Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Telegraph: Βίκος και Σαμαριά στα κορυφαία φαράγγια της Ευρώπης

Η βρετανική Telegraph προτρέπει τους αναγνώστες της να ζήσουν τη εμπειρία και να επισκεφτούν τα καλύτερα φαράγγια της Ευρώπης. Μεταξύ τους Βίκος και Σαμαριά.

Σας αρέσουν τα ύψη; Η Telegraph κάνει αφιέρωμα στα καλύτερα φαράγγια της Ευρώπης. Και φυσικά από τη λίστα δεν λείπει η Ελλάδα, με τη Χαράδρα του Βίκου και το Φαράγγι της Σαμαριάς.

Διαβάστε πώς περιγράφει ο δημοσιογράφος, τα δύο μαγευτικά φαράγγια της Ελλάδας.

Βελβεντός Κοζάνης: Πάγωσε μέχρι και ο καταρράκτης (εικόνες)


Όμορφες εικόνες αντίκρισαν την πρώτη ημέρα του νέου χρόνου όσοι επισκέφτηκαν τον καταρράκτη «Σκεπασμένο» Βελβεντού Κοζάνης στη ρίζα των δυτικών Πιερίων στην είσοδο του ρέματος της Λάφιστα.

Δήλωση Γιώργου Α. Παπανδρέου

Νέα χρονιά,

Νέο ξεκίνημα.

Ήρθε η ώρα για το επόμενο μεγάλο βήμα των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου.

Ήρθε η ώρα για να οικοδομήσουμε, όλοι μαζί, το νέο πολιτικό σπίτι που θα στεγάσει τις προοδευτικές μας αξίες, τις αξίες που μας ένωσαν και μας ενώνουν.

Αφουγκραζόμενοι τη δική σας φωνή, την απαίτηση χιλιάδων πολιτών από όλη την Ελλάδα, παίρνουμε την πρωτοβουλία και απευθύνουμε κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες σε αυτό το νέο ξεκίνημα.

Φώτα 2015 - Αναβιώνουν στο Δήμο Πολυγύρου τα έθιμα της Καμήλας (Γαλάτιστα) και των Φωταρών (Παλαιόκαστρο)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Φώτα 2015 - Αναβιώνουν στο Δήμο Πολυγύρου
τα έθιμα της Καμήλας (Γαλάτιστα) και των Φωταρών (Παλαιόκαστρο)

Στη Γαλάτιστα μετά τον Αγιασμό των Υδάτων κάτοικοι και πολυάριθμοι επισκέπτες αναμένεται να συγκεντρωθούν στην κεντρική πλατεία, όπου νέοι θα μεταφέρουν το ομοίωμα της καμήλας για να ξεκινήσει το παραδοσιακό γλέντι!

Οι εκδηλώσεις στη Γαλάτιστα θα ξεκινήσουν το μεσημέρι της 5ης Ιανουαρίου, με την περιφορά των κουδουνιών και το στολισμό της καμήλας. Ανήμερα των Θεοφανείων η αναβίωση του εθίμου της καμήλας θα γίνει στις 11.00 π.μ., μετά τον Αγιασμό των υδάτων. Την επόμενη μέρα την ίδια ώρα αναβιώνει το έθιμο του Γάμου της Μανιώς.

Ρωσία: Του είπαν να ντυθεί Ιωσήφ και ντύθηκε Στάλιν

 Απίστευτη γκάφα στη Ρωσία. Μαθητής μπέρδεψε τον Ιωσήφ από τη Ναζαρέτ με τον Ιωσήφ Στάλιν. Έκλαιγαν από τα γέλια οι θεατές της σχολικής παράστασης

Το ξεκαρδιστικό λάθος ενός μαθητή στην Αγ. Πετρούπολη, στη Ρωσία, οδήγησε σε μια αξέχαστη θρησκευτική παράσταση και μια επική φωτογραφία.

Ο 12χρονος Ilya Gavrichenko, γύρισε σπίτι του χαρούμενος, καθώς, όπως είπε στους γονείς του, θα έπαιζε στη σχολική παράσταση τον Στάλιν!

Οι δάσκαλοί του, του είχαν πει ότι θα έχει τον ρόλο του Ιωσήφ και ο πρώτος Ιωσήφ που είχε στο μυαλό του ο μικρός ήταν ο ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης.