασης περίπου 40.000 στρεμμάτων, κηρύσσονται σ' έναν τεράστιο αρχαιολογικό χώρο, μετά την ομόφωνη θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

Το ΚΑΣ έλαβε υπόψη του όλα τα αρχαιολογικά δεδομένα στην πρόταση της Γ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, στην οποία συμπεριλαμβάνονται κηρύξεις παλιών και νέων θέσεων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος,

Επίθεση Κασιδιάρη κατά Βορίδη για το πολιτικό του παρελθόν

Πηγή: EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Βορίδης: «Με εγκαλούν γιατί έχω αλλάξει άποψη»

Σταυρόπουλος Λάμπρος

Επίθεση κατά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ κ. Μ. Βορίδη εξαπέλυσε ο χρυσαυγίτης βουλευτής κ. Ηλ. Κασιδιάρης στην Βουλή εγκαλώντας τον για το ακροδεξιό – εθνικιστικό πολιτικό του παρελθόν. Μιλώντας αργά το βράδυ της Τρίτης ο κ. Κασιδιάρης είπε: «Μας λέτε φασίστες, μας προσβάλλετε, όμως ο λαλίστατος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. δεν μας έχει απαντήσει ακόμα για ποιο λόγο παλαιότερα πόζαρε μπροστά σε ναζιστικές αφίσες». Και τον προκάλεσε: «Όταν πάρει το λόγο τον παρακαλώ θερμώς να δώσει μία απάντηση όσον αφορά το γιατί παλαιότερα πόζαρε μπροστά σε ναζιστικές αφίσες -τις έχουμε δείξει επανειλημμένως- μπροστά σε γιγαντοαφίσες του Γεώργιου Παπαδόπουλου, πρωτεργάτη της 21ης Απριλίου και γιατί, ενώ τα έκανε όλα αυτά, σήμερα έρχεται και μας εγκαλεί και μιλάει για Δημοκρατία και για Ν.Δ.». Ο κ. Βορίδης αντέδρασε λέγοντας ότι «έχω εξηγήσει όχι μια, όχι δυο, όχι δέκα, αλλά τριάντα φορές τη διαδρομή μου αυτή».

Πέθανε ο Νίκος Φώσκολος

 Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 87 ετών άφησε την Τετάρτη ο γνωστός σκηνοθέτης και σεναριογράφος Νίκος Φώσκολος. Η κηδεία του θα τελεστεί την Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου, στις 14.30 το μεσημέρι, στο Κοιμητήριο της Ηλιούπολης.

Στη δεκαετία του 1960 ξεκινά ως θεατρικός συγγραφέας και κριτικός συγγράφοντας περισσότερα από 10 θεατρικά έργα και πολλά ραδιοφωνικά. Στη συνέχεια μετακινείται στον κινηματογράφο όπου και σεναριογραφεί περισσότερες από 70 ταινίες, κυρίως με τη Φίνος Φιλμ.

Το 1971 ασχολείται με επιτυχία με την τηλεόραση, με την ιστορική τηλεοπτική σειρά «Άγνωστος Πόλεμος», ένα από τα μεγαλύτερα χιτ της εποχής -και της χουντικής ΥΕΝΕΔ, ειδικότερα.

Διοργάνωση σεμιναρίου εκτίμησης ακινήτων


Πολύγυρος 30/10/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα : Διοργάνωση σεμιναρίου εκτίμησης ακινήτων

Θεωρώντας επιβεβλημένη την συνεχή επιμόρφωση των μελών του συλλόγου μεσιτών Χαλκιδικής, διοργανώνουμε και υλοποιούμε ένα ακόμη εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα την εκτίμηση ακινήτων.

Η καθορισμένη  ημερομηνία για την διοργάνωση του σεμιναρίου είναι:

Τετάρτη 06 Νοεμβρίου 2013
ώρα 16.30-20.30
στον χώρο του Πνευματικού Κέντρου στα Ν.Μουδανιά.

Τζιτζικώστας: «Λειτούργησα θεσμικά - Δεν νομιμοποίησα κανέναν»

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, κατά τη σημερινή τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, πραγματοποίησε εισήγηση σχετικά με το θέμα «Έξαρση της νεοναζιστικής βίας στη χώρα», που τέθηκε προς συζήτηση εκτός ημερησίας διάταξης από την παράταξη «Μέτωπο Ανάπτυξης».

Όπως ανέφερε, σχετικά με την επίμαχη φράση του πριν από την παρέλαση στη Θεσσαλονίκη ότι «άλλος περιφερειάρχης θα μπορούσε να μην καλέσει το ΠΑΣΟΚ στην παρέλαση γιατί θα μπορούσε να πει ότι είναι εγκληματική οργάνωση επειδή καταδικάστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος» επανέλαβε πως επρόκειτο για «ατυχές παράδειγμα»

Πάγκαλος: Παρακολουθούσαμε τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα!


Ότι η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθούσε τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα αποκάλυψε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος.

Στον απόηχο των αποκαλύψεων του Spiegel για την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, μιλώντας στον Βήμα FM αποκάλυψε ότι επί των ημερών του στο υπουργείο Εξωτερικών γίνονταν παρακολουθήσεις.

Στόχος ήταν ο Αμερικανός πρεσβευτής, χωρίς ωστόσο ο Θεόδωρος Πάγκαλος να διευκρινίζει το ακριβές χρονικό διάστημα.

Αλλαγή του εκλογικού νόμου προωθεί η Νέα Δημοκρατία

Ψηλά στην ατζέντα βάζει το θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές η Νέα Δημοκρατία.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο γραμματέας του κόμματος, Ανδρέας Παπαμιμίκος, μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM, τις επόμενες ημέρες η Νέα Δημοκρατία θα προωθήσει το ζήτημα, έπειτα και από τα αποτελέσματα μετρήσεων που έχει κάνει, όπου η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών ενθαρρύνει μια τέτοια κίνηση.

«Πρέπει να πάμε σε αυτοδιοικητικές εκλογές με ξεχωριστά ψηφοδέλτια για τους δημάρχους και για τους δημοτικούς συμβούλους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαμιμίκος, ο οποίος πρόσφατα είχε ξεκαθαρίσει ότι το κόμμα του δεν συζητά αλλαγή και στον εκλογικό νόμο για τις βουλευτικές εκλογές.

Δελτίο Τύπου της ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Μεσσηνίας για τα συσσίτια της Μητρόπολης Μεσσηνίας

Καλαμάτα 30/10/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κίνηση συλλογής τροφίμων για την στήριξη των συσσιτίων της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας

Η πρωτοβουλία «ΣΤΗΡΙΖΩ» (Δράσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης) του πολιτικού μας φορέα έχει σαν στόχους:

•  Να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.
•  Να στηρίξει κοινωνικούς φορείς που προσφέρουν κοινωνικό έργο.
•  Να καλλιεργήσει την κουλτούρα του εθελοντισμού και της συμμετοχής σε όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη του κόμματός μας.
•  Να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης.