Παρασκευή, 2 Ιανουαρίου 2015

Telegraph: Βίκος και Σαμαριά στα κορυφαία φαράγγια της Ευρώπης

Η βρετανική Telegraph προτρέπει τους αναγνώστες της να ζήσουν τη εμπειρία και να επισκεφτούν τα καλύτερα φαράγγια της Ευρώπης. Μεταξύ τους Βίκος και Σαμαριά.

Σας αρέσουν τα ύψη; Η Telegraph κάνει αφιέρωμα στα καλύτερα φαράγγια της Ευρώπης. Και φυσικά από τη λίστα δεν λείπει η Ελλάδα, με τη Χαράδρα του Βίκου και το Φαράγγι της Σαμαριάς.

Διαβάστε πώς περιγράφει ο δημοσιογράφος, τα δύο μαγευτικά φαράγγια της Ελλάδας.

Χαράδρα του Βίκου, Ιωάννινα


Εχει μια θέση στο βιβλίο Guinness World Records ως το βαθύτερο φαράγγι του κόσμου, λόγω το πλάτους του, ωστόσο ο Βίκος είναι ένα θέαμα που πρέπει να δει κανείς από τρεις απόψεις.

Πρώτον για την τοποθεσία του, στην πανέμορφη περιοχή του Ζαγορίου, στη βόρεια Ελλάδα.

Δεύτερον, γιατί είναι μια πρόκληση για πεζοπορία, με εκπληκτική κατάβαση και ανάβαση στα δύο άκρα.

Τρίτον, το φαράγγι έχει σχήμα U, το οποίο σημαίνει ότι στενεύει σε μια σχισμή στο δυτικό του άκρο, όπου οι πηγές δημιουργούν ένα ποτάμι με κρυστάλλινα νερά.


Πώς θα φτάσετε εκεί: ο φθηνότερος τρόπος είναι να πετάξετε μέχρη την Κέρκυρα, να πάρετε πλοίο για την Ηγουμενίτσα και να νοικιάσετε αυτοκίνητο για μια διαδρομή περίπου 90 λεπτών.

Φαράγγι Σαμαριάς, Κρήτη


Για μια απόλυτα ικανοποιητική – αν και εξαντλητική - μέρα, η πεζοπορία στο φαράγγι της Σαμαριάς είναι το καλύτερο που έχετε να κάνετε.

Υπάρχουν δύο προβλήματα: Πρώτον, θα μοιραστείτε το δρόμο με ίσως και 2.000 συναδέλφους περιηγητές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, και δεύτερον, ο δρόμος της επιστροφής είναι πολύ μεγάλος, από την την Αγία Ρούμελη που καταλήγετε μέχρι την αφετηρία.Ξεκινώντας από τα απομακρυσμένα Λευκά Όρη, ο περίπατος στο φαράγγι είναι κατηφορικός σε όλη τη διαδρομή, με τις απόκρημνες πλευρές στα δεξιά και τα αριστερά να στενεύουν δημιουργώντας τις γνωστές Πύλες.

Καλύτερα να κάνετε μια ημερήσια εκδρομή, χρησιμοποιώντας ένα τοπικό ταξιδιωτικό πράκτορα.

Πώς θα φτάσετε: Με αεροπλάνο μέχρι τα Χανιά και μία ώρα διαδρομή με το λεωφορείο.

Πηγή: thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: