Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Αστέριος Ζωγράφος: "Το έργο μας στο Δήμο Πολυγύρου 2011-2014, το πρόγραμμα και οι δεσμεύσεις μας για την επόμενη πενταετία"


Γιώργος Γκιλής: Επισκέψεις σε τοπικές κοινότητες & Σώμα Πολιτών

Δελτίο Τύπου

Συνεχίζοντας την προεκλογική περιοδεία του στις Τοπικές Κοινότητες Νέας Προπο-ντίδας, ο επικεφαλής του Συνδυασμού ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Γιώργος Γκιλής  την Κυριακή επισκέφθηκε τον Άγιο Μάμα, τη Ν. Ποτίδαια και τα Σήμαντρα, όπου άκουσε από δημότες τις ανάγκες των περιοχών τους και συζήτησε μαζί τους τον τρόπο επίλυσης των τοπικών προβλημάτων .

Επίσης παραβρέθηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Σώμα Πολιτών με σκοπό την συγκέντρωση φαρμάκων και τροφίμων καθώς και την ενημέρωση για το σύνολο των δράσεων και των μελλοντικών τους στόχων.

Επισκέψεις του επικεφαλής του συνδιασμού Δημοκρατική Συνεργασία, Γιώργου Γκιλή

Δελτίο Τύπου

Συνεχίζοντας την προεκλογική περιοδεία του στις Τοπικές Κοινότητες Νέας Προπο-ντίδας, ο επικεφαλής του Συνδυασμού ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Γιώργος Γκιλής  το Σάββατο επισκέφθηκε τα χωριά Διονυσίου, Νέα Πλάγια και Φλογητά, όπου συζήτησε με δημότες τα τοπικά προβλήματα και ανέπτυξε το πρόγραμμά του.

Ποινή-μαμούθ στην Τουρκία για την εισβολή στην Κύπρο

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποφάσισε ότι η Τουρκία θα πρέπει να πληρώσει αποζημίωση 90 εκατομμυρίων ευρώ για την εισβολή του 1974 στην Κύπρο και τη διχοτόμηση του νησιού. Λίγο πριν από την ανακοίνωση της απόφασης, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου είπε ότι η ποινή δεν δεσμεύει τη χώρα του. Πρόκειται για ποινή-μαμούθ, μία από τις μεγαλύτερες αποζημιώσεις που έχει επιδικάσει το ΕΔΑΔ στην ιστορία του.

Το ΕΔΑΔ αναφέρει στην απόφασή του ότι το πέρασμα του χρόνου δεν παραγράφει την ευθύνη.

Κρίνει ότι η Αγκυρα θα πρέπει να πληρώσει 30 εκατομμύρια ευρώ για αποζημιώσεις σε συγγενείς αγνοουμένων και 60 εκατομμύρια ευρώ για ζημιές στους υπό κατοχή ελληνοκύπριους κατοίκους της Καρπασίας.

Ημερίδα: "Μιλώντας για την ψυχική ασθένεια"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Κέντρο Ημέρας «Ανατολή» της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας Έρευνας, Εκπαίδευσης και Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «ΣΥΝΘΕΣΗ»  και το Ψυχιατρικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής συνδιοργανώνουν ημερίδα με θέμα:

«Μιλώντας για τη ψυχική ασθένεια»

Η ημερίδα θα γίνει στο Συνεδριακό Χώρο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Πολυτεχνείου 58 στον Πολύγυρο (επί του πεζοδρόμου) την Τρίτη 13 Μαΐου 2014, στις 09:00 – 14:00.

Η ημερίδα απευθύνεται σε εργαζόμενους σε μονάδες ψυχιατρικής και ψυχοκοινωνικής στήριξης, υπηρεσίες και φορείς ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών, συμβουλευτικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες τοπικής αυτοδιοίκησης α΄ & β΄ βαθμού και υπηρεσίες πρόληψης και αντιμετώπισης εξαρτήσεων.

Νέα βουλή, ίδια συγκυβέρνηση στην FYROM

Συμφώνησαν στη συγκρότηση νέας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας Γκρούεφσκι-Αχμέτι

Σε συμφωνία για τη συγκρότηση νέας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας κατέληξαν σήμερα το σλαβικό κόμμα VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι και το αλβανικό κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι, εξέλιξη η οποία ανοίγει το δρόμο για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, από τα δύο αυτά κόμματα, μετά τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές, που πραγματοποιήθηκαν στις 27 Απριλίου.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας συγκροτήθηκε σε σώμα η νέα Βουλή και πρόεδρος της επανεξελέγη ο Τράικο Βελιάνοφσκι ο οποίος προέρχεται από το VMRO-DPMNE. Υπέρ του κ.Βελιάνοφσκι, ο οποίος ήταν ο μοναδικός υποψήφιος, ψήφισαν και οι 87 παρόντες βουλευτές στην πρώτη συνεδρίαση της νέας Βουλής της ΠΓΔΜ, κάτι που σημαίνει ότι εξελέγη και με τις ψήφους και των δύο αλβανικών κομμάτων (του DUI του Αλί Αχμέτι και του Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανών- DPA- του Μέντουχ Θάτσι).

Εγκαίνια γραφείων - Εγκαταστάσεων της ΛΕΦΕΔ Ν. Χαλκιδικής - Δελτίο Τύπου


Πολύγυρος, 12 Μαΐου 2014
ΘΕΜΑ:     ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ – ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΛΕΦΕΔ Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.

Tην Τετάρτη 30 Απριλίου 2014 στον Πολύγυρο Χαλκιδικής πραγματοποιήθηκε η τελετή εγκαινίων των γραφείων – εγκαταστάσεων ( κτιρίου που παραχωρήθηκε από τον ΔΗΜΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ) της ΛΕΣΧΗΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ.

Στην τελετή παρέστησαν ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ( και υποστηρικτής του έργου μας ) κ Βορδός Χρήστος ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΕΡΒΟΧΩΡΙΩΝ κ Κοντογιώργης Δημήτριος  ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ της ΠΟΕΕΦΕΔ ΕΦ Τ/ΧΗΣ κ Σιδηρόπουλος Ιωαν. ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ και ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ του ΣΕΑΝ Νόμου Χαλκιδικής κκ Κέκερης Ιωαν. και Ρούσσος Στυλ. ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Τ. Κ. Γεροπλατάνου εκπρόσωπος του ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ Π. Υ. ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Κασσανδρείας εκπρόσωποι ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ και έφεδροι αξιωματικοί και οπλίτες με τις οικογένειες τους.

Οι υποψήφιοι της δημοτικής κίνησης Λαμίας «Πορτοκαλί - Σύγχρονη Πόλη»


 Κατατέθηκε την Κυριακή 27 Απριλίου 2014 στις 15:30 το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Πορτοκαλί – Σύγχρονη Πόλη» στο Πρωτοδικείο Λαμίας από τον υποψήφιο δήμαρχο Λαμιέων Γιώργο Σαγιά.

Υποψήφιος Δήμαρχος

    ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΑΓΙΑΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Ο «ιερός κώδικας» του Αθω στο Γκετί

Στο Μουσείο Γκετί στο Λος Αντζελες βρέθηκε, περίπου σαράντα χρόνια μετά την κλοπή της, η εικονογραφημένη διά χειρός Θεόκλητου Καινή Διαθήκη του 12ου αιώνα και παρέμεινε εκεί μέχρι την πρόσφατη «ανακάλυψή» της. Σύντομα θα επιστρέψει στη Μονή Διονυσίου στο Αγιον Ορος.

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗ

Ηταν ένα βράδυ του καλοκαιριού του 1960 όταν ένας μοναχός ονόματι Λάζαρος περνούσε το κατώφλι της βιβλιοθήκης της Μονής Διονυσίου στο Αγιον Ορος όπου φυλάσσονται πολλά από τα σπάνια κειμήλια της μονής. Ηταν η ώρα της καθιερωμένης «τελετουργίας» που είχε αναλάβει: του καθαρισμού τους. Δεν πρέπει να πέρασε πολλή ώρα και ο μοναχός σήμανε συναγερμό. Η εικονογραφημένη Καινή Διαθήκη του 12ου αιώνα διά χειρός Θεόκλητου –ενός διάσημου καλλιτέχνη της Κωνσταντινούπολης– είχε κλαπεί.

Βόρεια Κορέα: Τους εξόρισαν γιατί έβλεπαν βίντεο από τη Νότια Κορέα!

Τουλάχιστον 100 άτομα εστάλησαν στην εξορία στη Βόρεια Κορέα επειδή έβλεπαν ή κατείχαν βίντεο ή άλλο καταγεγραμμένο υλικό από τη Νότια Κορέα.

Οι εξορισθέντες εστάλησαν εκτός της πρωτεύουσας Πιονγιάνγκ σε απομακρυσμένες ορεινές περιοχές της χώρας.

Στη Βόρεια Κορέα, όπως αναφέρει ο Guardian έχει συσταθεί ειδική ομάδα για κατ’οίκον επιδρομές με στόχο την ανακάλυψη ξένων βίντεο.

Πηγή: NewPost.gr

Ομιλίες του υποψηφίου Δημάρχου Νέας Προποντίδας, Μανώλη Καρρά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΡΡΑ

  Στην Τοπική Κοινότητα Νέας Τένεδου και στην Δημοτική Κοινότητα Σήμαντρων μίλησε χθες Κυριακή 11/5 ο υποψήφιος Δήμαρχος Νέας Προποντίδας Μανώλης Καρράς υποψήφιος του συνδυασμού «νέα προποντίδα Σύγχρονος Δήμος».

  Ο Μανώλης Καρράς παρουσίασε τα έργα του για την επόμενη πενταετία, τα οποία θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται στοχεύοντας στην ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιοχών του δήμου, μέσω της αξιοποίησης εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων και της προσέλκυσης επενδύσεων με τη σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου Νέας Προποντίδας, Δημήτρη Τσούφη, στο Διονυσίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χθες Κυριακή 11 Μαΐου, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Γενιά – Νέα Πορεία» και υποψήφιος Δήμαρχος Νέας Προποντίδας Δημήτρης Τσούφης πραγματοποίησε την κεντρική του ομιλία στο Διονυσίου.

Ο κ. Τσούφης ανέπτυξε το πρόγραμμα του συνδυασμού για την επόμενη πενταετία, εστιάζοντας στα συγκεκριμένα ζητήματα της τοπικής κοινότητας. Δεσμεύτηκε, επίσης, για την κατάργηση του παράνομου τέλους ύδρευσης, άρδευσης και αποχέτευσης που είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν οι πολίτες. Επίσης, αναφέρθηκε στο μεγάλο στοίχημα για το Δήμο, που είναι η ανάπτυξη ενιαίου παραλιακού μετώπου κατά μήκος της ακτογραμμής της Νέας Προποντίδας. Πρόκειται για ένα έργο που θα συμβάλλει σημαντικά στη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της περιοχής.

Προεκλογικό σποτ της Χρυσής Αυγής για τις ευρωεκλογές


Περιοδεία του υποψηφίου Ευρωβουλευτή, Γρηγόρη Τάσιου, στη Ρόδο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΤΑΣΙΟΥ ΣΤΗ ΡΟΔΟ:

Λύσεις στους πολλούς και όχι προνόμια στους λίγους

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία κ. Γρηγόρης Τάσιος πραγματοποίησε επίσκεψη στη Ρόδο, στο πλαίσιο των προεκλογικών περιοδειών του. Κατά τη διάρκεια της επίκσεψής του ο κ. Τάσιος είχε την ευκαιρία να έχει συναντήσεις εργασίας με εκπροσώπους τοπικών αρχών και παραγωγικών φορέων. Ξεχωριστή ήταν η υποδοχή που του επεφύλαξαν η τοπική Ένωση Ξενοδόχων και  φορείς  του τουρισμού στο νησί αθώς ο κ. Τάσιος είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος του κλάδου στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα στη Ν. Καλλικράτεια

Πολύγυρος 12 Μαΐου 2014
Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας
 Απόστολου Τζιτζικώστα στη Ν. Καλλικράτεια

Τη Νέα Καλλικράτεια θα επισκεφθεί σήμερα Δευτέρα 12 Μαΐου στις 12 το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης»,  Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας θα συνοδεύεται από τον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Ιωάννη Γιώργο, Υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους και μέλη της «Αλληλεγγύης».

Πώς και γιατί μας επηρεάζει η πανσέληνος

Τα «παιχνίδια» της Σελήνης με τους ζωντανούς οργανισμούς
Για πολλά χρόνια οι επιστήμονες πίστευαν ότι τα νυκτόβια ζώα χρησιμοποιούσαν κατά κύριο λόγο τον ήχο για να επικοινωνήσουν.

Πριν από αρκετά χρόνια όμως, ο Vincenzo Penteriani και η ερευνητική του ομάδα, ενώ παρατηρούσαν έναν αρσενικό μπούφο με τα κιάλια τους, λίγο μετά το ηλιοβασίλεμα, διαπίστωσαν ότι με κάθε ήχο που έβγαζε το πτηνό, έλαμπε μια «τούφα» από λευκά φτερά στο λαιμό του.

Αργότερα οι ερευνητές βρήκαν, ότι το οπτικό αυτό σήμα αποτελούσε «στοιχείο-κλειδί» του τελετουργικού ζευγαρώματος. Επιπλέον, διαπίστωσαν ότι τις νύχτες που το φεγγάρι ήταν πιο φωτεινό, αυτά τα «σήματα» αυξάνονταν σημαντικά.

Αλαβάνος: «Για την Αυτοδιοίκηση εμπνεόμαστε από την Αντίσταση». Συνδυασμοί που στηρίζει το Σχέδιο Β

Απόσπασμα από την Ομιλία του Αλέκου Αλαβάνου στη συγκέντρωση στο Χαλάνδρι στις 10 Μαίου 2014 :

«Το Σχέδιο Β δεν έχει τις δυνάμεις να κατεβάσει κομματικά ψηφοδέλτια σε όλη την Ελλάδα. Κι εκεί όμως που έχει – είτε είναι η περιφέρεια της Θεσσαλίας είτε ο Δήμος της Αθήνας – αποφάσισε να μη το κάνει.

Στην προσέγγισή μας στο θέμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εμπνεόμαστε από την Εθνική Αντίσταση. Δεν είναι ότι εμείς είμαστε παρωχημένοι. Η αντίσταση ήταν ασύλληπτα προχωρημένη.

Το 1943 στο Γαρδίκι της Στερεάς Ελλάδας το Γενικό Επιτελείο Ανταρτών αποφάσισε τη διοργάνωση αυτοδιοικητικών εκλογών στην Ελεύθερη Ελλάδα, στα χωριά και τις πόλεις της ορεινής δηλαδή ζώνης της χώρας.