Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Κοιτώντας το ηλιοβασίλεμα από τον... Άρη


Δείτε υπέροχες φωτογραφίες από τα ηλιοβασιλέματα στον Άρη που τράβηξαν οι αποστολές της NASA.

Οι αποστολές στον πλανήτη Αρη έδωσαν την ευκαιρία στην NASA να απαθανατίσει τη μέρα και τη νύχτα του κόκκινου πλανήτη.

Από το Mars Pathfinder που επισκέφθηκε τον πλανήτη Αρη το 1997 μέχρι το Curiosity που κινείται ακόμα στην επιφάνεια του, οι φωτογραφίες από την κίνηση του Ηλιου αλλά και της Γης και του φεγγαριού όπως φαίνονται από τον Αρη είναι πραγματικά μοναδικές, ενώ εντύπωση προκαλεί και η εικόνα με το πέρασμα του δορυφόρου του Αρη Φόβου μπροστά από τον Ήλιο.

Επιστρέφει στη ΝΔ ο Ροντούλης

Συγκλονίζεται το Πανελλήνιο...

"Ο Πρωθυπουργός κάνει μια τιτάνια προσπάθεια για να εξέλθει η χώρα από την ύφεση, προκειμένου οι Έλληνες, και κυρίως οι νέοι άνθρωποι, να βρουν δουλειά".

Αυτό δήλωσε ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής Λάρισας Αστέριος Ροντούλης μετά τη συνάντησή του με τον κ. Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.

"Την προσπάθεια αυτή πρέπει να συνδράμουν όλοι οι νουνεχείς Έλληνες, καθότι ο Αντώνης Σαμαράς ενσαρκώνει μια δύναμη ελπίδας, σταθερότητας και ενότητας του Ελληνικού λαού. Είμαι πεπεισμένος ότι ο Ελληνισμός με την ψήφο του θα απορρίψει τον εθνικό και κοινωνικό ολετήρα κ. Τσίπρα" πρόσθεσε ο κ. Ροντούλης και συνέχισε:

Μεγάλες ζημιές στην Κεφαλλονιά από τον νέο ισχυρό σεισμό 5,7 της κλίμακας Ρίχτερ

 (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΪΟΓΛΟΥ )
Με εντολή πρωθυπουργού μεταβαίνει στο νησί ο υπουργός προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Δένδιας αλλά και ο Κ. Αρβανιτόπουλος - Ενεργοποίηση του σχεδίου "Δευκαλίων".

Κωνσταντάτου Ελένη

Αποστολή, Κεφαλλονιά

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,7 Ρίχτερ (προκαταρκτική μέτρηση) ταρακούνησε τα ξημερώματα της Δευτέρας την Κεφαλονιά ενώ έγινε αισθητή ακόμη και στην Αθήνα.

Στις 5 και 16 ακολούθησε μία ακόμη ισχυρή δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ανακοίνωση της ΝΔ, για την πρόταση του "Die Linke" για κεφαλαιακό φόρο για τους Έλληνες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τη στάση των συμμάχων του κ. Τσίπρα απέναντι στη χώρα μας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Το Die Linke, ο σύμμαχος του κ. Τσίπρα στην Ευρώπη, ζητά σήμερα την επιβολή εφάπαξ κεφαλαιακού φόρου για τους Έλληνες.
Αυτοί είναι οι περιθωριακοί σύμμαχοι του κ. Τσίπρα, που καταψήφισαν τη βοήθεια προς την χώρα μας και απέρριψαν την ελάφρυνση του Ελληνικού χρέους.
Κάθε μέρα που περνά, ο Ελληνικός λαός θα μαθαίνει ποιοι είναι οι φίλοι του κ. Τσίπρα στην Ευρώπη, οι οποίοι βρίσκονται μονίμως απέναντι από τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού...».

Το Die Linke προτείνει για Ελλάδα: Κεφαλαιακός φόρος, όχι τρίτο πακέτο

Κατά της χορήγησης τρίτου πακέτου στην Ελλάδα για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού τάσσεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Γερμανία, Die Linke, υποστηρίζοντας την πρόταση της Bundesbank για εφάπαξ επιβολή κεφαλαιακού φόρου.

 «Η εξαγγελία από τον Β. Σόιμπλε ενός τρίτου πακέτου βοήθειας είναι ένα ακόμη δώρο δισ, ευρώ προς τους Έλληνες ολιγάρχες και τους πιστωτές της Ελλάδας», αναφέρεται σε γραπτή ανακοίνωση που υπογράφει η Ζάρα Βάγκενκνεχτ, πρώτη αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

Το Die Linke κατηγορεί την γερμανική κυβέρνηση ότι «κάνει αγώνα για τις λεγόμενες μεταρρυθμίσεις σε βάρος της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, αλλά αρνείται, όπως και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να καλέσει στα ταμεία τους έλληνες ολιγάρχες. Έτσι μετατρέπεται σε συνήγορο των εκατομμυριούχων».

Οδ. Βουδούρης: Δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ και δεν μετανιώνω για το πρώτο Μνημόνιο

«Δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ και δεν μετανιώνω που ψήφισα το μνημόνιο» δήλωσε στο ΒΗΜΑ 99,5 ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Οδυσσέας Βουδούρης, απαντώντας στις επικρίσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την υποψηφιότητά του.

«Το ψηφοδέλτιο μου είναι ανεξάρτητο» τόνισε.

Την υποψηφιότητα Βουδούρη επέκρινε σκληρά η πλευρά Λαφαζάνη επισημαίνοντας ότι ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ έχει ψηφίσει τα μνημόνια, αλλά και την προγραμματική συμφωνία της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ το καλοκαίρι του 2012 και δεν συνιστά αριστερή πρόταση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

Το Video του Αργεντίνιου Αρχιτέκτονα Luis Alejandro Gusbeti από την επίσκεψη του στην Αθήνα



Το Video μας έστειλε ο καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Τριτέκνων Δήμου Πολυγύρου

κλικ για μεγέθυνση