Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Τουρκία: Τι απαντά ο Ιλκέρ Μπασμπούγ για την... ατίμωσή του

Συνεχίζει τις δηλώσεις του από τη φυλακή ο πρώην αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Ιλκέρ Μπασμπούγ ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη με την κατηγορία της συμμετοχής του στην παρακρατική οργάνωση Εργκενεκόν.

Σχετικά με τις πληροφορίες που διαρρέονται και θέλουν να του αφαιρείται ο βαθμός και να συνταξιοδοτείται με το καθεστώς στρατιώτη αναφέρει στην προσωπική του ιστοσελίδα:

«Ως πρώην αξιωματικοί σήμερα δεν κουβαλάμε ούτε τίτλους και βαθμούς , ούτε είμαστε μισθωτοί του στρατού. Ας μας αφαιρεθούν κάποιες δυνατότητες που μας παρέχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, δεν χρειάζεται συζήτηση.

Ηλεία: Ανεξέλεγκτη η μεγάλη πυρκαγιά - Τραυματίστηκε πυροσβέστης της ΕΜΑΚ


Για 1000 στρέμματα κάνουν λόγο οι πρώτες εκτιμήσεις - Πάνω απο 100 πυροσβέστες στη μάχη - Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Για τρίτη φορά μέσα σε μια εβδομάδα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας βρίσκονται αντιμέτωπες με μια μεγάλη πυρκαγιά και πάλι στα ορεινά του νομού. Μετά από την Πέρσαινα και το Γεράκι, το απόγευμα της Κυριακής, ξέσπασε πυρκαγιά σε αγροτική και δασική έκταση στην περιοχή του Κλεινδιά στις όχθες του ποταμού Πηνειακού Λάδωνα και κοντά στο οικισμό Καρακασίμι.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν τεράστια, τόσο σε επίγειες δυνάμεις όσο και σε εναέρια μέσα. Η φωτιά έκαιγε ανεξέλεγκτη έως αργά το βράδυ και οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 1000 με 1200 στρέμματα στάχτη δάσους και καλλιέργειών.

Επιστολή της Βίκυς Σταμάτη στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Τη βοήθεια του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου προκειμένου να αποφυλακιστεί άμεσα και να βρεθεί κοντά στο παιδί της, ζητά η Βίκυ Σταμάτη με επιστολή της προς τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας.

Στην επιστολή της η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου κάνει λόγο για πολιτικό εντυπωσιασμό και κάνει λόγο για σκληρή μεταχείριση την οποία υφίσταται.

Παράλληλα απευθύνει και δεύτερη επιστολή προς τον πρώην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο.

Οι δύο επιστολές, που δημοσιεύει η εφημερίδα Real News, έχουν γραφτεί μέσα από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού στις 6 Αυγούστου.

Επιμελητήριο Χαλκιδικής - 2η Έκθεση Χαλκιδικής 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 2η Έκθεση Χαλκιδική 2013 με θέμα «Υγραεριοκίνηση Αυτοκινήτου – Ενέργεια – Δόμηση – Οικιακός Εξοπλισμός - Βιβλίο»  στην προβλήτα των Ν. Μουδανιών από Παρασκευή 9 έως και Κυριακή 11 Αυγούστου 2013.

Η έκθεση διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής του  Επιμελητηρίου Χαλκιδικής και με την υποστήριξη του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, του Δήμου Ν. Προποντίδας, του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού (Ο.Π.Α.) του Δήμου και του Λιμενικού Ταμείου Χαλκιδικής .

Σε μία ειδική διαμόρφωση της προβλήτας των Ν. Μουδανιών συμμετείχαν 80 επιχειρήσεις του Νομού Χαλκιδικής,