Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Ο Στάθης Παναγούλης στο πλευρό του Μ. Βαρβιτσιώτη


ΑΜΦΙΒΑΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΚΙΚΙΛΙΑ;;;

Μία σημαντική επιτυχία εξασφάλισε ο Μ.Βαρβιτσιώτης στον Δήμο της Γλυφάδας, με την στήριξη του Υπ. Αντιπερειφερειάχη με τον Γιάννη Δημαρά, Στάθη Παναγούλη...

Ο Στάθης Παναγούλης είναι κάτοικος Γλυφάδας με μεγάλη απήχηση και κύρος στην τοπική κοινωνία.

Ασφαλώς η υποστήριξη και μάλιστα δημόσια του Στάθη Παναγούλη στον Μ.Βαρβιτσιώτη είναι ιδιαίτερα σημαντική, τόσον από πλευράς ουσίας, όσον και σε επίπεδο εντυπώσεων.

Αμφιβάλει όμως κανείς, ότι δεν αποτελεί και πρόκριμα στήριξης στο Κικίλια;;;

Συνέντευξη τύπου του Γιάννη Γιώργου, την Πέμπτη στον Πολύγυρο


Πολύγυρος 10 Νοεμβρίου 2010

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010 και ώρα 11:00 στο εκλογικό κέντρο του Συνδυασμού “Δύναμη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας”, στον Πολύγυρο (Καραγκάνη 31 - έναντι Αγροτικής Τράπεζας), ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Ιωάννης Γιώργος θα δώσει συνέντευξη τύπου με θέμα: “Η επόμενη ημέρα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας”.

Από το Γραφείο Τύπου

2500 ευρώ το μήνα πληρώνουμε για το κινητό του Πάγκαλου!

κλικ στο έγγραφο για μεγέθυνση
Λογαρισμοί - πρόκληση για τα κινητό τηλέφωνο του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης που χρεώνει το ελληνικό δημόσιο με 2.500 ευρώ κάθε μήνα.

'Οπως προκύπτει από τα διαβιβαστικά σημειώματα που έφτασαν σήμερα στο Υπουργείο Εσωτερικών ο κ. Πάγκαλος χρέωσε το υπηρεσιακό του κινητό με 2.531 ευρώ για το διάστημα από 8 Σεπτεμβρίου έως 9 Οκτωβρίου.

Το τελευταίο αντίο στον δήμαρχο Γ. Αποστολάκη


Εκατοντάδες άνθρωποι είπαν το τελευταίο αντίο στον υποψήφιο δημάρχο Ν. Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, Γιώργο Αποστολάκη, στο νεκροταφείο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Ο Γιώργος Αποστολάκης, ήταν υποψήφιος δήμαρχος με τον συνδυασμό "Νέα Προοπτική", και είχε έρθει πρώτος στον πρώτο γύρο των Αυτοδιοικητικών Εκλογών της περασμένης Κυριακής.

Πέθανε σε ηλικία 46 ετών το βράδυ της Δευτέρας, αφού έχασε τις αισθήσεις του μετά από καρδιακό επεισόδιο ενώ οδηγούσε με αποτέλεσμα να συγκρουστεί διαδοχικά με δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Πηγή: The Insider

Στο 9,3% το έλλειμμα του 2010 σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος


Το έλλειμμα για το 2009 θα κλείσει στο 15,5% μετά την αναθεώρηση της Eurostat, σύμφωνα με δηλώσεις στο πρακτορείο Reuters κυβερνητικού στελέχους που δήλωσε ότι θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του. Προέβλεψε ότι φέτος θα διαμορφωθεί στο 9,2 ή 9,3%, υψηλότερα δηλαδή από το στόχο του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

Η ίδια πηγή δήλωσε στο πρακτορείο ότι η απόκλιση από τους στόχους οφείλεται τόσο στην αναθεώρηση όσο και στην υστέρηση που παρουσιάζουν τα έσοδα.

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού, που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 4 Οκτωβρίου, προέβλεπε περιορισμό του ελλείμματος γενικής κυβέρνησης φέτος στο 7,8%, δηλαδή στα 18,5 δισ. ευρώ,

Επιστρέφει στη Νέα Δημοκρατία ο Μαντούβαλος


Ο Πέτρος Μαντούβαλος πήρε θέση για τις εκλογές της επόμενης Κυριακής, υπέρ Μιχαλολιάκου και Κικίλια.

Συγκεκριμένα είπε:

«Θα περίμενε κανείς να προβούμε σε άμεση και παραδειγματική τιμωρία, όσων μας έβλαψαν και εκείνων που μας αδίκησαν. Δεν είναι όμως η ώρα επί του παρόντος μας αρκεί η λαϊκή δικαίωση».

«Τώρα προέχει η επισφράγιση της ανοδικής πορείας της παράταξης, εντός των κόλπων την οποίας γεννηθήκαμε και εκτραφήκαμε καθώς και η σωτηρία του Πειραιά. Συμπαρατασσόμαστε στο πλευρό του Βασίλη Μιχαλολιάκου στον δήμο Πειραιά και του Βασίλη Κίκιλια στην περιφέρεια και καλώ όσους μας ψήφισαν να πράξουν το ίδιο. Οι καιροί ου μενετοί».

Π. Ψωμιάδης: "Στο μέτωπο της λάσπης οι πολίτες απαντούν με θετική ψήφο - Είμαστε έτοιμοι για την επόμενη ημέρα"


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10/11/2010

Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ: «ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΛΑΣΠΗΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΜΕ ΘΕΤΙΚΗ ΨΗΦΟ – ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ»

Για την επόμενη ημέρα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μίλησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Π. Ψωμιάδης, παρόντος του υποψήφιου Δημάρχου Θεσσαλονίκης που στηρίχθηκε από το ΛΑΟΣ, Μάκη Στεργίου, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης.

Στην ομιλία του, ο κ. Ψωμιάδης σημείωσε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών της περασμένης Κυριακής αποτέλεσε πρόκριμα νίκης, διεκδίκησης και ανάπτυξης για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Δελτίο Τύπου του Αργύρη Λαφαζάνη για το Πόρτο Καρράς

κλικ στο Δελτίο Τύπου για μεγέθυνση

Έγγραφο Σοκ: 3800 ευρώ για ρεύμα στο γραφείο του "Οικολόγου" Πρωθυπουργού μας...


Πράσινη ανάπτυξη και πράσινα άλογα κύριε Παπανδρέου

Την στιγμή που πολίτες δεν έχουν να πληρώσουν τα 100 ευρώ που χρωστούν στη ΔΕΗ και τους κόβουν το ρεύμα, άρα τους στερούν το φαγητό και την ζέστη που τυχόν θα είχαν, εσείς σφυρίζετε αδιάφορα με ταξίδια και "πράσινα" λόγια...

Αυτή είναι η "κρίση" η δική σας...2500 ευρώ σε τηλέφωνα του Αντιπροέδρου του κόμματος και 3800 ευρώ σε ρεύμα του Προέδρου και Πρωθυπουργού της χώρας...

Το παρακάτω έγγραφο τα λέει όλα, η αηδία συνεχίζεται...

Κέντρο Αριστοτελικών Σπουδών στο ΑΠΘ


Το μοναδικό στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την Ευρώπη Κέντρο Αριστοτελικών Σπουδών δημιουργείται στο Αριστοτέλειο

Της Στελίνας Μαργαριτίδου
smargaritidou@gmail.com

Το μοναδικό στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την Ευρώπη Κέντρο Αριστοτελικών Σπουδών δημιουργείται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, έπειτα από σχετική εισήγηση του πρύτανη του ΑΠΘ Ιωάννη Μυλόπουλου, που έγινε ομόφωνα δεκτή από το πρυτανικό συμβούλιο του ΑΠΘ.

Επικεφαλής του κέντρου ορίζεται η πρόεδρος του τομέα Φιλοσοφίας στο ΑΠΘ καθηγήτρια Δήμητρα Σφενδόνη-Μέντζου. Όπως εξήγησε, μιλώντας στη "Μ", ο πρύτανης του ΑΠΘ, "πρόκειται για ένα ακόμη βήμα που θα οδηγήσει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στην εξωστρέφεια.

Αποκάλυψη, Τώρα


Γράφει ο Όθων Ιακωβίδης

Η προχθεσινή εκλογική διαδικασία, ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, ειδικά μετά το «διακαναλικό» εκβιαστικό διάγγελμα του πρωθυπουργού προς τον «κυρίαρχο λαό».

( Τώρα, το πόσο κυρίαρχος είναι, όταν , αφ’ ενός, δεν ερωτάται εν όψει παράδοσης, σε αλλοεθνείς, της εθνικής κυριαρχίας του  στον πλέον ζωτικό εθνικό χώρο, αυτόν της Οικονομίας του και εφ ετέρου, η Δημοκρατία του επιτρέπει, αυτός ο  «κυρίαρχος λαός» να κυβερνάται από μία εξαθλιωμένη κυβερνητική μειοψηφία  του 19 % του εκλογικού σώματος, είναι μια άλλη κουβέντα).

Αυτός ο λαός, μέσα από τη διαδικασία των εκλογών, έδωσε δύο μαθήματα μετά ραπισμού στον πρωθυπουργό του, ΓΑΠ:

Κώστας Μουντάκης - Το Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου

9 Νοεμβρίου 1866: Το ολοκαύτωμα της Μονής Αρκαδίου


"Βράχε θυσίας ιερέ, στα
σκόρπια απομεινάρια
ακόμη δεν ξεθώριασαν του
αίματος τ' αχνάρια"

Σε απόσταση 23 χιλιομέτρων από το Ρέθυμνο στη Βορειοδυτική πλευρά του Ψηλορείτη και σε υψόμετρο 500 μέτρων από τη θάλασσα, βρίσκεται η ιστορική Μονή Αρκαδίου , το ιερότερο σύμβολο της Κρητικής λευτεριάς. Είναι κτισμένη σε οροπέδιο , εκεί που ενώνονται οι επαρχίες Ρεθύμνης , Αμαρίου και Μυλοποτάμου.Το Τοπίο συναρπάζει, γοητεύει και ξεκουράζει κάθε προσκυνητή , το οποίο και υποδέχεται καλοσυνάτα η Μονή.

Για την ίδρυση του μοναστηριού , δεν υπάρχουν ακριβείς πληροφορίες. Η παράδοση λέει πως θεμελιώθηκε από τον Ηράκλειο και ανοικοδομήθηκε απο τον Βυζαντινό αυτοκράτορα Αρκάδιο τον 5ο μ.Χ. αιώνα από τον οποίο πήρε και το όνομα του. Κατ' άλλη εκδοχή ιδρύθηκε απο κάποιο Μοναχό Αρκάδιο και γι αυτό ονομάστηκε Μονή Αρκαδίου.