Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Ωθούν τη Δημοκρατία στην εκτροπή

«Δεν φταίει το πολίτευμα. Αλλο αν εμείς δεν είμαστε ικανοί να το λειτουργήσουμε»

Συνέντευξη στον ΓΙΩΡΓΟ ΚΙΟΥΣΗ

«Τα περιθώρια έχουν εξαντληθεί. Ο λαός μας δεν αντέχει άλλα μέτρα», δηλώνει στην «Κ.Ε.» ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος

«Με θλίβει που ένας τόπος με τέτοια ιστορία και τόσες ομορφιές κατάντησε περίγελως της Ευρώπης» * «Εχω επιφυλάξεις για το τέμενος, τη στιγμή που στη Μ. Ανατολή οι χριστιανοί διώκονται» * Προτείνω να αλλάξει ο τρόπος εκλογής των αρχιερέων και τα όρια των Μητροπόλεων»

«Η κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα». Κατηγορηματικός και δίχως περιστροφές, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, καταδικάζει τις μνημονιακές τακτικές της κοινωνικής εξαθλίωσης, αγανακτεί για την εικόνα της σημερινής Ελλάδας που έχει καταντήσει «περίγελως της Ευρωπαϊκής Ενωσης»,

Το νέο παραλιακό "πρόσωπο" της Θεσσαλονίκης


Παραδόθηκε σε χρήση το ανακαινισμένο παραλιακό μέτωπο στη Θεσσαλονίκη. Οι πολίτες αψήφισαν τη βροχή και το κρύο και έδωσαν το παρόν.

Η βροχή και το κρύο δεν ήταν αρκετά για να κρατήσουν τους Θεσσαλονικείς μακριά από την ανακαινισμένη παραλία.

Μετά από 2,5 χρόνια, σήμερα πρώτη ημέρα του Δεκέμβρη, παραδόθηκε σε χρήση ενιαίο το παραλιακό μέτωπο της πόλης.

Video από τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα δημοσίευσε η Χρυσή Αυγή



Αποστολή στον Κρόνο: Υπέροχες εικόνες από το διαστημικό όχημα Cassini


Στέφανος Νικήτας

Το Cassini–Huygens ξεκίνησε στις 15 Οκτωβρίου 1997 και, μετά από ένα μακρύ διαπλανητικό ταξίδι, τέθηκε σε τροχιά γύρω από τον Κρόνο την 1η Ιουλίου 2004. Στις 25 Δεκεμβρίου 2004, το Huygens  αποχωρίστηκε από το κυρίως σώμα του Cassini και στη συνέχεια, έφθασε στο δορυφόρο του Κρόνου, Τιτάνα στις 14 Ιανουαρίου 2005, όπου εισχώρησε στην ατμόσφαιρα του Τιτάνα, και προσεδαφίστηκε στέλνοντας πληροφορίες πίσω στη Γη πληροφορίες.

Το Cassini είναι το πρώτο διαστημόπλοιο που τίθεται σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη Κρόνο και το τέταρτο που επισκέπτεται τον Κρόνο.

Oροι της Τρόικα αντίθετοι με τα ανθρώπινα δικαιώματα - Νομική γνωμοδότηση Γερμανού καθηγητή

Αντίθετοι με τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι κάποιοι από τους όρους που έχει επιβάλει η Τρόικα στην Ελλάδα. Αυτό αναφέρει η νομική γνωμοδότηση Γερμανού Πανεπιστημιακού καθηγητή, ο οποίος αναφέρει στην έκθεσή του ότι οι δανειστές έκαναν υπερβολικές παρεμβάσεις στο εργασιακό δίκαιο και το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

Στη νομική γνωμοδότησή του ο Γερμανός καθηγητής Αντρέας Φίσερ-Λεσκάνο- κατ' εντολή του αυστριακού Επιμελητηρίου Εργαζομένων, της Ομοσπονδίας Αυστριακών Συνδικάτων και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συνδικάτων- υποστηρίζει ότι κάποιες από τις υποχρεώσεις που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα από ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, δηλαδή την ΕΚΤ και την Κομισιόν, που συμμετέχουν στην Τρόικα, συνιστούν παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Κατά συνέπεια συνιστούν παραβίαση του ευρωπαϊκού δικαίου, με δεδομένο ότι η Χάρτα των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων έχει ενσωματωθεί στο δίκαιο της ΕΕ.

Tο δαντελένιο αποκαλυπτικό μπουστάκι της Ολγας Κεφαλογιάννη που έκανε τον Τούρκο συνομιλητή της να αλληθωρίζει και να τραυλίζει


Αν και τους τελευταίους μήνες έχει προκαλέσει εντύπωση η εξαιρετικά συντηρητική, σχεδόν ανδρόγυνη στυλιστική παρουσία της Ολγας Κεφαλογιάννη, η πρόσφατη επίσκεψή της στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε ευχάριστη έκπληξη με μια εμφάνιση εκρηκτική.

Ενα δαντελένιο αποκαλυπτικό μαύρο σατέν μπούστο, απολύτως εφαρμοστό, φορεμένο μέσα από ένα μεσάτο αλλά ανοιχτό σακάκι ανέδειξε τη μεσογειακή καλλονή της υπουργού Τουρισμού και έκανε όσους συνομίλησαν μαζί της εκείνη τη νύχτα να χάσουν τα λόγια τους. Οι φωτογραφίες από αυτή την εμφάνιση αποτυπώνουν τις αντιδράσεις των συνομιλιτών της...