Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Μπλάνκο στα καυτά ονόματα της Siemens!


«Φιάσκο» αποδείχθηκε η περιβόητη λίστα των δώρων και των χορηγιών που έδινε η Siemens προς τους πολιτικούς και τους δημοσιογράφους.

H λίστα που κατέσχεσε ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης και κατατέθηκε στην Εξεταστική περιλαμβάνει χιλιάδες ονόματα. Όλο το πελατολόγιο της εταιρείας! Όλες οι εταιρίες στις οποίες έστελνε ποτά και ανθοδέσμες ο Μιχάλης Χριστοφοράκος.

Όμως για ονόματα πολιτικών ή δημοσιογράφων ούτε λέξη... Προφανώς αυτά τα ονόματα είναι σε άλλο κωδικό που δεν κατάφερε να βρει ο κ. Καπελέρης. Αλλά και όπου υπήρχαν «καυτά» ονόματα ή δώρα αυτά έχουν σβηστεί με μπλάνκο!

Το πόρισμα που κατέθεσε ο κ. Καπελέρης στη βουλή είναι 168 σελίδες και αναφέρεται σε όλα τα έξοδα της γενικής διεύθυνσης από το 2003 μέχρι σήμερα, δηλαδή έξι χρόνια από όταν είχε αρχίσει τη καριέρα του στην Ελλάδα ο κ. Χριστοφοράκος.

Πλούσια τα δώρα... Από ηλεκτρικές συσκευές , σαμπάνιες, κινητά, κοσμήματα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τηλεοράσεις, λουλούδια και κομπολόγια! Επισήμως τα ονόματα των πολιτικών εμφανίζονται μόνον σε δελτία αποστολής ποτών και σαμπανιών εφόσον συνδέονταν με την ονομαστική εορτή τους.

Κανείς μέχρι τώρα δεν κατάφερε να ανοίξει όλες τις κούτες που μετέφερε ο κ. Καπελέρης. Ωστόσο, τα όσα τους είπε μέσα στην επιτροπή επιβεβαιώνουν το φιάσκο της υπόθεσης. Τι τους είπε; Ότι όταν ο ανακριτής Νίκος Ζαγοριανός κατέσχεσε το πρωτογενές υλικό στις 19/2/2009, περίπου 150 κιβώτια με έγγραφα της εταιρίας ούτε τα κατέγραψε ούτε τα αρίθμησε.

Τότε τον κ. Ζαγοριανό συνόδευαν υπάλληλοι του ΣΔΟΕ μάλλον ως διακοσμητικά στοιχεία. Δεν ενημερώθηκαν ποτέ περαιτέρω από τη δικαιοσύνη ούτε τους ζητήθηκε να ασκήσουν κάποιον έλεγχο. Έτσι ο κ. Καπελέρης βρέθηκε προ εκπλήξεως όταν πήγε στη Ζίμενς. «Τι θέλετε; Όλα τα πρωτότυπα στοιχεία τα πήρε ο ανακριτής παρουσία του ΣΔΟΕ» ! Έτσι ο κ. Καπελέρης μάζεψε ότι αντίγραφο βρήκε τα έφερε στη βουλή και από τη βουλή θα επιστρέψουν τώρα στην νέα ανακρίτρια Μ. Νικολακέα για να διασταυρωθεί με τα στοιχεία που έχει εκείνη στο αρχείο της !!! Μύλος δηλαδή, ενώ μην παραξενευτείτε εάν αποδειχθεί ότι τα συγκεκριμένα έγγραφα έχουν μεταφερθεί ήδη στη βουλή και δεν το έχουν πάρει χαμπάρι!!

Ο Πρόεδρος της επιτροπής Σήφης Βαλυράκης πάντως υπεραμύνεται του έργου του λέγοντας: «Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να τα εξετάσουμε όλα». Σε ποιον ρίχνει την ευθύνη; Στην δικαιοσύνη και την πρώην κυβέρνηση κατηγορώντας τους για συγκάλυψη: «Το ΣΔΟΕ το θυμηθήκαμε μετά από τρία χρόνια».

«Ούτε μαρίδα δεν πιάσαμε»

Την ίδια ώρα ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Τζαβάρας ζήτησε από το ΣΔΟΕ να προχωρήσει άμεσα στον έλεγχο όλων των Πόθεν Έσχες όλων όσων εμπλέκονται με τη Ζίμενς. Όσο για τη λίστα που πήρε στα χέρια του; «Αντί να ματώσουμε ματώνει η λογική και η υπομονή μας».

Το ίδιο απογοητευμένος εμφανίστηκε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης. «Ούτε μαρίδα δεν πιάσαμε. Τα μαύρα ταμεία δεν είναι τα δώρα. Είναι οι λογαριασμοί και οι οff shore. Γίνεται προσπάθεια αποπροσανατολισμού».

Αποχώρηση ΛΑΟΣ

Την αποχώρησή του από την επιτροπή μέχρι νεωτέρας, ανακοίνωσε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κώστας Αιβαλιώτης, καταγγέλλοντας ότι τα στοιχεία που φτάνουν στην επιτροπή, όχι μόνο δεν οδηγούν στην αποκάλυψη των πραγματικών περιστατικών αλλά αντιθέτως οδηγεί στο κουκούλωμα κάποιων πτυχών του σκανδάλου.

Πηγή: The Insider