Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Έκθεση ΔΝΤ για Ελλάδα: Μπράβο, έρχονται νέα μέτρα

Την επαναφορά του ελληνικού προγράμματος στην ορθή τροχιά μετά από τις σημαντικές αποκλίσεις του 2012 λόγω των πολιτικών εξελίξεων διαπιστώνει η έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα η οποία δημοσιεύθηκε το απόγευμα της Παρασκευής.

Το ΔΝΤ προβλέπει πρωτογενές αποτέλεσμα 0% το 2013 (έναντι πλεονάσματος 0,4% που αναμένει η κυβέρνηση). Για το 2014 προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ, 3% για το 2015, 4,5% για την περίοδο 2016-2017 και 4,1% του ΑΕΠ για την τριετία 2018-2020.

Ωστόσο, τα τελευταία μέτρα, δεν θα είναι… «τα τελευταία», εάν δεν παταχθεί η φοροδιαφυγή, προειδοποιεί στηέκθεση του το ΔΝΤ την κυβερνηση και απειλεί με νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

«Κάτσε κάτω, τι μιλάς εσύ, πάλι πιωμένη είσαι;»

Κασιδιάρης σε Φωτεινή Πιπιλή

Δεν έλειψαν τα… κολακευτικά σχόλια και οι φιλοφρονήσεις στη Βουλή κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ όσον αφορά το... πόσες κάλπες θα στηθούν τελικά.

Την ώρα που μιλούσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, ακούστηκε μια γυναικεία φωνή να μιλά, διαφωνώντας στα όσα άκουγε.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, που καθόταν δίπλα στον κ. Παππά, ανέλαβε να... αποκαταστήσει την τάξη. «Τι μιλάς ρε, κάτσε κάτω, τι μιλάς εσύ; Πάλι πιωμένη είσαι; Γύρνα μπροστά!».

Το καταφύγιο του Χίτλερ: Αδημοσίευτες φωτογραφίες του LIFE

Με ένα μόνο κερί, οι πολεμικοί ανταποκριτές εξετάζουν τις κηλίδες αίματος στον καναπέ και αναζητούν στοιχεία σχετικά με την αυτοκτονία του Χίτλερ και της -40 ωρών, συζύγου του, Εύα Μπράουν.
.Ελίνα Δεβούρου

Ασπρόμαυρες φωτογραφίες του Ουίλιαμ Βάντιβερτ, από το 1945, από το καταφύγιο που πέρασαν τους τελευταίους μήνες μέχρι την αυτοκτονία τους, ο Χίτλερ και η Εύα Μπράουν, δημοσίευσε για πρώτη φορά το περιοδικό LIFE, μετά από 68 χρόνια.

Ο Βάντιβερτ, υπήρξε ο πρώτος Δυτικός φωτογράφος, του οποίου επιτράπηκε η είσοδος ενώ οι λήψεις, όπως αναφέρει ο ίδιος, έγιναν με το φως, ενός μόνο κεριού.

1ο Γυμνάσιο Πολυγύρου: «Νοιαζόμαστε : Ανακυκλώνουμε»

κλικ για μεγέθυνση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Tην Παρασκευή 25-1-2013 και ώρα 12:30- 14:00  , το 1ο  Γυμνάσιο Πολυγύρου με την Περιβαλλοντική ομάδα του διοργανώνει εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου, με θέμα:

«Νοιαζόμαστε : Ανακυκλώνουμε»

Η εκδήλωση απευθύνεται σε οποιονδήποτε επιθυμεί να γνωρίσει περισσότερα πράγματα για την αναγκαιότητα της ανακύκλωσης.

Περιλαμβάνει μικρό θεατρικό από τους μαθητές μας και εισηγήσεις φορέων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ανακύκλωσης.

Καυσόξυλα και η ελιά του Πλάτωνα;


Τα απομεινάρια της ελιάς του Πλάτωνα στην Ιερά Οδό ξερίζωσαν άγνωστοι για να τα χρησιμοποιήσουν, όπως εικάζεται, για... καυσόξυλα.

Η ιερή ελιά του Πλάτωνα έμεινε στην ιστορία των Αθηνών ως το δέντρο στη σκιά του οποίου ο μεγάλος Έλληνας φιλόσοφος δίδασκε του μαθητές του κατά τον 5ο π.Χ.

Το δέντρο αυτό, που μέχρι σήμερα οι τεράστιες ρίζες του βρίσκονταν κοντά στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στην Ιερά Οδό, κατά πολλούς ήταν μια από τις 12 ελιές της Ακαδημίας που αντιστοιχούσαν στις δώδεκα πύλες της κι από τις οποίες δημιουργήθηκε ο περίφημος Ελαιώνας των Αθηνών, που έδωσε και το όνομά του στην περιοχή.

Παραπομπή Παπακων/νου - Τα παράδοξα της ψηφοφορίας

Χωρίς εκπλήξεις το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή, καθώς ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου παραπέμπεται τελικά σε Προανακριτική Επιτροπή για την λίστα Λαγκάρντ.

Ωστόσο, δεν έλειψαν και τα παράδοξα της μυστικής ψηφοφορίας. Η αντιπολίτευση ψήφισε την κυβερνητική πρόταση για την παραπομπή του πρώην υπουργού αφού συνολικά είπαν «ναι» 265 βουλευτές με την κοινοβουλευτική δύναμη των τριών κομμάτων να είναι στους 164 βουλευτές.

Επίσης η πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής για την παραπομπή του Γιώργου Παπανδρέου ψηφίστηκε από 80 βουλευτές, δηλαδή τον διπλάσιο αριθμό της συνολικής κοινοβουλευτικής δύναμης των δύο κομμάτων που φτάνει τους 37 βουλευτές.

WJS: 10.000 δέντρα «εξαφανίστηκαν» από την Ελλάδα το χειμώνα

«Δεκάδες χιλιάδες δέντρα έχουν εξαφανιστεί από τα πάρκα και τα δάση φέτος το χειμώνα σε όλη την Ελλάδα» εξαιτίας της λαθροϋλοτομίας που προκαλεί η αδυναμία των Ελλήνων να αντεπεξέλθουν οικονομικά στη θέρμανση είτε μέσω πετρελαίου είτε μέσω των θερμαντικών σωμάτων. Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, η εφημερίδα «Wall Street Journal», σε ρεπορτάζ της (και στην αμερικανική και στην ευρωπαϊκή έκδοσή της) για το φαινόμενο της λαθροϋλοτομίας και της αιθαλομίχλης στη χώρα μας.

Δημοσιογραφική ομάδα της WSJ καταγράφει τα συγκεκριμένα γεγονότα, με εστίαση στο όρος Αιγάλεω και τη δράση του ΠΕΣΥΔΑΠ για την προστασία των δασών τα οποία εποπτεύει. Στην εφημερίδα, περιγράφεται ένα περιστατικό στο όρος Αιγάλεω,