Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Ένα μοναδικό ταξίδι στο κέντρο της Γης (Φωτογραφίες)


Κάποτε οι ερευνητές τη φοβούνταν και την απέφευγαν γιατί η κατάβαση σε αυτή θεωρείτο πολύ δύσκολη ως και μοιραία. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν δείχνουν πως τελικά ο άνθρωπος τόλμησε να την εξερευνήσει με κόστος όμως και σε ανθρώπινες ζωές.

Σε βάθος που ξεπερνά τo χιλιόμετρο, έξι άνθρωποι- ανάμεσά τους και μία Βρετανή, έχασαν τη ζωή τους εξερευνώντας την ασβεστολιθική σπηλιά Gouffre Berger στη νοτιοανατολική Γαλλία.

Επεισόδια στη Χαλκιδική

Φωτιές, χημικά, πετροπόλεμος και τραυματίες συνέθεσαν το σκηνικό των σοβαρών επεισοδίων που έλαβαν χώρα νωρίτερα, το απόγευμα της Κυριακής, στη Χαλκιδική, στο δάσος των σκουριών με αφορμή τη λειτουργία μεταλλίων Χρυσού.

 Οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να προσεγγίσουν το σημείο όπου υπάρχει το άνοιγμα εργασιών εξόρυξης. Εκεί τους περίμεναν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες τους εμπόδισαν. Κάπως έτσι ξεκίνησαν τα επεισόδια τα οποία ήταν μεγάλης έντασης.

Ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής - Απάντηση στον Δένδια

Καθ’ όλα νόμιμες οι ενέργειες των μελών μας

Να πάψει το κράτος να κάνει πλάτες σε λαθρέμπορους και λαθρομετανάστες

Οι πολιτικοί προϊστάμενοι του υπουργείου ΠΡΟ-ΠΟ πληρώνονται από το υστέρημα του ελληνικού λαού για να κάνουν πλάτες σε λαθρέμπορους και λαθρομετανάστες. Στην απέλπιδα προσπάθειά τους να αιτιολογήσουν την πολύχρονη ανοχή τους στο παρεμπόριο, κατηγορούν βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής για «αντιποίηση αρχής» και «απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας». Για την ιστορία τους υπενθυμίζουμε ότι οι βουλευτές μας διενέργησαν τους ελέγχους ως απλοί Έλληνες πολίτες, που έχουν κάθε δικαίωμα να μάθουν αν ένα προς πώληση αγαθό είναι προϊόν λαθρεμπορίου.

Οι άσχετοι και αστοιχείωτοι αρμόδιοι του ΠΡΟ-ΠΟ, ας ξαναδιαβάσουν το άρθρο 275 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας περί του νομίμου δικαιώματος του πολίτη ακόμα και να προβεί σε σύλληψη δράστη για αυτόφωρο πλημμέλημα, καθώς και τον συνδυασμό των άρθρων 259 και 15 του Ποινικού Κώδικα για τις ποινικές ευθύνες των οργάνων τους στα εγκλήματα της λαθρεμπορίας και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Σχηματίζεται δικογραφία κατά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Διαπράττουν το αδίκημα της αντιποίησης Αρχής και της απρόκλητης φθοράς

Τη λήψη μέτρων εναντίον των βουλευτών της Χρυσής Αυγής που συμμετείχαν στα επεισόδια εναντίον μικροπωλητών, στη Ραφήνα και το Μεσολόγγι, ζήτησε ο υπουργός Προστασίας του Πολιτη Νίκος Δένδιας.

Πρόκειται για τους βουλευτές Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Γιώργο Γερμενή (γνωστό με το προσωνύμιο «Καιάδας») και Κώστα Μπαρμπαρούση.

Οι βουλευτές, σύμφωνα με τον υπουργό, διαπράττουν το αδίκημα της αντιποίησης της Αρχής και της απρόκλητης φθοράς.