Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

«Βουλιάζει» η Ρόδος - Αυτοκίνητα σε ποτάμι, δύο αγνοούμενοι (Video και φωτο)

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: «ΕΡΕΥΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΣΥΡΘΗΚΑΝ»

Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

Δραματική και επικίνδυνη είναι η κατάσταση στη Ρόδο από το ξέσπασμα της κακοκαιρίας που πλήττει το νησί.

Οι δρόμοι στο νησί έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, σπίτια και καταστήματα έχουν πλημμυρίσει, ενώ πολλά χωριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα εξαιτίας των κεραυνών που έθεσαν εκτός λειτουργίας πολλές γραμμές,.

Τα ποτάμια και τα ρέματα ξεχείλισαν,ενώ,όπως αποκάλυψε στο newpost ο δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς,

Π.Κ.Μ. «Να ανακληθεί η απόφαση που στέλνει τον ΓΣ Ηρακλής στο Πρωτοδικείο»

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας συνεδρίασε σήμερα και ανακάλεσε την αρχική του απόφασή, ζητώντας την ψήφιση τροπολογίας στη Βουλή ώστε να μην διαλυθεί ο Γ.Σ.«Ηρακλής».

Ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, εξέφρασε την πρόθεσή του να αναζητηθεί λύση για το θέμα. Μάλιστα, την Δευτέρα, θα συνεδριάσει η οικονομική επιτροπή και ακολούθως το Περιφερειακό Συμβούλιο ώστε να εξεταστεί το ζήτημα λεπτομερώς και να γίνει ονομαστική ψηφοφορία παρουσία των βουλευτών και υπουργών της Θεσσαλονίκης.

Για τη σχετική απόφαση που εξέδωσε η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας, ο κ. Τζιτζικώστας σχολίασε ότι οι σύννομες επιλογές της ήταν δύο: ή να υιοθετήσει τις προτάσεις του ΣΔΟΕ και να στείλει την υπόθεση στα δικαστήρια, διαλύοντας τον «Ηρακλή» ή να επιλέξει μεν τη δικαστική οδό, καθώς δεν γινόταν διαφορετικά, αλλά να εκφράσει επιφυλάξεις για τη διάλυση της ομάδας (με το επιχείρημα ότι δεν μπορεί εκείνη να πληρώσει το τίμημα κακών διοικήσεων), όπως και έγινε.

ΔΑΠ - ΝΔΦΚ : Πάνω από 29.000 φοιτητές, ζητούν Ανοιχτές Σχολές


Πάνω από 29.000 φοιτητές, ζητούν Ανοιχτές Σχολές

Η Κίνηση Φοιτητών για Ανοιχτές Σχολές, που έλαβε διαστάσεις ύστερα από την συγκέντρωση
29.000 υπογραφών για ανοιχτές σχολές, έλαβε σήμερα την πρωτοβουλία να διοργανώσει ανοιχτή
ειρηνική συγκέντρωση στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η συμμετοχή από τους
φοιτητικούς συλλόγους ξεπέρασε τους 1.000 φοιτητές, τόσο από το ΕΚΠΑ και το ΕΜΠ, όσο και
από όλους τους συλλόγους της Αθήνας που αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της κατάστασης στα
δύο αυτά ιδρύματα και δηλώνουν την αλληλεγγύη τους στους φοιτητές που πλήττονται.

 Με την κίνηση αυτή, δόθηκε η δυνατότητα σε όλους του φοιτητές που ζητούν να ανοίξουν οι
σχολές, να διαδηλώσουν για το αυτονόητο.

Αίτηση αποφυλάκισης υπέβαλε ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Υποστηρίζει ότι δεν συντρέχουν λόγοι για την παραμονή του στη φυλακή

Αίτηση αποφυλάκισης υπέβαλε ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, στις ανακρίτριες της υπόθεσης, ισχυριζόμενος ότι δεν υπάρχουν σε βάρος του στοιχεία.

Ο κ. Μιχαλολιάκος ζητά να αντικατασταθεί με όρους η προσωρινή του κράτηση, επισημαίνοντας στην προσφυγή του ότι στο πρόσωπό του δεν συντρέχει καμία από τις προϋποθέσεις που απαιτεί ο νόμος για περιπτώσεις προφυλάκισης.

Παραθέτει, επίσης, στην αίτησή του δεδομένα που αποδεικνύουν, όπως θεωρεί, ότι δεν υπάρχουν σε βάρος του στοιχεία ή ενδείξεις ενοχής.

Εκδήλωση Ελληνικού Συλλόγου Τουριστικής Χιονοδρομίας

Δελτίο Τύπου.

Ο Ελληνικός Σύλλογος Τουριστικής Χιονοδρομίας, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από την ίδρυση του και στα πλαίσια των σχετικών εορτασμών, το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013 και από ώρα 10:00 έως 14:00, θα τοποθετήσει περίπτερο προβολής του έργου και των δράσεών του για την προώθηση της τουριστικής χιονοδρομίας, στην Θεσσαλονίκη, στην οδό Αριστοτέλους ,στη συμβολή με την οδό Τσιμισκή.

Το περίπτερο θα είναι επισκέψιμο για το κοινό κατά τις παραπάνω ώρες όπου και θα μπορείτε να ενημερωθείτε από τα μέλη μας για τις δράσεις του ΕΣΤΟΥΧ.

Η μεγαλύτερη έκρηξη ακτίνων γάμμα στο Σύμπαν

Μία «τερατώδης» -όπως την αποκάλεσαν οι αστρονόμοι- έκρηξη ακτίνων γάμμα, που συνέβη σε ένα μακρινό γαλαξία σε απόσταση 3,7 δισεκατομμυρίων ετών φωτός, όταν το σύμπαν είχε ηλικία 9,9 δισεκατομμυρίων ετών, είναι η ισχυρότερη, φωτεινότερη και μεγαλύτερης διάρκειας που έχει ποτέ παρατηρηθεί από τη Γη. Αν είχε συμβεί πιο κοντά, ο πλανήτης και η ζωή πάνω σε αυτόν θα είχαν «ψηθεί».

Η μόνη πιο ισχυρή έκρηξη που ξέρουν -ή μπορούν να φανταστούν- οι επιστήμονες, είναι η ίδια η Μεγάλη Έκρηξη (Μπιγκ μπανγκ) που δημιούργησε το σύμπαν. Οι εκρήξεις ακτίνων γάμμα λαμβάνουν χώρα, όπως πιστεύουν οι αστροφυσικοί, όταν ένα τεράστιο άστρο πεθαίνει καταρρέοντας βαρυτικά σε μια νέα μαύρη τρύπα, δημιουργώντας μια σούπερ-νόβα και εκτοξεύοντας παράλληλα στις εσχατιές του διαστήματος πανίσχυρους «πίδακες» ακτινοβολίας πολύ υψηλής ενέργειας, η οποία ταξιδεύει στο σύμπαν με την ταχύτητα του φωτός. Οι ακτίνες γάμμα είναι η μορφή του φωτός με την μεγαλύτερη ενέργεια στο ηλεκτρομαγνητικό φάσμα (τουλάχιστον 500.000 φορές ισχυρότερη από το ορατό φως).

Ρ. Χέρτσογκ: Ελβετία και Αγγλία γενέτειρες της Δημοκρατίας

O πρώην Πρόεδρος της Γερμανίας δήλωσε ότι δεν δέχεται την Ελλάδα

«Ως γενέτειρα της Δημοκρατίας θεωρώ την Ελβετία και την Αγγλία και όχι την Ελλάδα» δηλώνει ο πρώην πρόεδρος της Γερμανίας Ρόμαν Χέρτσογκ στο πλαίσιο συνέντευξής του στην εφημερίδα Der Handelsblatt. Το σχόλιο, που δέχεται επικρίσεις, διατυπώθηκε όταν ο δημοσιογράφος έκανε λόγο για το «μπόνους» της Ελλάδας ως γενέτειρας της Δημοκρατίας σε σχέση με τις διαδικασίες ένταξής της στις ευρωπαϊκές δομές και τις οικονομικές της αδυναμίες.

Μιλώντας στην Handelsblatt, ο Ρόμαν Χέρτσογκ δήλωσε πως ήταν σαφές από την αρχή σε πολλούς πολιτικούς ότι η Ελλάδα δεν είχε την οικονομική αποδοτικότητα άλλων χωρών, όμως αν και οι οικονομικές αδυναμίες ήταν γνωστές, δεν υπήρχαν προβλήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή θρησκείας σε ό,τι αφορά την ένταξή της στις ευρωπαϊκές δομές.

Χριστούγεννα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου

κλικ για μεγέθυνση
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μια σειρά από πρωτότυπες, γιορτινές δράσεις η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου υποδέχεται τους μικρούς της φίλους την περίοδο των Χριστουγέννων και οργανώνει εκδηλώσεις για παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου με οδηγό το βιβλίο από την ελληνική και ξένη λογοτεχνία. Αφηγήσεις παραμυθιών, μουσική, θεατρικά παιχνίδια και δρώμενα, εικαστικές δραστηριότητες θα πλημμυρίσουν το φιλόξενο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, κάθε Τετάρτη από τις 27 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου 2013.

Οι Χριστουγεννιάτικες δράσεις, με κέντρο το βιβλίο, είναι:

Βίαιη προσαγωγή Υπουργών στη Βουλή ζήτησε ο Παναγούλης!

Βίαιη προσαγωγή Υπουργών στον κοινοβουλευτικό έλεγχο προτείνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης, όταν αυτοί επανειλημμένα δεν προσέρχονται να απαντήσουν σε ερωτήσεις βουλευτών.

Ξαναχτύπησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης, προτείνοντας βίαιη προσαγωγή Υπουργών στον κοινοβουλευτικό έλεγχο όταν αυτοί επανειλημμένα δεν προσέρχονται να απαντήσουν σε ερωτήσεις βουλευτών!

Με αφορμή την ακύρωση της συζήτησης ερώτησής του προς τον Υπουργό Οικονομικών, αλλά και την καταγγελία του ότι για πολλοστή φορά ο κ. Στουρνάρας δεν έρχεται στη Βουλή κατά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε «μήπως η Βουλή θα πρέπει να συστήσει μία υπηρεσία, η οποία όταν ένα Υπουργός δεν εμφανίζεται για 3-4 φορές να απαντήσει στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, να προβαίνει σε βίαιη προσαγωγή».

Σκότωσαν αρκούδα αντί για αγριογούρουνο στη Μύκανη Καλαμπάκας

Νεκρή από τις σφαίρες πυροβόλου όπλου εντοπίστηκε αρκούδα στη Μύκανη Καλαμπάκας, κοντά στον Ιωνα ποταμό, στο δάσος Ρίγκλοβο.

Πρόκειται για αρσενική αρκούδα ηλικίας περίπου 20 χρονών και βάρους 200-250 κιλών. Η αυτοψία έδειξε ότι ο θάνατος του ζώου προήλθε από πυροβολισμό στο κεφάλι πριν από 4-5 ημέρες, καθώς είχε ήδη αρχίσει η αποσύνθεση του ζώου.

Στην περιοχή βρέθηκαν σκαψίματα από αγριογούρουνα

Νότης Σφακιανάκης: «Επιβάλλεται να στηρίξετε τη Χρυσή Αυγή»!


Σάλος έχει δημιουργηθεί με τις δηλώσεις του Νότη Σφακιανάκη που τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της Χρυσής Αυγής, κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής απονομής του πολυπλατινένιου του δίσκου με τίτλο "16 αυτοτελείς ιστορίες".

Ο τραγουδιστής ξεσπάει μπροστά στην κάμερα: «Είμαι πολιτικό ον και σκέπτομαι μονίμως πολιτικά διότι είμαι πολίτης, όχι πελάτης. Όλα αυτά τα κοπρόσκυλα που σας κυβερνάνε, εγώ δεν τα έχω αξιολογήσει όπως εσείς. Δεν τους έχω δώσει καμία απολύτως δύναμη. Έχω κάθε δικαίωμα να λέω τη γνώμη μου γιατί δεν χρωστάω σε κανέναν απολύτως τίποτα».

Για τη Χρυσή Αυγή και την προφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου, λέει ο Νότης Σφακιανάκης: