Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Θεσσαλονίκη: Εκδηλώσεις μνήμης για τα 91 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Επιμνημόσυνη δέηση στον ιερό ναό της του Θεού Σοφίας για τα θύματα της Γενοκτονίας του Ελληνισμού της Ανατολής, τρισάγιο στον ανδριάντα του νεομάρτυρα Χρυσοστόμου Σμύρνης, καθώς και κατάθεση στεφάνων από τις αρχές της πόλης, από προσφυγικές οργανώσεις και φορείς, πραγματοποιήθηκαν το πρωί σήμερα στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την επέτειο 91 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Στη θεία λειτουργία και την επιμνημόσυνη δέηση νωρίς το πρωί στον ιερό ναό της Αγίας Σοφίας χοροστάτησε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος, ο οποίος στο τέλος της λειτουργίας τόνισε πως «δεν υπήρξε κανείς συνωστισμός στην παραλία της Σμύρνης, αλλά δίωξη και γενοκτονία ενός ολόκληρου λαού ο οποίος πάλευε να ανεβεί στα πλοία για να γλιτώσει από την καταστροφή».

Της θείας λειτουργίας και της επιμνημόσυνης δέησης ακολούθησε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του νεομάρτυρα μητροπολίτη Χρυσοστόμου Σμύρνης (γεννήθηκε στην Τρίγλια της Βιθυνίας στην Προποντίδα,

Χιλιάδες κόσμου στην τελετή μνήμης στο Μελιγαλά


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

Χιλιάδες κόσμου τίμησαν σήμερα τη μνήμη των νεκρών Ελλήνων οι οποίοι σφαγιάστηκαν από δυνάμεις του ΕΛΑΣ στην Πηγάδα του Μελιγαλά στη Μεσσηνία.

Η συγκέντρωση ήταν πραγματικά εντυπωσιακή και το "παρών" εκτός από τους χιλιάδες των πολιτών έδωσε και σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του Λαϊκού Συνδέσμου.

Γερμανία : Απορρίπτεται από την «Αριστερά» το αίτημα για επιστροφή του κατοχικού δανείου

Το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για επιστροφή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου απορρίπτει ο επικεφαλής του γερμανικού κόμματος «Η Αριστερά» (Die Linke) Μπερντ Ρίξινγκερ, σε αποκλειστική του δήλωση στην ηλεκτρονική έκδοση της οικονομικής εφημερίδας "Der Handelsblatt".

 «Κοιτάζουμε από κοινού προς τα εμπρός και όχι προς τα πίσω», δηλώνει ο κ. Ρίξινγκερ και προσθέτει ότι είναι αναγκαία μία άλλη πολιτική διάσωσης στην Ευρώπη, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «δεν είναι θέμα μεταξύ Γερμανών και Ελλήνων, αλλά μεταξύ φτωχών και πλουσίων».

Ο επικεφαλής της Αριστεράς τονίζει ακόμη ότι «το μεγάλο σκάνδαλο είναι ότι στην Ελλάδα τα παιδιά πεινάνε, ενώ οι εκατομμυριούχοι και δισεκατομμυριούχοι δεν είναι αναγκασμένοι να πληρώσουν ούτε σεντ,