Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Βίαιη προσαγωγή Υπουργών στη Βουλή ζήτησε ο Παναγούλης!

Βίαιη προσαγωγή Υπουργών στον κοινοβουλευτικό έλεγχο προτείνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης, όταν αυτοί επανειλημμένα δεν προσέρχονται να απαντήσουν σε ερωτήσεις βουλευτών.

Ξαναχτύπησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης, προτείνοντας βίαιη προσαγωγή Υπουργών στον κοινοβουλευτικό έλεγχο όταν αυτοί επανειλημμένα δεν προσέρχονται να απαντήσουν σε ερωτήσεις βουλευτών!

Με αφορμή την ακύρωση της συζήτησης ερώτησής του προς τον Υπουργό Οικονομικών, αλλά και την καταγγελία του ότι για πολλοστή φορά ο κ. Στουρνάρας δεν έρχεται στη Βουλή κατά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε «μήπως η Βουλή θα πρέπει να συστήσει μία υπηρεσία, η οποία όταν ένα Υπουργός δεν εμφανίζεται για 3-4 φορές να απαντήσει στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, να προβαίνει σε βίαιη προσαγωγή».

Ο κ. Παναγούλης έκανε λόγο για περιφρόνηση του Κοινοβουλίου από τον Γιάννη Στουρνάρα και σημείωσε «τρίτη φορά κάνω την ερώτηση για το μνημόνιο της καταστροφήςς και 4η ή 5η φορά για τα ενεχυροδανειστήρια και ο Υπουργός Οικονομικών δεν εμφανίζεται να απαντήσει». «Αυτό το φαινόμενο είναι βούτυρο στο ψωμί σε όλους τους εχθρούς της Κοινοβουλευτικής δημοκρατίας» κατέληξε ο βουλευτής.

Πάντως, ο προεδρεύων της συνεδρίασης Γιάννης Δραγασάκης γνωστοποίησε ότι ο Υπουργός Οικονομικών απουσιάζει στις Βρυξέλλες λόγω του ECOFIN,τονίζοντας παράλληλα τις αυξημένες υποχρεώσεις του κ. Στουρνάρα αλλά και αντιπροτείνοντας, όταν απουσιάζει ένας Υπουργός να απαντούν στη Βουλή οι υφυπουργοί.

Πηγή: Skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: