Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Το χαρτί όπως δεν το έχουμε ξαναδεί

Χαρτί εφημερίδας πριν και μετά την εφαρμογή του ειδικού διαλύματος.

Το χαρτί γίνεται αδιάβροχο, αντιστέκεται στη μούχλα, αποκτά μαγνητικές ιδιότητες, φθορίζει και - προσεχώς - δεν θα καίγεται!

Ειρήνη Βενιού

Ενα «μαγικό» φίλτρο νανοτεχνολογίας που μπορεί να μεταμορφώσει απλά, καθημερινά υλικά, όπως το χαρτί και τα υφάσματα, σε έξυπνα υλικά που «ζωντανεύουν» όταν εκτεθούν σε συγκεκριμένες συνθήκες ανέπτυξαν οι ειδικοί του τμήματος των Εξυπνων Υλικών του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Ιταλίας, με επικεφαλής την Ελληνίδα δρα Αθανασία Αθανασίου και κύριους συνεργάτες τους Δέσποινα Φραγκούλη (ερευνήτρια - υπεύθυνη ομάδας) και Ιλκερ Μπάγερ (ερευνητή - υπεύθυνο ομάδας).

Η σκιώδης "κυβέρνηση" του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ

Πριν λίγο καιρό θα ακουγόταν σαν...τρέλα. Σήμερα είναι μια σοβαρή πιθανότητα. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει  ότι είναι πρώιμο και σε μεγάλο βαθμό παρακινδυνευμένο, θεωρεί όμως ότι το κόμμα  -εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα- πρέπει να είναι έτοιμο σε γενικές γραμμές γιατί την επομένη των εκλογών. Ένα σημαντικό επίσης ζήτημα που απασχολεί την Κουμουνδούρου είναι οι απαραίτητες  συζητήσεις και με άλλους κομματικούς σχηματισμούς για το μοίρασμα υπουργείων.

Φυσικά, από σήμερα έως και την επομένη των εκλογών αρκετά πράγματα θα αλλάξουν, νέα πρόσωπα θα μπουν στο «κάδρο» αλλά ορισμένες από τις βασικές επιλογές δεν μπορούν να αλλάξουν.

Οι παράγοντες που θα βαρύνουν αποφασιστικά είναι αφενός το ποιοι θα είναι τελικά οι κυβερνητικοί εταίροι και αφετέρου το πόσα άτομα θα έχει τελικά το ολιγομελές υπουργικό σχήμα που υποσχέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας την Παρασκευή.

Κασιδιάρης σε Καψή: "Ορθώς σε πληρώνει ο Μπόμπολας"

Εκτός κατηγορητηρίου ο Τσαλικίδης για την έκρηξη στο Μαρί

Επτά πρόσωπα στο εδώλιο για την τραγωδία της 11ης Ιουλίου στο Μαρί - Ο Εισαγγελέας Θεσσαλονίκης αποφάσισε να μην εκτελεστεί το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, που εξέδωσαν οι κυπριακές Αρχές σε βάρος του τέως Αρχηγού της Ε.Φ.

Ο Π. ΤΣΑΛΙΚΙΔΗΣ θα διωχθεί στην Ελλάδα για τη φονική έκρηξη

Με επτά πρόσωπα στο εδώλιο του κατηγορουμένου και όχι οκτώ, τελικά, θ’ αρχίσει, όπως όλα δείχνουν, η εκδίκαση της υπόθεσης για την τραγωδία της 11ης Ιουλίου 2011, στο Μαρί. Κι αυτό λόγω των σημαντικών εξελίξεων που σημειώθηκαν στην υπόθεση του τέως Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Πέτρου Τσαλικίδη, που ουσιαστικά αναγκάζουν την Εισαγγελία ν’ αφαιρέσει το όνομα του αντιστράτηγου από το κατηγορητήριο που καταχωρίστηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας και να συνεχίσει την υπόθεσή της με τους υπόλοιπους επτά κατηγορουμένους.

Ληστές χτύπησαν άγρια ηλικιωμένο

Ληστές ξυλοκόπησαν και έδεσαν 74χρονο, ο οποίος νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένος στο νοσοκομείο της Λαμίας....

Η εικόνα είναι πράγματι σοκαριστική. Ακόμη πιο σοκαριστική όμως είναι η απίστευτη αγριότητα με την οποία οι αδίστακτοι κακοποιοί ξυλοκόπησαν σχεδόν μέχρι θανάτου, έναν ανήμπορο ηλικιωμένο για του πάρουν τις όποιες οικονομίες του...αν είχε.

Ο 74χρονος μένει μόνος του στο Νέο Κρίκελο κοντά στη Λαμία. Το πρωί στις 6:00΄ ο αδελφός του, που μένει δίπλα, άκουσε βογγητά και βγήκε να δει τι συμβαίνει. Βρήκε την πόρτα του αδελφού του ανοιχτή και τον ίδιο πεσμένο μπρούμυτα μέσα στα αίματα, δεμένο χειροπόδαρα και φιμωμένο.

Ο παππούς διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε, ότι εκτός από τα σοβαρά χτυπήματα στο πρόσωπο,

Ο Καρατζαφέρης μίλησε σε καφετέρια στη Νέα Μηχανιώνα

Η Αγιά Σοφιά τρομάζει τους Τούρκους

του Νίκου Χειλαδάκη, Δημοσιογράφου –Συγγραφέα-Τουρκολόγου

Από την πρώτη στιγμή που η Κωνσταντινούπολη έπεσε στους Οθωμανούς και ο Μωάμεθ ο Φατίχ εισήρθε καβάλα στο άσπρο άλογό του στην Αγία Σοφία, (όπου επί αρκετή ώρα, σύμφωνα με τουρκικές πηγές, έμεινε ακίνητος να κοιτάζει με έκσταση τον Παντοκράτορα στον τρούλο ενώ η εντυπωσιακή αυτή σκηνή έχει αποθανατιστεί και σε μια τουρκική ιστορική κινηματογραφική ταινία), ο μεγάλος αυτός ναός της Ορθοδοξίας έγινε το επίκεντρο διαφόρων μύθων και θρύλων που κυκλοφορούσαν ανάμεσα στους κατακτητές, προκαλώντας ένα έντονο δέος για το μεγαλούργημα αυτό της Ορθοδοξίας που τώρα το είχαν περικυκλώσει οι τέσσερις οθωμανικοί μιναρέδες.

Τα τελευταία χρόνια όμως ορισμένα γεγονότα με επίκεντρο την Αγία Σοφία και με αποκορύφωμα την απροσδόκητη εμφάνιση το καλοκαίρι του 2008 του Άγγελου στον Τρούλο, έχουν δημιουργήσει στους Τούρκους ένα έντονο κλίμα καχυποψίας και φόβου για τα μελλούμενα.

Καθαρή εντολή στις εκλογές ζήτησε από το Αγρίνιο ο Aλέξης Τσίπρας

Ισχυρή εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας απόψε σε ανοιχτή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου, ασκώντας σκληρή κριτική σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Τσίπρας έκανε ανοιγμα προς τους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων, να εμπιστευθούν τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς προκαταλήψεις ανεξάρτητα από την ψήφο τους στις 6 Μαΐου, ενώ τόνισε ότι η ώρα να αναδειχθεί μία κυβέρνηση της αριστεράς πλησιάζει.

«Ένα μικρό βήμα χωρίζει το όνειρο από την πραγματικότητα, ένα μικρό βήμα χωρίζει το λαό από την εξουσία και αυτό το βήμα θα γίνει στις 17 Ιουνίου, όταν ο λαός θα δώσει ξεκάθαρη και ισχυρή εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ, μία εντολή, εξουσίας, δημοκρατίας, αξιοπρέπειας και ελπίδας» ανέφερε.

Νεαροί Άγγλοι ξυλοκόπησαν και θανάτωσαν ήρωα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ο Charles Green προστάτευε τη Βρετανία από τα υποβρύχια των Ναζί και την απειλή της γερμανικής εισβολής.

Στα 16 του, είπε ψέματα για την ηλικία του για να ενταχθεί στο Βασιλικό Ναυτικό, υπηρετώντας κυρίως στις Νήσους Σέτλαντ και τη ναυτική βάση των Νήσων Όρκνεϊ, όπου και υπερασπίστηκε επάξια τα πλοία και τις ακτές της χώρας.

Ωστόσο, ο βετεράνος ναυτικός που αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία και τη προστασία της πατρίδας του, έπεσε θύμα ληστείας στα 86 του και τραυματίστηκε θανάσιμα από δύο νεαρούς Άγγλους, οι οποίοι έδειξαν τη πλήρη ασέβεια σε έναν άνθρωπο που εξασφάλισε τη σημερινή ελευθερία της χώρας τους.