Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Το τσιγάρο "έφαγε" τον θρυλικό "κύριο Marlboro"

Ο Έρικ Λόουσον, ο κλασικός "καουμπόι της Marlboro", έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 72 ετών, από οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια, που οφειλόταν στην χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια από την οποία υπέφερε, όπως δήλωσε η σύζυγός του, Σούζαν.

Τον Λόουσον, ο οποίος ήταν ηθοποιός, τον ανακάλυψε η εταιρία που είχε αναλάβει τις διαφημίσεις της Malboro και τον μετέτρεψε στον σκληροτράχηλο άνδρα-πρότυπο του αμερικανικού τρόπου ζωής, που πρωταγωνίστησε στις καταχωρήσεις της περιόδου 1978-1981.

Καπνιστής από τα 14 του, ο Λόουσον ήταν τόσο εθισμένος στο κάπνισμα που δεν μπόρεσε να το κόψει παρά μόνο όταν ήταν πολύ αργά."Ήξερε ότι τα τσιγάρα τον είχαν στο χέρι. Ήξερε ότι δεν μπορούσε να σταματήσει" δήλωσε η σύζυγός του.
Μπορεί βέβαια κανείς να πει με μια δόση ελαφρότητας, ότι..."πήγε" ευχαριστημένος αφού πρόλαβε και κάπνισε άπειρες ποσότητες καπνού...

Να σημειωθεί ότι αργότερα, ο Λόουσον συμμετείχε σε διαφημιστικές εκστρατείες κατά του καπνίσματος και μάλιστα είχε πρωταγωνιστήσει σε ένα φιλμάκι - παρωδία των διαφημίσεων που τον είχαν κάνει διάσημο σε όλον τον κόσμο!

Όπως σημειώνει το Associated Press, δύο άλλοι ηθοποιοί που συμμετείχαν σε διαφημίσεις των τσιγάρων Marlboro πέθαναν από αιτίες που σχετίζονται με το κάπνισμα.

Ο Ντέιβιντ Μίλαρ πέθανε από εμφύσημα το 1987 και ο Ντέιβιν ΜακΛιν νικήθηκε από τον καρκίνο του πνεύμονα το 1995.

Πηγή: TheInsider

Δεν υπάρχουν σχόλια: