Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Ανάστατη η Κόρινθος για το κέντρο κράτησης

Μέσα στο στρατόπεδο περίπου 400 λαθρομετανάστες…

Περίπου 400 λαθρομετανάστες βρίσκονται στο στρατόπεδο της Κορίνθου, ενώ τέσσερις λαθρομετανάστες μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο της πόλης.

Από τον χώρο έχουν αποχωρήσει τα ΜΑΤ και παραμένουν δυνάμεις της αστυνομίας που περιφρουρούν το στρατόπεδο, ενώ έχουν αποχωρήσει και οι πολίτες που, χθες, είχαν συγκεντρωθεί και διαμαρτύρονταν για τη λειτουργία στρατοπέδου λαθρομεταναστών στην Κόρινθο. Εν τω μεταξύ, αποκαταστάθηκε η υδροδότηση στο στρατόπεδο, που είχε διακοπεί χθες με εντολή του δημάρχου της πόλης, ενώ απόψε στις 7.30, διοργανώνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το στρατόπεδο, σε υλοποίηση της ομόφωνης απόφασης του χθεσινοβραδινού δημοτικού συμβουλίου


Κάτοικοι της περιοχής ισχυρίζονται ότι οι μετανάστες που μεταφέρθηκαν στο στρατόπεδο προέρχονται και από την Πάτρα και μεταφέρθηκαν εκεί με πούλμαν της Αστυνομίας.

Ο δημάρχος Κορίνθου, Αλέξανδρος Πνευματικός μιλώντας στο Mega κατήγγειλε ότι τα μεσάνυχτα μετανάστες βγήκαν από το στρατόπεδο και επέμεινε στη τη διακοπή της υδροδότησης στο στρατόπεδο τονίζοντας ότι «στον πόλεμο όλα επιτρέπονται». Η αστυνομία από την πλευρά της διαψεύδει τα περί απόδρασης, ενώ όσον αφορά τους τέσσερις τραυματίες τόνιζει ότι τσακώθηκαν μεταξύ τους εντός του κέντρου κράτησης.

Επεισοδιακή ήταν και η απογευματινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Κορίνθου, καθώς πολίτες επιτέθηκαν φραστικά τόσο κατά του δημάρχου Κορίνθου όσο και κατά βουλευτών και πολιτευτών του νομού που υποστήριξαν την κίνηση των αρχών να μεταφέρουν τους μετανάστες στο χώρο του στρατοπέδου.

Όλα ξεκίνησαν την Πέμπτη όταν η κίνηση της αστυνομίας να συγκεντρώσει τους λαθρομετανάστες που συνέλαβε, στο στρατόπεδο της Κορίνθου μετατρέποντάς το σε κέντρο φιλοξενίας λαθρομεταναστών, έγινε αντιληπτή από τους πολίτες της Κορίνθου και περί τα 100 άτομα συγκεντρώθηκαν και απέκλεισαν την πύλη, με επικεφαλής τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ευστάθιο Μπούκουρα.

Στην πύλη του στρατοπέδου, η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου με τους πολίτες να διαμαρτύρονται, ενώ απέναντί τους παρατάχθηκαν διμοιρίες των ΜΑΤ που έφτασαν από την Πελοπόννησο και την Αττική.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: