Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Η άγνωστη λίμνη «έκπληξη» σε απόσταση μισής ώρας από την Ομόνοια


Δημιουργήθηκε κατά... λάθος και θυμίζει Αλπεις

Ελένη Μπολοβίνη

Μισή ώρα από την Ομόνοια, σε απόσταση 30 χλμ., στην ανατολική πλευρά της Πάρνηθας και σε υψόμετρο 600 μέτρων, το τοπίο δεν θυμίζει σε τίποτα το κέντρο της Αθήνας. Αντίθετα, έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με αυτό. Εικόνες που θυμίζουν κάτι από Αλπεις, εικόνες παραμυθένιες. Μια λίμνη που δημιουργήθηκε... κατά λάθος, ανάμεσα στο πυκνό πευκοδάσος, τις βελανιδιές και τα πλατάνια, άγνωστη στους περισσότερους, περιμένει όλους να την εξερευνήσουν.

Ο λόγος για τη λίμνη Μπελέτσι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία που δημιουργήθηκε τη δεκαετία του '70 από... κατασκευαστικό λάθος, και συγκεκριμένα όταν, καθώς φτιάχνονταν οι υποδομές της περιοχής,

Επέστρεψε στον ΛΑΟΣ ο Αστέριος Ροντούλης

Υποψήφιος στη Λάρισα ο πρώην βουλευτής

Στον ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη επέστρεψε ο Αστέριος Ροντούλης, πρώην βουλευτής - και για λίγο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης - δοκίμασε την τύχη του στον Δήμο Τυρνάβου τον περασμένο Μάιο έχοντας μάλιστα τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, αλλά δεν κατάφερε να γίνει δήμαρχος.

Στις 20 Ιανουαρίου οι νέες αποκαλύψεις στην Αμφίπολη: Σε ποιον ανήκει ο σκελετός

ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ

Στις 20 Ιανουαρίου αναμένονται τα αποτελέσματα από τη μελέτη του οστεολογικού υλικού που βρέθηκε στον τέταρτο χώρο του ταφικού μνημείου στην Αμφίπολη, στον λόφο Καστά.

Τα αποτελέσματα αναμένεται να αποκαλύψουν φύλο, ηλικία και ανάστημα του νεκρού, ο σκελετός του οποίου βρέθηκε στον τάφο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού, με αφετηρία το άτομο, που εκπροσωπείται από τα σκελετικά κατάλοιπα του τύμβου Καστά, θα διερευνηθεί -με συστηματικό και επιστημονικά δεοντολογικό τρόπο- το ανθρωπολογικό, κοινωνικό και ιστορικό πλαίσιο του πληθυσμού της Αμφίπολης.

Κάλαντα των Θεοφανείων