Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

ΠΑΣΟΚ, Πρώτα ο πολίτης... (Video)

Αποχώρησε από τη Δημοκρατική Συμμαχία ο Κώστας Κιλτίδης


«Ο βουλευτής Κώστας Κιλτίδης μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με την Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας την ενημέρωσε ότι δεν ανήκει πλέον στο κόμμα της Δημοκρατικής Συμμαχίας».

Tα παραπάνω αναφέρει ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα ο κ. Κιλτίδης ασκούσε κριτική για την οργανωτική δομή του κόμματος. Ο βουλευτής Κιλκίς δεν συμμετείχε στην κρίσιμη χθεσινή συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου της ΔΗ.ΣΥΜ. που συζητήθηκε η στάση που θα τηρούσε το κόμμα στην ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο, ενώ είχε ανακοινώσει από το βήμα της Βουλής ότι θα ψήφιζε «παρών».

Κατέστρεψαν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στα Χανιά - Ένταση στη πόλη


Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ κατέστρεψαν διαδηλωτές στα Χανιά, έπειτα από πορεία κατά του Μεσοπρόθεσμου. Στη συνέχεια, οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν στο δημαρχείο Χανίων, το οποίο κατέλαβαν, ενώ ο δήμαρχος αποχώρησε υπό προστασία.

Όταν η πορεία έφθασε έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Κυδωνίας, ομάδα νεαρών, αφού παραβίασε την κεντρική είσοδο των γραφείων μπήκε μέσα και κατάστρεψε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, fax, τηλέφωνα τηλεοράσεις, άδειασαν ντουλάπες με έντυπο υλικό καθώς και ντοσιέ με αρχεία, ενώ έγραψαν και συνθήματα στους εσωτερικούς τοίχους των γραφείων.

Στα γραφεία δεν υπήρχαν εργαζομενοι, ενώ μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ κλήθηκαν στην αστυνομία για να καταθέσουν.

Είπε “ναι” η Έλσα Παπαδημητρίου και ανεξαρτητοποιήθηκε


Η πορεία μου μου δίνει το δικαίωμα να μην εθελοτυφλώ και να μην στρουθοκαμηλίζω, ήταν το σχόλιο της βουλευτού Αργολίδος.

“Ναι” λοιπόν και ελπίζω κύριοι της Κυβέρνησης να μην με απογοητεύσετε” συνέχισε τονίζοντας ότι ουσιαστικά ανεξαρτητοποιείται.

“Συναίνεση και συνεργασία είναι η απάντηση και η λύση σήμερα, είπε ο βουλευτής Αργολίδας.

Το μεσοπρόθεσμο είναι μια λύση, καλή, κακή θα δείξει, απαραίτητη όμως”.

Reuters: "Ο Χοντρός και Λιγνός της Ελλάδας"


Για παράξενο ζευγάρι με λουκ Χοντρού-Λιγνού κάνουν λόγο τα ξένα ΜΜΕ, αναφερόμενα φυσικά στον πρωθυπουργό μας, Γιώργο Παπανδρέου και τον νέο Υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ειδικότερα, άρθρο του Reuters, ξεκινάει με τον εξής παράδοξο τρόπο:

“Μη σας ξεγελάει το λουκ Χοντρού - Λιγνού (Laurel and Hardy)", ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο νέος Υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μπορεί να είναι παράξενο ζευγάρι, όμως είναι απόλυτα αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουν την κρίση χρέους της Ελλάδας.”

Μπορεί να μην μοιάζουν καθόλου και να ανήκουν σε διαφορετικούς κόσμους, ωστόσο έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για να σώσουν την Ελλάδα από τη βαθύτερη κρίση και να κρατήσουν στην εξουσία το σοσιαλιστικό κόμμα.

Μυρίζει «μπαρούτι» το Σύνταγμα


Αρχισαν από νωρίς τα όργανα με χημικά και τραυματίες

του Χρήστου Χατζησπύρου
Περικυκλώνουν τη Βουλή σιγά σιγά οι διαδηλωτές που καταφτάνουν από κάθε γωνιά όχι μόνο της Αττικής αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας. Η ατμόσφαιρα από νωρίς το πρωί μυρίζει μπαρούτι με επεισόδια και τραυματισμούς.
Τα επεισόδια στο κέντρο ξεκίνησαν λίγο πριν τις 10 το πρωί. Ομάδα πολιτών επιχείρησε να διακόψει την κυκλοφορία στη Β. Σοφίας, απέναντι από το ξενοδοχείο Χίλτον, ωστόσο, απομακρύνθηκε από τα ΜΑΤ που έκαναν χρήση χημικών, ενώ ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε στο κεφάλι και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Τα ΜΑΤ έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών και στο Καλλιμάρμαρο κατά Αγανακτισμένων πολιτών, ενώ σημειώθηκε πετροπόλεμος μεταξύ διαδηλωτών και αντρών των ΜΑΤ.

Γιαουρτάκι για τη Λιάνα Κανέλλη

Η Κίνα μοιράζει λεφτά, αλλά απαγορεύεται να τα πάρουμε

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Και για όσους δεν κατάλαβαν, βρισκόμαστε μπροστά σε μια ακόμη εκδοχή της εθνικής προδοσίας.

Αυτό μαρτυρεί η ευρωπαϊκή περιοδεία του Κινέζου πρωθυπουργού, με την οποία βεβαίως ουδεμία επαφή έχουμε εδώ στην Ελλάδα, καθώς μας έχουν συνεπάρει οι νέοι διάλογοι – προϊόντα υποκλοπών με την ευγενική χορηγία της ΕΥΠ.

Αυτό που αποκαλύπτεται – εκτός από τις ανοησίες που περιλαμβάνει ο νέος προπαγανδιστικός γύρος κασετομανίας – είναι ότι η Ευρώπη επωφελείται αυτή τη στιγμή όλων όσων απαγόρευσε δια του Μνημονίου στην Ελλάδα.

Ο Τζιαμπάο κυκλοφορεί αυτές τις μέρες στην Ευρώπη και προσφέρει τα πάντα: Αγοράζει ομόλογα, παραγγέλνει αεροπλάνα, προσφέρει δάνεια,