Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Τους τρέλανε όλους ο Ερντογάν: Με 3D ολόγραμμα εμφανίστηκε σε ομιλία του στη Σμύρνη (Video)

Ο Τούρκος πρωθυπουργός έκανε μία... "άβαταρ" εμφάνιση που άφησε άφωνους άπαντες. O Ινδός πολιτικός Ναρέντρα Μόντι,  ήταν ο πρώτος που εισήγαγε αυτή την τεχνολογία.

Την ώρα που η κυβέρνηση Ερντογάν κλονίζεται από το σκάνδαλο διαφθοράς, ο Τούρκος πρωθυπουργός, για να κερδίσει τις εντυπώσεις, προέβη σε μία εμφάνιση, που σχεδόν κανείς κανείς άλλος πολιτικός δεν έχει ξανακάνει.

Πιο αναλυτικά, το κυβερνών κόμμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (AKP, Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης) εισήγαγε την... τελευταία λέξη της τεχνολογίας στην τουρκική πολιτική -ένα εργαλείο που συνήθως το συναντάμε μόνο στα βιβλία επιστημονικής φαντασίας- και συγκεκριμένα το ολόγραμμα.

Γιώργος Πιπερόπουλος: «Μεγάλος Συνασπισμός» ή ΠΟΛΥ «Μεγάλο Δούλεμα;»


Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Αφού είδα και διάβασα το πρωτοσέλιδο στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής (26-1-2014) άφησα να περάσει ένα 24ωρο για να…συνέλθω!

Ομολογώ ότι μου άρεσε ο τίτλος «Μεγάλος Συνασπισμός αλά Ελληνικά» καθότι από το καλοκαίρι του 2010 και την πρόσκληση στην τρόικα ήμουν ένας από εκείνους που έλεγα στα ραδιοτηλεοπτικά παράθυρα και μπαλκόνια και έγραφα ότι ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ υπέρβαση ιδεολογιών και πολιτικό-οικονομικών προσανατολισμών και ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ…

Δεν ανήκουν στον Άλεξ τα οστά που βρέθηκαν σε κοιμητήριο

Ολοκληρώθηκε νωρίς το βράδυ της Δευτέρας η διαδικασία εκταφής σκελετού που βρέθηκε σε κοιμητήριο της Ημαθίας και αποκλείστηκε το ενδεχόμενο να ανήκει στο μικρό Άλεξ από τη Βέροια, τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί από το Φεβρουάριο του 2006.

Τα οστά που βρέθηκαν θαμμένα σε κοιμητήριο της Ημαθίας ανήκουν κατά πληροφορίες σε ηλικιωμένη γυναίκα. Η διαδικασία εκταφής έγινε παρουσία ιατροδικαστή, έπειτα από σχετική παραγγελία που έδωσε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Βέροιας.

Προηγήθηκε καταγγελία κατοίκου του χωριού Ραψομανίκη Ημαθίας

Οι μυκηναϊκοί θολωτοί τάφοι της Αιτωλοακαρνανίας

Διάλεξη στο αμφιθέατρο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Οι τρεις μυκηναϊκοί θολωτοί τάφοι στον Άγιο Ηλία Ιθωρίας, τοποθεσία που βρίσκεται ανατολικά του Αχελώου και βορειοδυτικά της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου, θα βρεθούν σήμερα στο επίκεντρο διάλεξης της αρχαιολόγου Ιλεάνας Σιώρη, που θα δοθεί στις 6 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου [Τοσίτσα 1, Αθήνα].

Κατασκευασμένοι αριστοτεχνικά

Το τσιγάρο "έφαγε" τον θρυλικό "κύριο Marlboro"

Ο Έρικ Λόουσον, ο κλασικός "καουμπόι της Marlboro", έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 72 ετών, από οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια, που οφειλόταν στην χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια από την οποία υπέφερε, όπως δήλωσε η σύζυγός του, Σούζαν.

Τον Λόουσον, ο οποίος ήταν ηθοποιός, τον ανακάλυψε η εταιρία που είχε αναλάβει τις διαφημίσεις της Malboro και τον μετέτρεψε στον σκληροτράχηλο άνδρα-πρότυπο του αμερικανικού τρόπου ζωής, που πρωταγωνίστησε στις καταχωρήσεις της περιόδου 1978-1981.

Καπνιστής από τα 14 του, ο Λόουσον ήταν τόσο εθισμένος στο κάπνισμα που δεν μπόρεσε να το κόψει παρά μόνο όταν ήταν πολύ αργά."Ήξερε ότι τα τσιγάρα τον είχαν στο χέρι. Ήξερε ότι δεν μπορούσε να σταματήσει" δήλωσε η σύζυγός του.

Συνέλαβαν τον αδερφό και τη σύζυγο του Γιακουμάτου για χρέη στο Δημόσιο

- Τα χρέη αφορούν τον οίκο ευγηρίας "Άγιο Χαράλαμπο" που διατηρούν στο Νέο Ψυχικό
- Η οικονομική αστυνομία διαπίστωσε παραβάσεις φοροδιαφυγής
- Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος δεν συνελήφθη λόγω της βουλευτικής ασυλίας
- Τι αναφέρουν κύκλοι της οικογένειας Γιακουμάτου στο Newsit

Συνελήφθησαν ο αδερφός του Γεράσιμου Γιακουμάτου, Δημήτρης Γιακουμάτου, και η σύζυγός του, Ελένη Θεοδώρου, για χρέη που αφορούν τον οίκο ευγηρίας "Άγιος Χαράλαμπος", που διατηρεί η οικογένεια στο Νέο Ψυχικό.

Σε έλεγχο που πραγματοποίησε η οικονομική αστυνομία, διαπιστώθηκαν παραβάσεις φοροδιαφυγής,

40 χρόνια είναι πολλά χωρίς εσένα, αλλά πολύ λίγα για να ξεχαστείς (Video)

Η συγκλονιστική ομιλία ενός εξαιρετικού ιατρού και πνευματικού ανθρώπου, του Δρ. Νίκου Ιωάννου στο μνημόσυνο του Γρίβα Διγενή στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Καρύτση, την Κυριακή 26/01/2014.

"Αρχηγέ Διγενή,

πέρασαν ήδη 40 χρόνια από την ημέρα που πέρασες το κατώφλι της Αθανασίας.

Το άγγελμα του θανάτου σου εξαφάνισε αμέσως τα σύννεφα που μαζεύτηκαν τα 3 προηγούμενα χρόνια και σύσσωμος ο Κυπριακός Ελληνισμός συνέρευσε στο ταπεινό-υπέροχο κρησφύγετο, να σε τιμήσει και να σε συντροφέψει ταυτόχρονα στον αποχαιρετισμό για την παντοτινή εγκατάσταση, εκεί δίπλα, στον τάφο, που θα θυμίζει πάντα ότι, «ο Διγενής στάθηκε όρθιος στις επάλξεις μέχρι την τελευταία του πνοή».

Δημήτρης Κουτσούμπας: ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία είναι το ίδιο πράγμα

Την «κάλπικη αντιπαράθεση» κυβέρνησης και αντιπολίτευσης καυτηριάζει ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, καθώς διαπιστώνει ουσιαστική σύγκλιση απόψεων

Ουσιαστική σύγκλιση και «πραγματική σύμπλευση» μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνει ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ κ. Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στο «ΘΕΜΑ», κάνοντας λόγο για «κάλπικη αντιπαράθεση» μεταξύ των δύο κομμάτων. Ο κ. Κουτσούμπας σημειώνει ότι μια πιθανή άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία δεν θα διαφοροποιούσε επί της ουσίας την ασκούμενη πολιτική από τη σημερινή κυβέρνηση. Τουναντίον, «τα μνημόνια διαρκείας θα είναι αναπόφευκτα, άσχετα αν θα ονομάζονται μνημόνια ή απλά “νομοθετικές ρυθμίσεις”».

Το σπήλαιο Αλεπότρυπα Διρού αποκαλύπτει τα μυστικά του

Η τρίτη ερευνητική περίοδος του προγράμματος «Ανασκαφικό και μελετητικό έργο Διρού» πραγματοποιήθηκε - από τις 27 Ιουνίου έως τις 15 Ιουλίου 2012- από ομάδα Ελλήνων και ξένων επιστημόνων διά της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας και Σπηλαιολογίας Νοτίου Ελλάδος και με την εποπτεία της Ε΄ ΕΠΚΑ.

Το Σπήλαιο Αλεπότρυπα - που ερευνάται από το 1970- κατοικήθηκε κατά τη Νεολιθική περίοδο (6000 - 3000 π.Χ.) και έχει αποδώσει χιλιάδες ευρημάτων κεραμικής, λίθινων και οστέινων εργαλείων, κοσμημάτων καθώς και ανθρώπινων και ζωικών οστών.

Έρευνες

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κεφαλλονιά - Σε πλοία οι κάτοικοι


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Κεφαλονιά, προκειμένου να διευκολυνθούν οι διαδικασίες καταγραφής των ζημιών και η αποκατάσταση των πληγέντων από τον σεισμό των 5,9 Ρίχτερ, όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

«Υπάρχουν ζημιές άλλα ευτυχώς το νησί άντεξε», δήλωσε τις πρώτες πρωινές ώρες ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, μετά από ευρεία σύσκεψη στην Κεφαλονιά για τον συντονισμό του έργου των αρμόδιων υπηρεσιών.

Στην Κεφαλονιά θα βρίσκονται τα πλοία Superfast 1 και «Ελευθέριος Βενιζέλος», προκειμένου να στεγάσουν όσους κατοίκους του νησιού, τα σπίτια των οποίων υπέστησαν ζημιές από το σεισμό των 5,8 Ρίχτερ.