Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

«Στο φως» σημαντικά ευρήματα από την Εποχή του Χαλκού στην Πάφο

Σημαντικά ευρήματα έφεραν στο φως ανασκαφές στον οικισμό της Εποχής του Χαλκού Κισσόνεργα-Σκαλιά στην Πάφο.

Περίτεχνα κατασκευασμένα επιχρισμένα δάπεδα, κεραμικά, και άλλα αντικείμενα, όπως λίθινα εργαλεία που χρησιμοποιούνταν για την επεξεργασία τροφής, λίθινα παιχνίδια, χάλκινα εργαλεία, και περίαπτα και χάντρες από όστρεα, οστά και λίθο, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στις ανασκαφές του 2013 στον οικισμό της Εποχής του Χαλκού στην περιοχή Κισσόνεργα-Σκαλιά στην Πάφο.

Σύμφωνα με το Τμήμα Αρχαιοτήτων Κύπρου, που ανακοίνωσε και τη λήξη της ανασκαφικής περιόδου 2013, οι εργασίες διεξήχθησαν κατά τον μήνα Ιούλιο από ομάδα του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, υπό τη διεύθυνση της δρος Lindy Crewe.

Εβδομη πιο φιλόξενη χώρα στον κόσμο η Ελλάδα

Συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων παγκοσμίως στον τουριστικό κλάδο, για τις ανταγωνιστικές της τιμές και τις υπηρεσίες της

Τoυ Σταθη Κουσουνη

Το γνωρίζαμε... θεωρητικά, τώρα αποδεικνύεται και πρακτικά. Mε σταθερές, κατά μέσον όρο, ξενοδοχειακές τιμές για το πρώτο εξάμηνο του έτους, η Ελλάδα αναδείχθηκε μεταξύ των δέκα πιο φιλόξενων τουριστικών προορισμών στον κόσμο. Το συμπέρασμα προκύπτει από παγκόσμια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την hotels.com, με δείγμα 27.000 ταξιδιωτών διεθνώς. Συνεπώς, δύσκολα αμφισβητείται.

Για την ιστορία και όχι μόνο, θα πρέπει να αναφερθεί πως η εν λόγω ιστοσελίδα είναι μία από τις μεγαλύτερες ταξιδιωτικές ιστοσελίδες on-line κρατήσεων παγκοσμίως, με περίπου 220.000 καταλύματα σε όλο τον κόσμο.

Ανακοίνωση της οικογένειας Φύσσα για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Πρώτο Θέμα

«Κατ" ασφαλείας πληροφορίες μας, στο φύλλο της Κυριακής 22 Σεπτεμβρίου 2013 της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, πρόκειται να δημοσιευτούν φωτογραφίες του δολοφονημένου παιδιού μας που ελήφθησαν από άγνωστο φωτογράφο μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε το βράδυ της Τρίτης 17 Σεπτεμβρίου 2013.

Επειδή η δημοσίευση των φωτογραφιών αυτών συνιστά κατάφωρη και χυδαία προσβολή μνήμης νεκρού.

Επειδή ως οικογένεια απαιτούμε να σεβαστούν όλοι το βαρύτατο πένθος μας και να μας αφήσουν επιτέλους να βιώσουμε με σιωπή και αξιοπρέπεια το χαμό του Παύλου.