Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Απίστευτοι οι αρχαίοι έλληνες μεταλλουργοί!

Οι ογκόλιθοι που επάνω τους στηρίζονται με σιγουριά οι κομψές Καρυάτιδες είναι στέρεα και αόρατα για τον επισκέπτη συνδεδεμένοι μεταξύ τους με τη μέθοδο των διπλών Τ. Το ίδιο και οι ογκόλιθοι ψηλά επάνω από τις κολόνες

Γαλδαδάς Αλκης

Με ευρηματικές τεχνικές που δεν είχαμε φανταστεί και με αυστηρές προδιαγραφές, χαραγμένες σε «οδηγίες χρήσης», δούλευαν τα μέταλλα οι πρόγονοί μας

Βλέπεις σε Αρχαιολογικό Μουσείο όπως αυτό του Πειραιά το τεράστιο απομεινάρι από το έμβολο ενός αρχαίου πλοίου και το προσπερνάς μάλλον γρήγορα, γιατί προτιμάς ίσως να θαυμάσεις τα αγάλματα με τις υπέροχες σωματικές λεπτομέρειες που βρίσκονται εκτεθειμένα στον ίδιο χώρο.

Γιώργος Πιπερόπουλος: «Ράγισε» λίγο η Βρετανική «γυάλινη οροφή;»

«Ράγισε» λίγο η Βρετανική «γυάλινη οροφή;»

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Δεν θα πάρω θέση υπέρ ή κατά της απόφασης του Βρετανού πρωθυπουργού κ David Cameron ο οποίος αποφάσισε σήμερα ξαφνικά να «ανακατέψει» το Υπουργικό του Συμβούλιο.

Θα σταθώ, όμως, για καθαρά κοινωνιολογικούς λόγους, στην απόφασή του να δώσει Υπουργικά Χαρτοφυλάκια σε 3 ακόμη γυναίκες και έτσι το διευρυμένο Υπουργικό του Συμβούλιο όπου αυξήθηκε ο αριθμός από 22 σε 23 μέλη «μετρά» από σήμερα συνολικά 6 γυναίκες Υπουργούς.