Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

ΣΤ΄ Κολοκοτρώνεια - Μουσική παράσταση Άννας Μπιθικώτση


ΣΤ΄ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΕΙΑ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΝΝΑΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ
Οργάνωση: πολιτιστικός σύλλογος Γλυκομηλιάς

Με αφορμή την σημερινή εκδήλωση (26/7) μνήμης και τιμής στους μεγάλους καλλιτέχνες Χρήστο Κολοκοτρώνη και Γρηγόρη Μπιθικώτση, Άννα Μπιθικώτση  θα παρουσιάσει τη μουσική της παράσταση με τον τίτλο «ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΑΜΩΣΕ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΗ».

Μαζί της  οι εξαίρετοι συνεργάτες της, στο τραγούδι ο Σωτήρης Δογάνης στην κιθάρα ο Σπύρος Κονσολάκης στο μπουζούκι ο Λευτέρης Κονσολάκης. Συμμετέχει η  Λαϊκή Ορχήστα «Μελωδίες»

Αθ. Τσαμουρτζής: Όχι σε τιμητικές διακρίσεις στα γρήγορα και παραχαράξεις της τοπικής ιστορίας μας

ΟΧΙ ΣΕ ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ
ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ

Αθανάσιος Τσαμουρτζής

Πληροφορηθήκαμε τελευταία  από αναρτήσεις σε Ιστολόγια του τόπου μας, ότι ο Δήμος Πολυγύρου οφείλει – κατά μία άποψη - να προβεί τάχιστα και επιτακτικά, εν ανάγκη και με πολιτική απόφαση, σε μετονομασία δύο δευτερευουσών οδών του Πολυγύρου η μία  σε «οδό Γεωργίου Κολοκοτρώνη, Ταγματάρχου» και η άλλη «2ας Νοεμβρίου 1912», διότι με απόφαση του Γεωρ. Κολοκοτρώνη «στις 2 Νοεμβρίου 1912 απελευθερώθηκε η Χαλκιδική μας  και ενσωματώθηκε στη συνέχεια στο Ελληνικό Βασίλειο»

Εμείς χωρίς να αντιλαμβανόμεθα τους λόγους της βιασύνης αυτής και χωρίς να έχουμε οιαδήποτε αντίρρηση στην προτεινόμενη μετονομασία, αλλά για λόγους ιστορικούς θα θέλαμε να προσθέσουμε τ΄ακόλουθα: