Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Γκεοργκιέφσκι: "Οι Σκοπιανοί παραχάραξαν την ιστορία" (video)

Οι μεγαλύτεροι παραχαράκτες  της ιστορίας των Βαλκανίων είναι οι Σλάβοι των Σκοπίων, έγραψε ο πρώην πρωθυπουργός και νυν ηγέτης του VMRO-Λαϊκό Κόμματος των Σκοπίων, Λιούμπτσο Γκεοργκιέφσκι στο βιβλίο του «Αυτός είμαι».

Ο πρώην πρωθυπουργός περιγράφει επίσης τον πόλεμο στο Κοσσυφοπέδιο και άλλες περιφερειακές εξελίξεις, σημειώνει, επίσης, λεπτομέρειες  για τον πόλεμο στο Κοσσυφοπέδιο το 1999.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πόλεμος στο Κοσσυφοπέδιο είχε άμεση σχέση με το Λευκό Οίκο στην Ουάσιγκτον, από όπου ελήφθησαν οι εντολές  να εισέλθει το ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο.

Ηράκλειο Κρήτης: Φίδι... αγνώστου προελεύσεως «σπέρνει» τον πανικό!

Το φίδι που εδώ και μήνες σκορπά τον πανικό με την παρουσία του, εμφανίστηκε ξανά το βράδυ του Σαββάτου - Ουδείς υπεύθυνος έχει εμφανιστεί, ως σήμερα, για να δώσει απαντήσεις για το ερπετό και να αναλάβει την απομάκρυνσή του.

Είναι βόας; Είναι κροταλίας; Ζητείται ... αρμόδιος για να δώσει απαντήσεις αλλά και να αναλάβει δράση για το φίδι που φαίνεται πως έχει "βολευτεί" στην περιοχή της Φοινικιάς, ενώ με κάθε εμφάνισή του προκαλεί τον πανικό!

Το φίδι, που όσοι το έχουν δει, λένε πως έχει μήκος 5-6 μέτρων, έκανε και πάλι την εμφάνισή του, περίπου στις 20.00 το βράδυ του Σαββάτου. Γυναίκα, κάτοικος απέναντι από κέντρο διασκέδασης το αντίκρισε και ειδοποίησε την Πυροσβεστική, μη γνωρίζοντας σε ποια αρμόδια υπηρεσία πρέπει να απευθυνθεί.

Η τρόικα δεν έχει καμία δουλειά στην Ελλάδα αν δεν ισχύσουν οι αποφάσεις της Συνόδου

Α. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΒΕΤΟ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΑΝ ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας στη σημερινή πρώτη ημέρα της συνεδρίασης της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθηναΐδα στο Γκάζι.

Σύγκρουση με την κυβέρνηση
Χωρίς περιστροφές και σε υψηλούς τόνους, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι «αν δεν ισχύσει και για την Ελλάδα ό,τι ίσχυσε για την Ισπανία και την Ιταλία, η τρόικα δεν έχει καμία δουλειά να έρθει στην Ελλάδα», κάνοντας έτσι αναφορά στις πρόσφατες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών των δύο μεσογειακών χωρών.

Θερμόαιμοι οι δεινόσαυροι!

Οι δεινόσαυροι ήταν τελικά θερμόαιμα ζώα σαν τα σύγχρονα θηλαστικά σύμφωνα με μελέτη που ανατρέπει την κρατούσα θεωρία

Δεν ήταν τελικά ψυχρόαιμοι σαν τα σημερινά ερπετά

Λαλίνα Φαφούτη

Τελικά οι δεινόσαυροι δεν ήταν ακριβώς ερπετά ή – πιο σωστά – δεν ήταν ακριβώς σαν τα ερπετά που γνωρίζουμε σήμερα. Αυτό γιατί, όπως αποδεικνύει νέα μελέτη, ήταν θερμόαιμοι – και αυτό όχι στον χαρακτήρα.

Η απόδειξη δεν έρχεται από την ανάλυση κάποιων απολιθωμάτων του T-rex αλλά από την εξέταση των «φρέσκων» οστών απολύτως σύγχρονων θηλαστικών. Και υποδηλώνει ότι η συγγένειά μας με τους χαμένους προκατόχους μας αυτού του πλανήτη είναι ίσως στενότερη από ό,τι νομίζαμε.

Κόντρα UNESCO με ΗΠΑ-Ισραήλ για το Ναό της Γεννήσεως

Η UNESCO πρότεινε την προσθήκη του Ναού της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ στη λίστα με τα μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς, μια ενέργεια η οποία έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους Παλαιστίνιους, βρήκε αντίθετους όμως το Ισραήλ και τις ΗΠΑ, που έκριναν ότι αυτή η κίνηση είναι «πολιτικά υποκινούμενη».

Ο Ναός της Γεννήσεως κατασκευάστηκε το 399 μ.Χ. πάνω από μια σπηλιά στην οποία θεωρείται ότι γεννήθηκε ο Ιησούς Χριστός. Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους ιερούς τόπους του Χριστιανισμού. Περίπου 2 εκατομμύρια πιστοί τον επισκέπτονται κάθε χρόνο.

Απεβίωσε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Νέστορας Μάτσας

Εμβληματική φιγούρα για τη δημοσιογραφία αλλά και τη λαογραφία

Εφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 82 χρόνων, ο δημοσιογράφος, λογοτέχνης και λαογράφος Νέστορας Μάτσας.

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και ο δημοσιογραφικός κόσμος συλλυπείται τους οικείους του και στέλνει τελευταίο χαιρετισμό στον πανάξιο συνάδελφο, ο οποίος υπήρξε σημείο αναφοράς για την ελληνική δημοσιογραφία.

Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο στις 11 το πρωί, από το Νεκροταφείο Καισαριανής.

Παράκληση της οικογένειας είναι, αντί στεφάνων, να δοθούν χρήματα στα Παιδικά Χωριά SOS.

Οι αρχαιολόγοι και το αρχαιότερο ευρωπαϊκό κείμενο

Στην Ίκλαινα Μεσσηνίας, το μέρος στο οποίο με την αρχαιολογική σκαπάνη του έφερε στο φως το αρχαιότερο γραπτό κείμενο της Ευρώπης σε πήλινη πινακίδα, «επιστρέφει» ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μιζούρι-Σεντ Λούις (UMSL), Μιχάλης Κοσμόπουλος, συνοδευόμενος από την ανασκαφική ομάδα του.

Tο γεγονός καταγράφεται στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Archaeology, καθώς και στο ιστολόγιο του Πανεπιστημίου UMSL, που επισημαίνουν ότι, για περισσότερα από 10 χρόνια ο Μιχάλης Κοσμόπουλος κάθε καλοκαίρι εργάζεται κοντά στο μικρό χωριό της νοτιοδυτικής Ελλάδας, μέσα σ’ έναν ελαιώνα.

Μαζί του βρίσκεται και η ανασκαφική του ομάδα, που αποτελείται κυρίως από φοιτητές και εθελοντές, οι οποίοι προβλέπεται να ζήσουν μια ανεπανάληπτη εμπειρία, σύμφωνα με το ιστολόγιο του αμερικανικού Πανεπιστημίου.

Πέθανε ο ηθοποιός Θύμιος Καρακατσάνης

Λοβέρδου Μυρτώ

Πέθανε σήμερα, Σάββατο, 30 Ιουνίου, ο Θύμιος Καρακατσάνης. Ο 72χρονος ηθοποιός και σκηνοθέτης αντιμετώπιζε χρόνια και σοβαρά προβλήματα υγείας, τα οποία είχαν επιβαρυνθεί τον τελευταίο καιρο απο το σάκχαρο. Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα (9/7) στις 11.30 το πρωι απο το νεκροταφείο Παιανίας.

Ο Θύμιος Καρακατσάνης γεννήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 1940 στα Ταμπούρια του Πειραιά. Σπούδασε στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν,

ΔΗΜΑΡ: Έρχεται καταιγίδα

ΕΝΤΟΝΗ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΔΥΣΦΟΡΙΑ

Η Δημοκρατική Αριστερά είναι ο αδύναμος κρίκος του κυβερνητικού συνασπισμού. Μπορεί στο ΠΑΣΟΚ να σπαράσσονται για προσωπικούς λόγους, η τακτική του Βενιζέλου πάντως έχει ως σήμερα προστατεύσει το κόμμα από σοβαρότερες κακοτοπιές και ουσιαστικές πολιτικές διαφορές δεν υπάρχουν. Το ΠΑΣΟΚ έχει δυο χρόνια πείρα μνημονίων και αυτό που καλείται να στηρίξει τώρα δεν του φαίνεται τραγικό.

Η ΔΗΜΑΡ βρίσκεται στο άλλο άκρο. Το στυλ Κουβέλη έχει κουράσει πολλούς στο κόμμα, που ακολουθούν τις εντολές της ηγεσίας με δυσφορία. Στην εσωκομματική δυσφορία έρχεται να προστεθεί και η προγραμματική διαφωνία. Την Πέμπτη, ένα από τα 8 μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΔΗΜΑΡ που διαφώνησαν με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην συγκυβέρνηση, ο Στέφανος Μπαγιώργος, ανακοίνωσε την παραίτηση την παραίτηση και αποχώρησή του από τη ΔΗΜΑΡ. 

«Όλα εντάξει;» Πρώτη εμφάνιση Σαμαρά χωρίς επίδεσμο

Αιφνιδίασε τους δημοσιογράφους ο Αντώνης Σαμαράς που χθες το απόγευμα βγήκε από το σπίτι του. Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ λίγο μετά τις 18:15 ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς αιφνιδίασε τους δημοσιογράφους έξω από το σπίτι του στην Κηφισιά, καθώς η πόρτα άνοιξε και εμφανίστηκε μπροστά τους.

Ο πρωθυπουργός βγαίνοντας από το σπίτι του, κοντοστάθηκε τους ρώτησε εάν είναι όλα εντάξει και ξαναμπήκε μέσα στο σπίτι του. Ο κ. Σαμαράς δεν είχε επίδεσμο στο μάτι του.

Πηγή: The Insider

Bουλευτής Κορινθίας της Χρυσής Αυγής, δεν ακολουθησε τους επισήμους στο γεύμα (Video)



O βουλευτής του νομού Κορινθίας της Χρυσής Αυγής κ. Ευστάθιος Μπούκουρας, δεν δέχτηκε να ακολουθήσει τους επίσημους στο γεύμα μετά την τοπική εορτή του αποστόλου παύλου στην Κόρινθο και έκανε σκληρή δήλωση.

Πάνε να φάνε τζάμπα, με τα λεφτα του Ελληνικου λαου...

Πηγή: metsovitis

Ο Βενιζέλος ετοιμάζει μεγάλο χουνέρι στον Πάγκαλο!

Άρτεμις Παραδείσου

Όταν κάποτε τον ρώτησαν γιατί μαζεύει το γάλα στην καρδάρα και μετά της δίνει μία και το χύνει ο Θεόδωρος Πάγκαλος απάντησε: «Εξαρτάται από ποια πλευρά το βλέπεις. Από την πλευρά της γελάδας ή από την πλευρά του κτηνοτρόφου;»  Αυτός είναι ο Πάγκαλος, ο χαρακτήρας του οποίου περιγράφεται στην δική του αυτή μικρή φράση.

Εσχάτως αυτή η… μορφή του πολιτεύματος ετράπη ευγενικά σε φυγή αφού δεν έθεσε καν υποψηφιότητα. Δεν θέλει όμως να ξεχαστεί και η τεχνολογία φαίνεται ότι του έδωσε διέξοδο. Μέσω twitter λοιπόν «πυροβολεί» σχεδόν καθημερινά τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Διαφωνεί με την επιστολή Σαμαρά προς τους Ευρωπαίους ο Οδυσσέας Βουδούρης

Άρχισαν τα όργανα

Την αντίθεση του με την επιστολή που απέστειλε στους ευρωπαίους ο Αντώνης Σαμαράς, εμφανίστηκε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Οδυσσέας Βουδούρης.

Συγκεκριμένα, σε δήλωση του ο κ. Βουδούρης επισημαίνει ότι η επιστολή δεν εκφράζει τη εκφράζει την εντολή των εκλογών και βρίσκεται σε αναντιστοιχία με τη λαϊκή βούληση.

Όπως υποστηρίζει ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, τα όσα δήλωσε προς του ηγέτες των κρατών – μελών ο πρωθυπουργός, περί «απόλυτης προσήλωσης της Ελλάδας στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων», βρίσκονται «σε πλήρη αναντιστοιχία με τη λαϊκή βούληση, που εκφράστηκε στις εκλογές της 6ης Μαΐου και της 17ης Ιουνίου».