Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

«Κύριε Σαμαρά δεσμευτείτε και υπογράψτε εδώ!»

Απίστευτο πρωτοσέλιδο στην Bild

Επιμέλεια, Ζωή Ψαρρά

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε η δήλωση - προσωπική υπόσχεση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά σε ξένα μέσα ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει τα δανεικά στη Γερμανία μέχρι και το τελευταίο σεντ.

«Κύριε Σαμαρά δεσμευθείτε και υπογράψτε!». Με αυτό τον προκλητικό τίτλο για πολλοστή φορά η εφημερίδα Bild εξαπολύει τα βέλη της κατά της Ελλάδας, ζητώντας από τον πρωθυπουργό να εγγυηθεί ότι δεν θα επιβαρυνθεί στο ελάχιστο ο γερμανικός λαός.

Σε μια προσπάθεια να «κεντρίσει»  τον Έλληνα πρωθυπουργό έφτιαξε μια εγγυητική επιστολή με αρχαιοελληνική γραμματοσειρά και ζητάει από τον κ. Σαμαρά να την υπογράψει!

Στους όρους καλεί τον Έλληνα πρωθυπουργό να δεσμευθεί στα εξής:

Ανάστατη η Κόρινθος για το κέντρο κράτησης

Μέσα στο στρατόπεδο περίπου 400 λαθρομετανάστες…

Περίπου 400 λαθρομετανάστες βρίσκονται στο στρατόπεδο της Κορίνθου, ενώ τέσσερις λαθρομετανάστες μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο της πόλης.

Από τον χώρο έχουν αποχωρήσει τα ΜΑΤ και παραμένουν δυνάμεις της αστυνομίας που περιφρουρούν το στρατόπεδο, ενώ έχουν αποχωρήσει και οι πολίτες που, χθες, είχαν συγκεντρωθεί και διαμαρτύρονταν για τη λειτουργία στρατοπέδου λαθρομεταναστών στην Κόρινθο. Εν τω μεταξύ, αποκαταστάθηκε η υδροδότηση στο στρατόπεδο, που είχε διακοπεί χθες με εντολή του δημάρχου της πόλης, ενώ απόψε στις 7.30, διοργανώνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το στρατόπεδο, σε υλοποίηση της ομόφωνης απόφασης του χθεσινοβραδινού δημοτικού συμβουλίου

Στον εισαγγελέα οι δικογραφίες για την ιστοσελίδα Indymedia

Στον εισαγγελέα βρίσκονται οι δικογραφίες για τον διαδικτυακό τόπο Indymedia σύμφωνα με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια ο οποίος μάλιστα τόνισε ότι δεν προτίθεται να παρέμβει στο έργο της δικαιοσύνης.

Ο κ. Δένδιας απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος έκανε λόγο για αδράνεια του ελληνικού κράτους μπροστά στην απίστευτη, όπως είπε, πρόκληση να προβάλλονται και να προωθούνται από τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα εγκληματικές και τρομοκρατικές πράξεις, τόνισε ότι ο νόμος θα εφαρμόζεται απαρέγκλιτα σε κάθε κατεύθυνση.

«Σε κράτος ευνομούμενο δεν υφίσταται καμία άλλη επιλογή ... Οι δικογραφίες βρίσκονται στον εισαγγελέα δεν προτίθεμαι να παρέμβω στο έργο της ελληνικής δικαιοσύνης.

Αναρχικοί βεβήλωσαν το Μνημείο της Γενοκτονίας των Ποντίων!

Επέστρεψαν ανανεωμένοι από τις διακοπές τους (πάντα σε… εναλλακτικά νησιά) οι γνωστοί- άγνωστοι αναρχοκομμουνιστές και άρχισαν τις ασχήμιες. Πρώτος τους στόχος το Μνημείο της Γενοκτονίας των Ποντίων, στην Πλατεία Αγίας Σοφίας της Θεσσαλονίκης, το οποίο βεβήλωσαν βάναυσα αναγράφοντας «Μάρθα Βούρτση» (και υπογράφοντας με το απεχθές σύμβολό τους), θέλοντας με τον τρόπο αυτό να διακωμωδήσουν τον πόνο της γυναίκας του Πόντου που αναπαρίσταται να κλαίει και να οδύρεται για την καταστροφή και τον θάνατο που προκάλεσαν οι ορδές του Κεμάλ.

Παρόμοια καταστροφή υπέστη και το πανέμορφο γλυπτό για τη μνήμη της γενοκτονίας των Ποντίων στην Άρνισσα Πέλλας.