Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009
Καπλάνειο ή Δημοτικό το Στάδιο Πολυγύρου;
Προς: Πρόεδρο και Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Πολυγύρου.
Κοιν:
1) Βουλευτές Χαλκιδικής
2) Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης Χαλκιδικής.
Παπακωνσταντίνου Χρίστος Δημότης Πολυγύρου. 2 Δεκεμβρίου 2009
Καπλάνειο ή Δημοτικό το Στάδιο Πολυγύρου;
Με την παρούσα επιστολή επιζητώ να παραθέσω ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα το οποίο χρίζει άμεσης επίλυσης και τακτοποίησης. Είναι πολύ σοβαρό γιατί αφενός επηρεάζει τη ζωή και την ποιότητα ζωής στην πόλη και αφετέρου δημιουργεί μια εικόνα η οποία αδικεί κατάφορα τον Πολύγυρο. Το πρόβλημα αυτό δεν είναι άλλο από τη λειτουργία ή μάλλον τη μη λειτουργία του Δημοτικού Σταδίου Πολυγύρου.
Ελπίζω και εύχομαι πως κανένας Δημοτικός Σύμβουλος δεν είναι περήφανος για τις παρακάτω καταστάσεις που συμβαίνουν στο Δημοτικό Στάδιο.
v Το στάδιο κλειδώνεται αφού τελειώσουν τις προπονήσεις τα αθλητικά σωματεία, δηλαδή στις έξι το απόγευμα. Βέβαια μέχρι και τις εννέα έχει ανθρώπους που περπατάνε στα σκοτάδια και μετά πηδάνε από τα πίσω πεζούλια για να πάνε στο σπίτι τους.
v Φώτα για τους Δημότες δεν λειτουργούν. Ούτε λόγος βέβαια για αποδυτήρια, λουτρά και πρώτες βοήθειες που σε άλλες πόλεις θεωρούνται αυτονόητα.
v Τα παιδιά των ποδοσφαιρικών σωματείων και γενικότερα τα παιδιά του Πολυγύρου απαγορεύεται να πατάνε το χόρτο του γηπέδου και οι προπονήσεις γίνονται στα υπόλοιπα γήπεδα συμπεριλαμβανομένων και αυτά του βόλεϊ και του τένις. Μιας και έχει ο Πολύγυρος πολλά γήπεδα βόλεϊ και τένις για ποιο λόγο να μην παραχωρηθούν για ποδόσφαιρο;
v Οι τάπητες των γηπέδων βόλεϊ και τένις έχουν ένα χρόνο που ξεκόλλησαν και κάθε φορά που φυσάει ξεκολλάνε όλο και περισσότερο.
v Τις Κυριακές που αγωνίζεται η ΝΙΚΗ απαγορεύεται όλη την ημέρα να χρησιμοποιηθούν τα υπόλοιπα γήπεδα και χώροι του Σταδίου.
v Καθ’ όλη την περσινή χρονιά το φιλέ του τένις είχε καταντήσει ένα επικίνδυνο συρματόσκοινο και τελικά αντικαταστάθηκε το καλοκαίρι και μάλιστα από τον Αθλητικό Όμιλο Πολυγύρου. Την ίδια περίοδο τα παιδάκια των ποδοσφαιρικών σωματείων έκαναν εκεί τις προπονήσεις τους, ύστερα από υπόδειξη του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου.
v Τα τριάντα άτομα που ξεκίνησαν να ασχολούνται με το τένις το καλοκαίρι εξαφανίστηκαν. Αλλά τι ανάγκη έχει ο Πολύγυρος από ακόμη ένα άθλημα αφού λειτουργούν τόσα και τόσα;
Τα επιχειρήματα – δικαιολογίες του Δημάρχου αλλά και του Προέδρου του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου είναι αφενός το οικονομικό κονδύλιο και αφετέρου η έλλειψη άλλου υπαλλήλου στο Δημοτικό Στάδιο. Είναι φθηνές δικαιολογίες γιατί αν δεν υπήρχαν τα λεφτά θα έπρεπε να γίνουν κάποιες ενέργειες οι οποίες ποτέ δεν έγιναν. Για παράδειγμα:
· Θα μπορούσαν να είχαν αντικατασταθεί οι παλιές λάμπες με νέες λάμπες οικονομίας.
· Θα μπορούσε να γίνεται τακτική και μόνιμη συντήρηση ώστε να ελαχιστοποιούνται οι ζημίες και οι φθορές άρα και το κόστος, ενώ τώρα περιμένουμε να διαλυθεί εντελώς για να το αντικαταστήσουμε εξολοκλήρου.
· Θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί με λιγότερες δεκάδες χιλιάδες ευρώ κάποιο αθλητικό σωματείο.
· Θα μπορούσε να μην καλέσουμε το Μεξικό, την Κίνα και την Κοσταρίκα συγχρόνως αλλά την Καβάλα και τη Δράμα αφού δεν έχουμε να ανάψουμε το φως.
· Ακόμη ακόμη θα μπορούσε να φωτίζονται τα ντουβάρια του Δημαρχείου μόνο τις γιορτές. Καλύτερα σκοτεινά ντουβάρια παρά σκοτεινά γήπεδα.
Πολλά ακόμη θα μπορούσαν να γίνουν αν οι υπεύθυνοι, δηλαδή ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού, είχαν τη βούληση και την ικανότητα να λειτουργήσουν σωστά το μοναδικό Δημοτικό Στάδιο της πρωτεύουσας της Χαλκιδικής.
Ο τρόπος λειτουργίας θα έπρεπε να προσελκύει τους δημότες και όχι να τους απωθεί. Το γεγονός ότι το Δημοτικό Στάδιο δεν λειτουργεί, που είναι η ψυχή και η καρδιά της πόλης, μπορεί να οδηγήσει στο συμπέρασμα ή τουλάχιστον στο συνειρμό πως περίπου ίδια τύχη θα έχουν και τα υπόλοιπα τα του Δήμου. Είναι λυπηρό όχι τόσο το γεγονός ότι το γήπεδο δεν λειτουργεί σήμερα αλλά το ότι οι παραπάνω υπεύθυνοι, αν και της γενιάς των τριάντα, δεν μπορούν να διανοηθούν τη ζωτική ανάγκη του καθενός δημότη να αθλείται και κατά τη χειμερινή σαιζόν.
Η λειτουργία του Δημοτικού Σταδίου θα πρέπει να είναι μόνιμη, εύρυθμη και σταθερή και να υπερβαίνει τις αρέσκειες και τις αντιλήψεις του έκαστου Δημάρχου ή Δημοτικού Συμβουλίου.
Με τιμή,
Παπακωνσταντίνου Χρίστος
Δημότης Πολυγύρου.
Ετικέτες
Αθλητισμός,
Δήμος Πολυγύρου,
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου