Τίποτα δεν είναι τυχαίο, ούτε βέβαια και τα εκλογικά ποσοστά που καταγράφουν τα κόμματα στις κάλπες. Τα μικρά κόμματα είναι μικρά, ακριβώς διότι μικρή είναι η αποδοχή τους από τους Έλληνες πολίτες. Άλλα από αυτά τα μικρά κόμματα προσπαθούν να μεγαλώσουν εκλογικά και πολιτικά, επενδύοντας στην εικόνα ενός υπεύθυνου κόμματος που αξίζει να έχει αυξημένη εμπιστοσύνη από το εκλογικό σώμα. Άλλα, πάλι, ασχολούνται με την εμπέδωση της ανευθυνότητάς τους, ουσιαστικά ελπίζοντας όχι να μεγαλώσουν εκλογικά, αλλά απλώς να μην εξαφανιστούν.
Στην Ελλάδα, κανόνας είναι η δεύτερη περίπτωση. Τα μικρά κόμματα αποδεδειγμένα πια ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να γίνουν μεγάλα, συνεπώς είναι καταδικασμένα να συνθλιβούν, αργά ή γρήγορα, από τα δυο κόμματα εξουσίας. Ενδόμυχα όλοι το γνωρίζουν αυτό, γι αυτό οι λεγόμενοι “μικροί” κάνουν συνεχείς ασκήσεις ανευθυνότητας.
Κλασικό παράδειγμα συνιστά η νέα “κυβίστηση” του κυρίου Καρατζαφέρη. Που μόλις 55 μέρες -όπως σωστά είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής- μετά την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, ζητεί… ξανά εκλογές, προτείνοντας στη ΝΔ να μην ψηφίσει τον Κάρολο Παπούλια, οδηγώντας τη χώρα στις κάλπες και σε νέες περιπετειες, εν μέσω βαθιάς οικονομικής κρίσης και βεβαίας επιτήρησης της ελληνικής οικονομίας από τις Βρυξέλλες.
Τι προσδοκά από αυτή του την πρόταση ο επιφανέστερος των εν Βουλή entertainers; Όχι βέβαια να… αλλάξει γνώμη ο ελληνικός λαός. Ούτε, φυσικά, να βοηθηθεί η ελληνική οικονομία (και οι πέτρες ξέρουν ότι είναι αβάσταχτη πολυτέλεια άλλος ένας προεκλογικός αγώνας). Προσδοκά με κάθε τίμημα να δείχνει ότι δήθεν “ορίζει τις εξελίξεις”. Αλλάζοντας θέσεις. Αδιαφορώντας για τις πραγματικές ανάγκες του τόπου. Εκθέτοντας και μερικούς -όχι πολλούς…- σοβαρούς ανθρώπους που έκαναν το λάθος να ταυτίσουν την πολιτική τους παρουσία με το κόμμα του.
Εκλογές το Μάιο, πρότεινε λοιπόν ο μέγας ηγέτης του λαϊκισμού, προσβάλλοντας 10 εκατομμύρια Ελλήνων πολιτών, που ψήφισαν τον Οκτώβριο για 4 χρόνια κυβέρνηση. Που ζητούν να κυβερνηθούν. Που είναι διατεθειμένοι να υποφέρουν, προκειμένου να βγει από το τέλμα η ελληνική οικονομία και, στη συνέχεια, να δουν μιαν άσπρη μέρα. Που κρίνουν δίκαια, αλλά αυστηρά. Ο κύριος Καρατζαφέρης εκμεταλλεύτηκε μια συγκυρία και δημιούργησε ένα λαϊκίστικο κόμμα στα άκρα του πολιτικού μας σκηνικού. Η συγκυρία αλλάζει. Τώρα, ο εντυπωσιασμός δεν αρκεί. Τώρα, χρειάζεται πολιτική πρόταση. Δύσκολα τα πράγματα…-
Πηγή:
Τα Πράγματα
7 σχόλια:
αντε παμε για 8 χρονια ΠΑΣΟΚ
Αντωνη ξερεις εσυ
ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟ ΣΤΙς ΗΠΑ
Μήπως θα ήθελες να συμφωνήσει ο Σαμαράς και με την πρόταση του Χοντρού Καρατζαφέρη, για την κατάργηση του δώρου των Χριστουγέννων? Κανένας δεν θα πηγαινε σε εκλογές ενώ το κόμμα το ελέγχουν ακόμα οι μηχανισμοί των Μητσοτάκηδων.
Εσεις στην Χαλκιδικη μαλλον πηρατε αυτα που εταξε ο Γιωργακης... Η μηπως ο Αντωνακης ειναι μαλθακουλης για τετοιες κοντρες... Αλλωστε πως να κοντραρεις τον για χρονια κολλητο συωφοιτητη σου...
Και να δειτε που θα κανουν το Γερμανικο μοντελο τα παλικαρακια σας... Αντε βρε μπας και γινετε και εσεις επαγγελματιες στην λαμογια...
Εμείς στην Χαλκιδική είμαστε γαλάζιο κάστρο. Τώρα πως κατάφερε ο Γ.Α.Π. να πάρει την Χαλκιδική, αυτό μην το ρωτάς σε εμάς, ρώτα τη ΝΟ.Δ.Ε. των μηχανισμών Χαλκιδικής και τις κλειστές Τοπικές της Νέας Δημοκρατίας.
Ρώτα επίσης τον Δήμαρχο Πολυγύρου και μερικούς Δημοτικούς Συμβούλους για αυτό το αποτέλεσμα.
Όλοι οι απλοί Νεοδημοκράτες δώσανε τη μάχη. Όταν όμως ήταν να μιλήσει η Ντόρα στον Πολύγυρο, τότε που "αρρώστησε" δεν φέρανε κάποιον άλλον να κάνει ομιλία. Αυτοί θέλανε μόνο τη Ντόρα. Αυτή η κίνηση δημιούργησε κλίμα ηττοπάθειας και έτσι η Νέα Δημοκρατία έχασε τον Νομό.
Επίσης στην ήττα συνέβαλε και η άγρια κόντρα μεταξύ δύο βουλευτών, του Φλωρίνη και του Πάππα. Γιατί ο πρώτος έχασε την έδρα στο εκλογοδικείο και πολεμούσε τον δεύτερο γιατί την πήρε.
Ο Φλωρίνης βέβαια που πολεμούσε τον Πάππα ήταν της Ντόρας. Ο Πάππας είναι με όλους, δεν έχει και πολλές συμπάθειες στην Χαλκιδική, οπότε καταλαβαίνεις γιατί υπήρξε αυτό το αποτέλεσμα.
Θα μπορούσα να πω και άλλες αιτίες αλλά αρκούν αυτές.
Για κατσε ρε κουμπαρε γιατι θα μας τρελανεις... Δεν ειναι τοσο ντουρντουβακια οι Χαλκιδικιωτες ωστε επειδη ειναι κλειστες οι Τοπικες να ψηφισουν ΠΑΣΟΚ! Η μηπως ειναι;;;;
Μα υπήρχε και η αποχή φίλε.
Επίσης νομίζουμε ότι πολλοί δεξιοί στον Πολύγυρο ψήφισαν τον Αργύρη Λαφαζάνη γιατί είναι Πολυγυρινός.
Στον Ταξιάρχη για παράδειγμα πήρε περισσότερες ψήφους από τη Νέα Δημοκρατία ο Λαφαζάνης, τον ψήφισαν και δεξιοί και εκεί.
Επίσης διπλασιάστηκαν οι ψήφοι του ΛΑ.Ο.Σ. στην Χαλκιδική. Η Νέα Δημοκρατία είχε διαρροή και προς τα εκεί.
Δημοσίευση σχολίου