Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Π.Κ.Μ. «Να ανακληθεί η απόφαση που στέλνει τον ΓΣ Ηρακλής στο Πρωτοδικείο»

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας συνεδρίασε σήμερα και ανακάλεσε την αρχική του απόφασή, ζητώντας την ψήφιση τροπολογίας στη Βουλή ώστε να μην διαλυθεί ο Γ.Σ.«Ηρακλής».

Ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, εξέφρασε την πρόθεσή του να αναζητηθεί λύση για το θέμα. Μάλιστα, την Δευτέρα, θα συνεδριάσει η οικονομική επιτροπή και ακολούθως το Περιφερειακό Συμβούλιο ώστε να εξεταστεί το ζήτημα λεπτομερώς και να γίνει ονομαστική ψηφοφορία παρουσία των βουλευτών και υπουργών της Θεσσαλονίκης.

Για τη σχετική απόφαση που εξέδωσε η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας, ο κ. Τζιτζικώστας σχολίασε ότι οι σύννομες επιλογές της ήταν δύο: ή να υιοθετήσει τις προτάσεις του ΣΔΟΕ και να στείλει την υπόθεση στα δικαστήρια, διαλύοντας τον «Ηρακλή» ή να επιλέξει μεν τη δικαστική οδό, καθώς δεν γινόταν διαφορετικά, αλλά να εκφράσει επιφυλάξεις για τη διάλυση της ομάδας (με το επιχείρημα ότι δεν μπορεί εκείνη να πληρώσει το τίμημα κακών διοικήσεων), όπως και έγινε.

Την αναστολή της απόφασης της οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας ζήτησε εκ μέρους του Γ. Σ. «Ηρακλής» ο Κώστας Τσιργογιάννης. «Αν το ΣΔΟΕ θέλει να πάρει την περιουσία του «Ηρακλή» ας έρθει μόνο του» είπε. Ζήτησε, τέλος, να δοθεί μια πίστωση χρόνου μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο οπότε το ζήτημα θα εξεταστεί από τη δικαιοσύνη.

Για προσπάθεια εκποίησης της περιουσίας του «Ηρακλή» μίλησαν οι βουλευτές Χρυσούλα Γιαταγάνα και Θεοδόσης Κωνσταντινίδης που έλαβαν το λόγο στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Την πραγματοποίηση ειδικής συνεδρίασης του Συμβουλίου ζήτησαν, από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης, ο Γιώργος Πασχαλίδης και ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γιάννης Ζιώγας από τη Λαϊκή Συσπείρωση τόνισε ότι ο περιφερειάρχης θα έπρεπε να αρνηθεί τη διάλυση του συλλόγου και να στείλει στη δικαιοσύνη όσους παράγοντες των προηγούμενων διοικήσεών του φέρουν ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση.

Για πολιτικό θέμα έκανε λόγο ο Κυριάκος Βελόπουλος, ενώ ο Αδάμ Δράγας από τη ΔΗΜΑΡ κάλεσε τη διοίκηση της Περιφέρειας να γνωστοποιήσει τα πλήρη στοιχεία της υπόθεσης.

Πηγή: Αγγελιοφόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: