Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Καπλάνειο ή Δημοτικό το Στάδιο Πολυγύρου;


Προς: Πρόεδρο και Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Πολυγύρου.

Κοιν:
1) Βουλευτές Χαλκιδικής

2) Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης Χαλκιδικής.

Παπακωνσταντίνου Χρίστος Δημότης Πολυγύρου. 2 Δεκεμβρίου 2009


Καπλάνειο ή Δημοτικό το Στάδιο Πολυγύρου;

Με την παρούσα επιστολή επιζητώ να παραθέσω ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα το οποίο χρίζει άμεσης επίλυσης και τακτοποίησης. Είναι πολύ σοβαρό γιατί αφενός επηρεάζει τη ζωή και την ποιότητα ζωής στην πόλη και αφετέρου δημιουργεί μια εικόνα η οποία αδικεί κατάφορα τον Πολύγυρο. Το πρόβλημα αυτό δεν είναι άλλο από τη λειτουργία ή μάλλον τη μη λειτουργία του Δημοτικού Σταδίου Πολυγύρου.

Ελπίζω και εύχομαι πως κανένας Δημοτικός Σύμβουλος δεν είναι περήφανος για τις παρακάτω καταστάσεις που συμβαίνουν στο Δημοτικό Στάδιο.

v Το στάδιο κλειδώνεται αφού τελειώσουν τις προπονήσεις τα αθλητικά σωματεία, δηλαδή στις έξι το απόγευμα. Βέβαια μέχρι και τις εννέα έχει ανθρώπους που περπατάνε στα σκοτάδια και μετά πηδάνε από τα πίσω πεζούλια για να πάνε στο σπίτι τους.

v Φώτα για τους Δημότες δεν λειτουργούν. Ούτε λόγος βέβαια για αποδυτήρια, λουτρά και πρώτες βοήθειες που σε άλλες πόλεις θεωρούνται αυτονόητα.

v Τα παιδιά των ποδοσφαιρικών σωματείων και γενικότερα τα παιδιά του Πολυγύρου απαγορεύεται να πατάνε το χόρτο του γηπέδου και οι προπονήσεις γίνονται στα υπόλοιπα γήπεδα συμπεριλαμβανομένων και αυτά του βόλεϊ και του τένις. Μιας και έχει ο Πολύγυρος πολλά γήπεδα βόλεϊ και τένις για ποιο λόγο να μην παραχωρηθούν για ποδόσφαιρο;

v Οι τάπητες των γηπέδων βόλεϊ και τένις έχουν ένα χρόνο που ξεκόλλησαν και κάθε φορά που φυσάει ξεκολλάνε όλο και περισσότερο.

v Τις Κυριακές που αγωνίζεται η ΝΙΚΗ απαγορεύεται όλη την ημέρα να χρησιμοποιηθούν τα υπόλοιπα γήπεδα και χώροι του Σταδίου.

v Καθ’ όλη την περσινή χρονιά το φιλέ του τένις είχε καταντήσει ένα επικίνδυνο συρματόσκοινο και τελικά αντικαταστάθηκε το καλοκαίρι και μάλιστα από τον Αθλητικό Όμιλο Πολυγύρου. Την ίδια περίοδο τα παιδάκια των ποδοσφαιρικών σωματείων έκαναν εκεί τις προπονήσεις τους, ύστερα από υπόδειξη του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου.

v Τα τριάντα άτομα που ξεκίνησαν να ασχολούνται με το τένις το καλοκαίρι εξαφανίστηκαν. Αλλά τι ανάγκη έχει ο Πολύγυρος από ακόμη ένα άθλημα αφού λειτουργούν τόσα και τόσα;

Τα επιχειρήματα – δικαιολογίες του Δημάρχου αλλά και του Προέδρου του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου είναι αφενός το οικονομικό κονδύλιο και αφετέρου η έλλειψη άλλου υπαλλήλου στο Δημοτικό Στάδιο. Είναι φθηνές δικαιολογίες γιατί αν δεν υπήρχαν τα λεφτά θα έπρεπε να γίνουν κάποιες ενέργειες οι οποίες ποτέ δεν έγιναν. Για παράδειγμα:

· Θα μπορούσαν να είχαν αντικατασταθεί οι παλιές λάμπες με νέες λάμπες οικονομίας.

· Θα μπορούσε να γίνεται τακτική και μόνιμη συντήρηση ώστε να ελαχιστοποιούνται οι ζημίες και οι φθορές άρα και το κόστος, ενώ τώρα περιμένουμε να διαλυθεί εντελώς για να το αντικαταστήσουμε εξολοκλήρου.

· Θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί με λιγότερες δεκάδες χιλιάδες ευρώ κάποιο αθλητικό σωματείο.

· Θα μπορούσε να μην καλέσουμε το Μεξικό, την Κίνα και την Κοσταρίκα συγχρόνως αλλά την Καβάλα και τη Δράμα αφού δεν έχουμε να ανάψουμε το φως.

· Ακόμη ακόμη θα μπορούσε να φωτίζονται τα ντουβάρια του Δημαρχείου μόνο τις γιορτές. Καλύτερα σκοτεινά ντουβάρια παρά σκοτεινά γήπεδα.

Πολλά ακόμη θα μπορούσαν να γίνουν αν οι υπεύθυνοι, δηλαδή ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού, είχαν τη βούληση και την ικανότητα να λειτουργήσουν σωστά το μοναδικό Δημοτικό Στάδιο της πρωτεύουσας της Χαλκιδικής.

Ο τρόπος λειτουργίας θα έπρεπε να προσελκύει τους δημότες και όχι να τους απωθεί. Το γεγονός ότι το Δημοτικό Στάδιο δεν λειτουργεί, που είναι η ψυχή και η καρδιά της πόλης, μπορεί να οδηγήσει στο συμπέρασμα ή τουλάχιστον στο συνειρμό πως περίπου ίδια τύχη θα έχουν και τα υπόλοιπα τα του Δήμου. Είναι λυπηρό όχι τόσο το γεγονός ότι το γήπεδο δεν λειτουργεί σήμερα αλλά το ότι οι παραπάνω υπεύθυνοι, αν και της γενιάς των τριάντα, δεν μπορούν να διανοηθούν τη ζωτική ανάγκη του καθενός δημότη να αθλείται και κατά τη χειμερινή σαιζόν.

Η λειτουργία του Δημοτικού Σταδίου θα πρέπει να είναι μόνιμη, εύρυθμη και σταθερή και να υπερβαίνει τις αρέσκειες και τις αντιλήψεις του έκαστου Δημάρχου ή Δημοτικού Συμβουλίου.

Με τιμή,

Παπακωνσταντίνου Χρίστος
Δημότης Πολυγύρου.

Η Δημοσκόπηση του NewsIt μετά την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά

















κλικ στους πίνακες της έρευνας για μεγέθυνση

Τα συμπεράσματα της έρευνας αναλύει ο Κώστας Παναγόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Alco εδώ.

Πηγή: NewsIt

Πάγκαλος προς βουλευτή της FYROM: Δεν είστε η μόνη Μακεδονία, δεν έχετε copyright στο όνομα


Της ΗΡΑΣ ΦΕΛΟΥΚΑΤΖΗ

Η Ελλάδα έχει την προεδρία της Δυτικοευρωπαϊκής Ενωσης (ΔΕΕ) κατά το τρέχον εξάμηνο και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος παρευρέθη στην κοινοβουλευτική συνέλευση του οργανισμού, του οποίου υπήρξε μέλος επί αρκετά χρόνια.

Στην ομιλία του τόνισε ότι η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά στον τομέα της πολιτικής άμυνας και ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ενωσης και υποστηρίζει την κοινή ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική, εκφράζοντας ικανοποίηση γιατί χθες ήταν η πρώτη ημέρα που εφαρμόστηκε η συνθήκη της Λισαβόνας.

Ο Σκοπιανός βουλευτής κ. Νικολότσκι έθεσε στον Θ. Πάγκαλο το ερώτημα «ποια στάση θα τηρήσει η σημερινή ελληνική κυβέρνηση ως προς τον νέο οδικό χάρτη, την περιφέρειά μας και τις διαπραγματεύσεις στο ευρωπαϊκό συμβούλιο του Δεκεμβρίου, στο οποίο θα υποβληθούν θετικές ευρωπαϊκές συστάσεις της Ε.Ε. Ξέρουμε ότι το θέμα του ονόματος είναι προβληματικό γιατί ενδέχεται να υπάρξει βέτο. Δηλαδή τι θα κάνετε; Θα θέσετε και άλλο βέτο και θα αναβάλετε ακόμα μία φορά τις διαδικασίες; Το βέτο δεν μπορεί να αναχαιτίζει διαδικασίες οι οποίες υποστηρίζονται από την κοινή γνώμη. Ισως θα έπρεπε να δούμε ένα άλλο ενδεχόμενο».

Ο κ. Πάγκαλος επισήμανε τις οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών, τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι από τους πρώτους επενδυτές στην ΠΓΔΜ. Σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν έχει αντίρρηση για την είσοδό της στη ΔΕΕ, επισημαίνοντας «θέλουμε να πολλαπλασιάσουμε τις συναλλαγές μας, να άρουμε τους φραγμούς στα σύνορα. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι έχετε το όνομα μιας επαρχίας, ενός διαμερίσματος της χώρας και δεν είστε μόνο εσείς σε αυτή την περιοχή, υπάρχει και ευρύτερη περιοχή.

Αν αντιγράφετε αυτό το όνομα και το μονοπωλείτε ως copyright, τότε δημιουργείτε αντιδράσεις και παρανοήσεις. Το πρόβλημα είναι ότι η χώρα σας επιμένει να διατηρεί μία ονομασία που αναφέρεται σε μια επαρχία και στη γενικότερη περιοχή της Μακεδονίας. Θα πρέπει να προσθέσετε κάτι. Αν προσθέσετε έναν επιθετικό χαρακτηρισμό, κάποιο διευκρινιστικό στοιχείο, δεν θα υπάρχει πρόβλημα για μας. Εμείς θα το αποδεχτούμε».

Παρατήρησε όμως «τι καταλαβαίνουν οι Ελληνες με την ονομασία; Οτι θέλετε να τη μονοπωλήσετε. Θέλετε να είστε μία και μόνο Μακεδονία, η οποία έχει οράματα αλυτρωτισμού, να ανακτήσει την υπόλοιπη Μακεδονία και να μονοπωλήσει ένα ιστορικό παρελθόν. Αν θέλετε να μονοπωλήσετε σύνορα, περιοχές και ιστορία, τότε υπάρχει πρόβλημα και δεν θέλουμε αυτά τα προβλήματα να τα μεταφέρουμε στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Οπότε σας αντιστρέφω την ερώτηση και σας ρωτώ, εσείς τι θα κάνετε»;

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Εγκαινιάζεται την Παρασκευή το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα


Ανοίγει και πάλι, μετά από ριζική ανακαίνιση το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, στη Θεσσαλονίκη. Τα εγκαίνια θα κάνει την ερχόμενη Παρασκευή ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος.

Η ανακαίνιση χρηματοδοτήθηκε με 600.000 ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πολιτισμός» του υπουργείου Πολιτισμού. Το μουσείο, διαθέτει νέους εκθεσιακούς χώρους και έχει προσαρμοστεί στις σύγχρονες εκθεσιακές αντιλήψεις. Το μουσείο εμπλουτίστηκε σε εκθέματα, τα οποία πλαισιώνονται με διαδραστικές ψηφιακές εφαρμογές, και νέα δίγλωσσα ιστορικά κείμενα.

Ο επισκέπτης θα έχει στη διάθεσή του, οπτικοακουστική εφαρμογή αυτόματης πολύγλωσσης ξενάγησης με φορητές συσκευές σε τέσσερεις γλώσσες, τρεις οπτικοακουστικές διαδραστικές παρουσιάσεις για το μακεδονικό ζήτημα και τη πορεία του Παύλου Μελά στη Μακεδονία, ενώ στα εκθέματα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, σημαντικά κειμήλια του Παύλου Μελά, όπως οι παλάσκες του, οικογενειακές φωτογραφίες και το κιβώτιο εκστρατείας του, οι στολές και αντικείμενα αρχηγών του Μακεδονικού Αγώνα.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Λήστεψαν τον ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ Σορλέν με αναισθητικό σπρέι!


Αργά το βράδυ της Τρίτης, ληστές εισέβαλαν στο σπίτι του γάλλου άσου στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης την ώρα που κοιμόταν και με την τεχνική του αναισθητικού σπρέι, ακινητοποίησαν τον ίδιο και τα μέλη της οικογένειάς του και κατόπιν αφαίρεσαν κοσμήματα, 3.000 ευρώ μετρητά, πιστωτικές κάρτες, δύο κινητά τηλέφωνα, ένα λαπ τοπ και άλλα αντικείμενα μεγάλης αξίας.

Στη συνέχεια έκαναν χρήση των πιστωτικών καρτών που πήραν σε ΑΤΜ τράπεζας, κάνοντας ανάληψη μεγάλων χρηματικών ποσών από τους λογαριασμούς του Σορλέν.

Η αστυνομία έχει πάρει αποτυπώματα από το σπίτι του παίκτη του ΠΑΟΚ και ίσως η κάμερα της τράπεζας να βοηθήσει ώστε να βρεθούν και να συλληφθούν.

Πηγή: Foreign Press

Ανακοίνωση Δημοκρατικής Αναγέννησης


Ναυάρχου Νικοδήμου 2, 105 57, Σύνταγμα, Αθήνα
Blog: www.danagennisi.eu
Ηλ. Δ/νση: press@danagennisi.gr
Τηλ. 2103314314 Φαξ: 2103217771

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκπρόσωπος: Σταύρος Βιτάλης
Τηλ.: 6979112273


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

2/12/09

Σε εξαιρετικό Σεμινάριο Εξωτερικής Πολιτικής εξελίχθηκε η εκδήλωση με θέμα: Τουρκία Ευρώπη: Διλήμματα και στρατηγική, την οποία οργάνωσε ο Πολιτικός Όμιλος για την Δημοκρατία και την Πατρίδα, στην κατάμεστη αίθουσα της ΕΣΗΕΑ.

Στη συζήτηση έλαβαν μέρος: Οι καθηγητές του Παντείου Πανεπιστημίου Νεοκλής Σαρρής και Χριστόδουλος Γιαλουρίδης, οι δημοσιογράφοι, Γιώργος Δελαστίκ και Σταύρος Λυγερός, ο πρέσβης επί τιμή Μάνος Μεγαλοκονόμος και ο πρόεδρος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Στέλιος Παπαθεμελή. Την εκδήλωση συντόνισε ο καθηγητής φιλοσοφίας Δημήτριος Τρυφιάτης.

Οι εισηγήσεις των ομιλητών, διακρίθηκαν από έντονο πατριωτικό παλμό, πολιτική σωφροσύνη, βαθειά γνώση και ακριβοδίκαιη αγανάκτηση για την κατευναστική και άκρως επικίνδυνη ελληνική εξωτερική πολιτική η οποία, ενισχύει τα συμφέροντα της Τουρκίας και όχι αυτά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Όλοι οι ομιλητές συμφώνησαν πως η Τουρκία προσβλέπει όχι στον εξευρωπαϊσμό της αλλά στην τουρκοποίηση της Ευρώπης. Με δεδομένο ότι, η Τουρκία δεν τηρεί συμφωνίες που έχει υπογράψει στο πλαίσιο των ενταξιακών της διαδικασιών, οι εισηγητές συμφώνησαν επίσης ότι, η Ελλάδα πρέπει να ορθώσει το ανάστημά της και ξεπερνώντας τα φοβικόά της σύνδρομα, να πει όχι στην ένταξη της Τουρκίας εκτός και αν η Τουρκία αποσύρει τώρα τα στρατεύματά της και τους εποίκους από την Κύπρο, και αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία.

Φόλες στον Πολύγυρο


"Καλημέρα

Η σημερινή μέρα για μένα ξεκίνησε πολύ καλά, ώσπου κάποιες δουλειές μου με οδήγησαν στο κέντρο της "πόλης" και συγκεκριμένα στην περιοχή πίσω από το Επιμελητήριο,όπου για μια ακόμη φορά έγινα μάρτυρας του πολιτισμού και της παιδείας μας.

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, δίπλα στους κάδους που υπάρχουν στην αλάνα πίσω απο το Επιμελητήριο υπήρχε το κουφάρι ενός μαύρου σκύλου,νεκρού πιθανότατα απο φόλα,θύμα των "ευγενών" αισθημάτων κάποιου συμπολίτη μας ο οποίος αφειδώς πετάει φόλες μιας και χτες το μεσημέρι βρέθηκε κι άλλος σκύλος στο πάρκο του συντριβανιού.

Ήθελα να ήξερα αν υπάρχει κάποιο μαζικό σχέδιο εξόντωσης των αδεσπότων -και όχι μόνο-στον Πολύγυρο κι αν αυτός που ριχνει τις φόλες έχει δει καμμιά φορά από κοντά το θέαμα και το βλέμμα ενός ζώου που σπαρταράει κι αν ναι, μπόρεσε μετά να το ξεχάσει;

Υ.Γ. Αλήθεια εκείνο το κυνοκομείο που υπήρχε στο Δήμο εξακολουθεί να υφίσταται;"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Πηγή: Ρεσπέντζα

Αυτό είναι βαρβαρότητα. Ακόμα αυτά τα φαινόμενα μας λείπανε μέσα στον Πολύγυρο.

www.taxiarchis.net


Ο Σύλλογος των απανταχού διαμενόντων Ταξιαρχιωτών Χαλκιδικής, έχει την δική του ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε τον Αύγουστο του 2009!

Δεν την είχαμε υπ' όψιν μας, είδαμε σχετική ανάρτηση στα φιλικά blogs της Χαλκιδικής και σπεύσαμε και εμείς να την προσθέσουμε και να την προβάλουμε.

Χαιρόμαστε για την δημιουργία κάθε ιστοσελίδας ή blog από την Χαλκιδική που ανεβαίνει στο διαδίκτυο. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ιστοσελίδες Συλλόγων.

Καλή συνέχεια στην προσπάθεια σας.

Στην αγορά τα Χριστουγεννιάτικα δένδρα του Ταξιάρχη

Στην αγορά βρίσκονται από σήμερα 1η Δεκεμβρίου 2009 τα χριστουγεννιάτικα δέντρα Ταξιάρχη.

Για μια ακόμη χρονιά αναμένεται να διακινηθούν περισσότερα από 50.000 φυσικά χριστουγεννιάτικα δέντρα στολίζοντας σπίτια, πλατείες, επαγγελματικούς χώρους. Σήμερα το 90% σχεδόν του ενεργού πληθυσμού των κατοίκων του ορεινού Τοπικού Διαμερίσματος του Δήμου Πολυγύρου, ασχολείται κατ' αποκλειστικότητα ή συμπληρωματικά με την καλλιέργεια των όμορφων κωνοφόρων.

Τα ζωντανά έλατα, όχι μόνο δεν βλάπτουν τη φύση, αλλά τη βοηθούν. Στον Ταξιάρχη στη θέση ενός δέντρου που κόβεται φυτεύονται τουλάχιστον δύο νέα. Οι τιμές που θα κυριαρχήσουν φέτος στην αγορά θα κυμανθούν στα περσινά επίπεδα.

Θεσσαλονίκη: Το πάρκο «έκρυβε» αρχαία


Μια μαρμάρινη σαρκοφάγος, θραύσματα από αγγεία, τα οποία χρονολογούνται στη παλαιοχριστιανική περίοδο εντοπίστηκαν σε οικόπεδο τεσσάρων στρεμμάτων στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Τα ευρήματα εντοπίστηκαν στη διάρκεια εργασιών συνεργείων του δήμου Θεσσαλονίκης, για τη δημιουργία πάρκου στη περιοχή «Παραγκούπολη», που βρίσκεται μεταξύ των οδών Λαγκαδά, Δραγουμάνου, Μιχαήλ Καλού και Ιβανώφ.

Αρχαιολόγοι της 9ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων πιθανολογούν ότι πρόκειται για τμήμα του δυτικού νεκροταφείου της Θεσσαλονίκης, μεγάλο μέρος του οποίου βρέθηκε μπροστά στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης, στα φρεάτια που διανοίχτηκαν για το σταθμό και το αμαξοστάσιο του μετρό.

Τα ευρήματα εντοπίστηκαν σε πολύ μικρό βάθος, ενώ εκτιμάται ότι σε μεγαλύτερο βάθος θα εντοπιστούν και αρχαιότητες από τη ρωμαϊκή περίοδο.

Οι εργασίες για τη δημιουργία του πάρκου θα διακοπούν μέχρι αν ολοκληρωθούν οι ανασκαφές, ενώ η δήμος Θεσσαλονίκης ζητά να προχωρήσει σε επιφανειακή διαμόρφωση του χώρου, ώστε να μη δίνει εικόνα εγκατάλειψης.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Η περιοχή είναι στην αρχή της οδού Λαγκαδά λίγο πιο κάτω από το Νεκροταφείο της Αγίας Παρασκευής πηγαίνοντας προς Σταυρούπολη από την πλατεία Δημοκρατίας. Βρίσκεται λίγο πριν τις δωδεκαόροφες πολυκατοικίες.

Ερώτηση του Γιάννη Δριβελέγκα για τον οδικό άξονα Θεσσαλονίκης - Κασσανδρείας


ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς : Τον κ. Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων

Θέμα : « Οδικός άξονας Θεσ/νίκης – Κασσανδρείας, τμήμα από τον κόμβο Ν.
Μουδανιών έως τη Ν. Ποτίδαια »

κ. Υπουργέ

Η « Εγνατία Οδός Α.Ε. » το έτος 2005, στο εν λόγω τμήμα, αποφάσισε την κατασκευή κλειστού αυτοκινητοδρόμου. Αντίθετα η ομόφωνη βούληση της τοπικής κοινωνίας και των φορέων του Νομού ( Δήμου – Νομαρχίας – Επιμελητηρίου – Επαγγελματιών της περιοχής ) είναι υπέρ της διαπλάτυνσης με στηθαίο στη μέσον ανοιχτού όμως αυτοκινητοδρόμου. Έτσι που να διασφαλίζεται η ομαλή και ασφαλής κυκλοφορία χωρίς να δημιουργείται προβλήματα πρόσβασης στις παρόδιες ιδιοκτησίες. Μάλιστα στην περίπτωση αυτή οι ιδιοκτήτες παραχωρούν τις περιουσίες τους δίχως απαλλοτρίωση.

Αποτέλεσμα της απόφασης της « Εγνατίας Οδού Α.Ε » είναι το έργο να καθυστερεί λόγω προσφυγών, διότι θίγονται επιχειρήσεις και ιδιοκτησίες. Όμως το τμήμα αυτό εξακολουθεί να είναι το τμήμα « εφιάλτης », το τμήμα « φονιάς ».

Επειδή κ. Υπουργέ πρέπει να βρεθεί, έπρεπε εδώ και χρόνια να είχε βρεθεί, λύση στο πρόβλημα, λύση που θα ικανοποιεί την τοπική κοινωνία και τους φορείς της και θα πλήρη τους όρους της άνετης και ασφαλούς κυκλοφορίας οχημάτων και ανθρώπων.

Επειδή πρέπει να προλάβουμε την επερχόμενη τουριστική σαιζόν, χωρίς την ταλαιπωρία κατοίκων και επισκεπτών, αλλά κυρίως χωρίς ανθρώπινες απώλειες.

Σας ερωτώ

Τι πρόκειται να πράξετε ώστε να ολοκληρωθεί σύντομα το έργο της διαπλάτυνσης, που θα ικανοποιεί την τοπική κοινωνία και τους φορείς της, παραδίδοντας προς χρήση έναν σύγχρονο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο ;

Αθήνα 30/11/2009

Ο ερωτών Βουλευτής

Δριβελέγκας Ιωάννης

Κινήσεις Σαμαρά για εσωκομματική ειρήνευση


Συναντήθηκε με την Ντόρα Μπακογιάννη και στελέχη που την είχαν στηρίξει

Σε κινήσεις άρσης της αντιπαλότητας και της εσωστρέφειας που προκάλεσε η εσωκομματική αναμέτρηση για την ηγεσία, επιδίδεται ήδη ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντώνης Σαμαράς. Χθες είχε συνάντηση με την κ. Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ συνομίλησε τηλεφωνικά με σειρά στελεχών που στήριξαν την υποψηφιότητά της. Ταυτόχρονα, έδωσε δείγμα προθέσεων για τις επιλογές του ως προς τη στελέχωση καίριων θέσεων στο κομματικό επιτελείο, επιλέγοντας ως διευθυντή του πολιτικού του γραφείου τον καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Ο κ. Σαμαράς προέβη επίσης χθες στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή του, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, δίνοντας στίγμα για τον αντιπολιτευτικό λόγο της Ν.Δ., αλλά και για τις κατευθύνσεις της οικονομικής του πρότασης. Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι η υπέρβαση της κρίσης μπορεί να επιτευχθεί με ανάπτυξη, ενώ αίσθηση προκάλεσε και η αναφορά του ότι για την τρέχουσα άκρως δυσμενή συγκυρία δεν φταίει μόνο η διεθνής κρίση, αλλά «ένα ολόκληρο μοντέλο που χρεοκόπησε».

Το επιτελείο

Χθες ο κ. Σαμαράς έδωσε δείγμα γραφής της νέας τάξης πραγμάτων στη Ρηγίλλης, με την επιλογή των πρώτων στενών συνεργατών του. Τοποθέτησε στη θέση του διευθυντή του πολιτικού του γραφείου τον καθηγητή Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, στέλεχος με καραμανλικές αναφορές και καλό γνώστη της ανθρωπογεωγραφίας της Ν. Δ. Συμβολική αλλά και ουσιαστική σημασία είχε και η απόφαση να διατηρήσει στη θέση του διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας τον κ. Μεν. Δασκαλάκη, με αναπληρωτή τον στενό συνεργάτη του Μεσσήνιου πολιτικού, πρώην γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού κ. Θοδ. Δραβίλλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς αναμένεται να καταλήξει στις τελικές του αποφάσεις για τα πρόσωπα που θα αναλάβουν κρίσιμες θέσεις, όπως του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας, του εκπροσώπου του κόμματος και, δευτερευόντως, εκείνου που θα αναλάβει γραμματέας, διαδεχόμενος τον Λ. Ζαγορίτη. Αίσθηση προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του κ. Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος δήλωσε (Μέγκα) ότι στη Νέα Δημοκρατία συνυπάρχουν και πρέπει να συνυπάρξουν δύο τάσεις. «Η λαϊκή η οποία πλειοψήφησε και η κεντρώα». Πρόσθεσε δε ότι η διαφορετική άποψη δεν συνιστά αμφισβήτηση του αρχηγού.

«Δεν συμφωνώ με τη δήλωση του Α. Σαμαρά να τα σβήσει όλα. Ο ηττημένος πρέπει να εγκαταλείψει την πολιτική. Λόγω ηλικίας δεν έχει πολλά περιθώρια και η παρουσία του στο κόμμα θα το βλάψει», σημείωσε ο αγροτοσυνδικαλιστής Θ. Κοκκινούλης (Ελευθερία).

Πηγή: Καθημερινή

Κυριάκο Μητσοτάκη αυτό που εσύ λες "Κεντρώοι" εννοείς εσένα και την αδερφή σου μόνο. Δηλαδή την οικογένεια Μητσοτάκη.

Να το πούμε πιο απλά, η Νέα Δημοκρατία ή είναι ομοιογενές κόμμα ή αν δεν σου αρέσει είναι πολυτασικό. Δεν μειοψήφησε καμία "Κεντρώα" τάση, γιατί απλά δεν υπάρχει τέτοια τάση μέσα στη Νέα Δημοκρατία.

Η συντριπτική πλειοψηφία του ποσοστού της αδερφής σου, είναι από ψηφοφόρους της Λαϊκής Δεξιάς, όπως αποκαλείς τη Νέα Δημοκρατία εσύ.

Για πήγαινε στο επίσημο Facebook group της αδερφής σου να μαζέψεις πολλούς υβριστές από εκεί μέσα και μετά να μιλάς για ανύπαρκτες τάσεις. Μπορεί να το ήθελες να είναι έτσι, αλλά δεν είναι.

Να μάθετε να δέχεστε με αξιοπρέπεια το αποτέλεσμα, τα υπόλοιπα εκθέτουν μόνο εσάς.

Ανοίγει κατάστημα «φιλικό» για ΑμεΑ στην Θεσσαλονίκη


Το πρώτο κατάστημα που θα εξυπηρετεί ανθρώπους με οπτική αναπηρία και ειδικές ανάγκες ανοίγει στη Θεσσαλονίκη εντός των επόμενων ημερών.

Το κατάστημα θα λειτουργεί στη διασταύρωση των οδών Βασιλίσσης Ολγας και Αρχαιολογικού Μουσείου και θα εμπορεύεται βιολογικά και παραδοσιακά προϊόντα από την Κρήτη. Η δημοσιοποίηση της δημιουργίας ενός τέτοιου καταστήματος συμπίπτει χρονικά με την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, αύριο Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου.

Το κατάστημα ωστόσο θα ανοίξει τις πύλες του στο κοινό στις 17 Δεκεμβρίου. Οπως ανακοινώθηκε, το «Creta Sense» πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την ασφαλή έλευση ανθρώπων με ειδικές ανάγκες, διαθέτοντας ράμπες ώστε να διασφαλίζεται η πλήρης προσβασιμότητα του χώρου από ΑμεΑ. Το πάτωμα αποτελείται από πλακίδια διαφορετικής υφής πλάτους και από οδηγό όδευσης τυφλών στο εσωτερικό του καταστήματος.

Επίσης, σε όλα τα προϊόντα υπάρχουν ετικέτες γραμμένες σε Braille με τα στοιχεία εκείνα που είναι απολύτως απαραίτητα να γνωρίζει ο μη βλέπων καταναλωτής, δηλαδή το είδος του προϊόντος και την ημερομηνία λήξης του.

Επίσης, στο κατάστημα θα υπάρχουν -μεταξύ άλλων- και βοηθητικά ηχητικά συστήματα που θα ενημερώνουν τον καταναλωτή για την ακριβή θέση προϊόντων εντός του καταστήματος.

Η εξυπηρέτηση των πελατών που είναι άτομα με αδυναμία μετακίνησης ολοκληρώνεται από την εταιρεία με τη δωρεάν μεταφορά των προϊόντων από εταιρεία ταχυμεταφορών που είναι... φιλική προς το περιβάλλον (κούριερ με ποδήλατα).

Πηγή: Ελευθεροτυπία