Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Συνεδριάσεις Οικονομικής Επιτροπής και Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου

Με 21 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πολυγύρου στις 31 Μαΐου 2012 ημέρα Πέμπτη και ώρα 12:00 το μεσημέρι.

Αναλυτικά τα θέματα:
  1.     Ανάθεση υδραυλικής μελέτης για την αποκατάσταση του Χ.Α.Δ.Α. Ορμύλιας
  2.     Ανάθεση γεωτεχνικής μελέτης για την αποκατάσταση του Χ.Α.Δ.Α. Ορμύλιας
  3.     Ανάθεση υδραυλικής μελέτης για την αποκατάσταση του Χ.Α.Δ.Α. Παλαιόχωρας
  4.     Ανάθεση γεωτεχνικής μελέτης για την αποκατάσταση του Χ.Α.Δ.Α. Παλαιόχωρας
  5.     Ανάθεση περιβαλλοντικής μελέτης για την αποκατάσταση του Χ.Α.Δ.Α. Παλαιόχωρας
  6.     Ανάθεση υδραυλικής μελέτης για την αποκατάσταση του Χ.Α.Δ.Α. Βάβδου

Οι παραλίες με γαλάζια σημαία για το 2012

Στις 394 ανέρχονται οι Ελληνικές ακτές και εννέα μαρίνες κέρδισαν φέτος το διεθνές βραβείο ποιότητας «Γαλάζιες Σημαίες». Με 394 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει και πάλι, όπως τα τελευταία χρόνια, τη δεύτερη θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 48 χώρες.....

Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.179 ακτές και 659 μαρίνες σε όλο τον κόσμο βραβευμένων μαρινών.

Η «Γαλάζια Σημαία» είναι διεθνές σύμβολο ποιότητας, θεωρούμενο το πιο γνωστό περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο. Απονέμεται διεθνώς, από το 1987, σε όσες ακτές και μαρίνες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις του. Δεν αρκεί οι ακτές να διαθέτουν μόνο την επιθυμητή, εξαιρετική ποιότητα νερών κολύμβησης.

Δελτίο Τύπου Μείζονος Αντιπολίτευσης Δήμου Πολυγύρου

ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ

Διεύθυνση: Παλαιό Δικαστικό μέγαρο- ισόγειο
Πολύγυρος Τ.Κ 63100
Τηλέφωνο: 23710 21935
Fax: 23710 21936

"Ο ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΠΑΛΙ ΧΩΡΙΣ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΕΣ ΤΟΥ"

 Για άλλη μία χρονιά, η αδιαφορία και η αναποτελεσματικότητα της Δημοτικής Αρχής, στέρησαν από τις όμορφες παραλίες του Δήμου μας τις "Γαλάζιες σημαίες".

Δελτίο Τύπου Σ.Φ. ΠΑΟΚ Αρναίας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύνδεσμος Φίλων ΠΑΟΚ Αρναίας , στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων  για τα είκοσι χρόνια από την ίδρυση του Συνδέσμου , διοργανώνει φιλικό αγώνα μεταξύ των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ και των παλαιμάχων του ΜΟ Απόλλων Αρναίας. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Στάδιο Αρναίας , τη Δευτέρα 28 Μαΐου 2012 και ώρα 18.00.

Καλείται όλη η φίλαθλη κοινωνία της Χαλκιδικής για να καμαρώσει τα μεγάλα αστέρια της ομάδας μας , που έλαμψαν τη δεκαετία του 1970 και 1980.

Ο Κιλτίδης εκτός λίστας στις εκλογές

Mετά τον Γιάννη Οικονόμου και τον Κυριάκο Βελόπουλο και ο πρώην βουλευτής και υφυπουργός, Κώστας Κιλτίδης ανακοίνωσε την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.

Ο κ. Κιλτίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Βιώνουμε τη δυσκολότερη μεταπολεμική χρονική περίοδο. Κόμματα και πολιτικοί, σταδιακά εκφυλίστηκαν και απαξιώθηκαν. Με τη συμβολή του ασταθούς διεθνούς οικονομικού περιβάλλοντος, πολίτες και πολιτεία δοκιμάζονται σκληρά τα τρία τελευταία χρόνια.

Ως βουλευτής αγωνίσθηκα με όλες μου τις δυνάμεις επίμονα. Συγκρούστηκα με πολιτικές και διαδρομές κατά τρόπο πολλαπλάσιο του αναλογούντος στην ιδιότητά μου.

Απίστευτο: Έκλεψαν ολόκληρη γέφυρα στις Σέρρες!

Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, είναι όμως πέρα για πέρα αληθινό και αφορά μια παλιά σιδερένια γέφυρα που είχε εγκαταστήσει ο στρατός την δεκαετία του  60, μεταξύ των χωριών Βυρώνεια και Γόνιμο Σερρών, πάνω από τον Στρυμόνα ποταμό, κοντά στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Αυτή η γέφυρα δεν χρησιμοποιούταν πια γιατί είχε κατασκευαστεί μια σύγχρονη.Φτερά έκανε λοιπόν το μεγαλύτερο μέρος της, καθώς συμμορίες που λυμαίνονται το μαντέμι και τον χαλκό, την αποσυναρμολόγησαν και πούλησαν εξαρτήματά της πιθανόν στην Βουλγαρία όπου δρουν αυτά τα κυκλώματα.

Κόσμος πάει και έρχεται...

Μεταγραφή στο ΛΑΟΣ πήραν ο Σ. Ταμήλιας από τη ΔΗΣΥ και η Ε.Σωτηροπούλου από τη ΝΔ
Την προσχώρησή τους στις τάξεις του ΛΑ.Ο.Σ. και την κάθοδο στα ψηφοδέλτια του κόμματος, πρώην στελεχών της ΔΗ.ΣΥ. και της Ν.Δ., ανακοίνωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης.

Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε η προσχώρηση και η κάθοδος στο ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας Αττικής, του Σπύρου Ταμήλια, ο οποίος στις εκλογές της 6ης Μαΐου, είχε κατέλθει υποψήφιος στην ίδια Περιφέρεια με το ΔΗ.ΣΥ. Ο Ταμήλιας είναι Πολιτικός Επιστήμων, έφεδρος αξ/κος Καταδρομών - Αλεξιπτωτιστών και έχει εργαστεί 35 χρόνια στην εκπαίδευση (ΚΕΣ Ερευνών Ψυχολογίας).

ΕΛΑΣ: «Δεν είναι αστυνομικός ο χρυσαυγίτης με το κράνος ανάμεσα στα ΜΑΤ»

Για υποψήφιο βουλευτή του ακροδεξιού κόμματος στην Αχαΐα κάνει λόγο η σχετική ανακοίνωση

Διονύσης Βυθούλκας

Υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής που δεν έχει καμία σχέση με την Αστυνομία, είναι ο κρανοφόρος που απεικονίζεται σε φωτογραφίες και βίντεο, που αναρτήθηκαν σε ιστοσελίδες και τον δείχνουν να βρίσκεται ανάμεσα σε αστυνομικές δυνάμεις προχθές, έξω από το εργοστάσιο της «Πειραϊκής - Πατραϊκής» στην Πάτρα. Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση:

Δελτίο Τύπου του Κυριάκου Βελόπουλου

Τις τελευταίες μέρες έγινα αποδέκτης μίας σωρείας απαξιωτικών χαρακτηρισμών προς το πρόσωπό μου.

Αποδεικνύω εν τοις πράγμασι πως παραμένω σταθερός στις απόψεις μου. Δεν αποχώρησα από τον ΛΑΟΣ για την «καρέκλα».

Δεν προτίθεμαι να είμαι υποψήφιος στις Βουλευτικές Εκλογές του Ιουνίου.

Στηρίζω την μεγάλη Κεντροδεξιά παράταξη με τον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό και

Στηρίζει ΛΑΟΣ το Εθνικό Ριζοσπαστικό Κίνημα

Τη στήριξη του ΛΑΟΣ ανακοίνωσε ο pρόεδρος του Εθνικού Ριζοσπαστικού Κινήματος (κόμμα αποστράτων), Παναγιώτης Καρδαμίτσης.

Ο πρόεδρος του κόμματος επισκέφθηκε σήμερα τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρη, προκειμένου να του ανακοινώσει την απόφαση που ελήφθη σε έκτακτη συνεδρίαση της Δ.Ε. του κόμματος, να στηρίξει τους υποψήφιους του ΛΑΟΣ σε ολόκληρη την Επικράτεια.

Ο κ. Καρατζαφέρης εξέφρασε προς τον πρόεδρο του Εθνικού Ριζοσπαστικού Κινήματος τις ευχαριστίες του για αυτή την απόφαση, την οποία χαρακτήρισε ως μέγιστη απόδειξη εθνικής ευθύνης και χρέους προς την πατρίδα, την οποία αδιάλειπτα υπηρετούν και τιμούν οι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ναυτιλία: Εχασε την πρωτιά από τη Μάλτα η ελληνική σημαία στην Ευρώπη

Για πρώτη φορά η ελληνική σημαία χάνει την πρωτιά μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως αποτέλεσμα της ελαφριάς μείωσης του ελληνικού νηολογίου και της σημαντικής αύξησης του νηολογίου Μάλτας.
Η Μάλτα με 46,4 εκατ. gt καταλαμβάνει την πρώτη θέση στη σχετική κατάταξη του εμπορικού στόλου της Ευρώπης με βάση τη σημαία, ενώ το ελληνικό νηολόγιο περνά πλέον στη δεύτερη θέση με 36,89 εκατ. gt, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ).

Αν και μία αλλαγή αυτού του είδους μπορεί να οφείλεται και σε συγκυριακούς λόγους που συνδέονται με επιχειρηματικές κινήσεις, όπως π.χ. η πώληση πλοίων κ.λπ., ωστόσο σε κάθε περίπτωση το ελληνικό νηολόγιο είναι ένα μη ελκυστικό νηολόγιο μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο διοικητικό φορέα της ναυτιλίας (κατάργηση του πρώην υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας).

Οι εφημερίδες και τα μπλόγκς που θα έκαναν "lifting" στον Άκη Τσοχατζόπουλο

Σχέδιο του Άκη Τσοχατζόπουλου για την προβολή του στον Τύπο μέσα από τον επηρεασμό εκδοτών και δημοσιογράφων, περιλαμβάνει το αρχείο που κρατούσε ο πρώην υπουργός.

Τόσο στις χειρόγραφες σημειώσεις όσο και στο δακτυλογραφημένο κείμενο με τίτλο «Προσχέδιο Πρότασης Επικοινωνίας Α.Τ.» ο πρώην υπουργός καταγράφει λεπτομερώς τις επικοινωνιακές κινήσεις του.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως διαβάζουμε στο zougla.gr, πιθανότατα εντάσσονται και οι επαφές του με επιχειρηματίες, εκδότες και δημοσιογράφους αναφέροντας ο ίδιος χαρακτηριστικά: «Έτοιμος να κινηθούμε. Προς Δημοσιογράφους. Παρέμβαση». Αφήνει μάλιστα να διαφανεί και η πρόθεσή του ακόμη και για χρηματισμό σημειώνοντας δίπλα στην ίδια σελίδα: «ΛΕΠΤΑ!».

Με εξαφάνιση κινδυνεύει το τσάι του βουνού στις Πρέσπες

Η ορθή συλλογή του γίνεται την περίοδο της ανθοφορίας του (Ιούνιο με Ιούλιο) και κόβεται μόνο το στέλεχος με τα άνθη ώστε να εξασφαλιστεί ο πολλαπλασιασμός του είδους μέσω των σπόρων
Εως και 5 τόνους εκτιμάται ότι μπορούν να αποψιλώσουν επιτήδειοι μέσα σε μια… καλή χρονιά

Μάχη Τράτσα

Η οικονομική κρίση και η ακριβή τιμή οδηγούν Αλβανούς και Έλληνες στην αποψίλωση του Sideritis raeseri - πρόκειται για το γνωστό σε όλους τσάι του βουνού - από την περιοχή των Πρεσπών. Η ζήτηση για το είδος είναι μεγάλη καθώς το ματσάκι (περίπου 50 γραμμάρια) πωλείται έναντι ενός ευρώ.

«Παρατηρήσαμε ότι πολλοί Αλβανοί περνούν παρανόμως τα σύνορα και συλλέγουν τεράστιες ποσότητες τσαγιού. Μάλιστα στη βιασύνη τους _ για να αποφύγουν τη σύλληψη _ ξεριζώνουν τα φυτά, ή τα κόβουν πριν την ανθοφορία με συνέπεια να καταστρέφουν τους πληθυσμούς του είδους»,

Έκτακτη Γενική Συνέλευση Α.Ο. Πολυγύρου το Σάββατο 26 Μαίου


Γενική Συνέλευση στις 26 Μαίου για εκλογή νέας διοίκησης

Tο Δ.Σ.του ΑΟΠ συνεδριασε την Τετάρτη 16 Μαιου και αποφάσισε να καλέσει Γενική Συνέλευση το Σάββατο 26/5/2012 και ώρα 20:00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου με θέμα την εκλογή νέου Δ.Σ.

Καλούμε όλους τους αθλητές, γονείς και φίλους του Α.Ο.Π. να μετάσχουν στην γενική συνέλευση η οποία θα κρίνει το μέλλον του ιστορικού συλλόγου.

Η παρουσία όλων των φίλων της ομάδας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου κρίνεται απαραίτητη.

Καμμένος: Κυβέρνηση εθνικής ενότητας που θα καταγγείλει το Μνημόνιο

Τις βασικές αρχές του κόμματός του για τον τουρισμό, την ενέργεια και την ναυτιλία παρουσίασε ο πρόεδρος των ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος κατά την διάρκεια της περιοδείας του στο νησί της Λέσβου.

Ο Πάνος Καμμένος μετέβη στο νησί στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας για να εκλέξει βουλευτή στην περιοχή. Στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πλαισιώθηκε από τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας Τέρενς Κουίκ και τους υποψήφιους της Λέσβου Σπύρο Γαληνό, Μανώλη Αρμενάκα, Γιώργο Κατζανό και Αντώνη Καταχανά.

Ο Πάνος Καμμένος ευχαρίστησε όλους τους πολίτες στα νησιά που τον στήριξαν στις εκλογές της 6ης Μαΐου, ανακηρύσσοντας τους Ανεξάρτητους Έλληνες πρώτο κόμμα σε πολλές περιοχές.