Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Ο λαιμός του T.rex «έφαγε» τα χέρια του

Γιατί ο T.rex είχε πολύ μικρά και πρακτικά «άχρηστα» άνω άκρα; Μια νέα μελέτη ρίχνει φως σε αυτό το ανατομικό μυστήριο για τον βασιλιά των δεινοσαύρων.

Ο λαιμός «εργαλείο»

Ο Τυραννόσαυρος ρεξ, το μεγαλύτερο σαρκοβόρο ζώο που πάτησε το πόδι του στην επιφάνεια της Γης, αποτελεί μόνιμο αντικείμενο μελέτης των επιστημόνων. Σύμφωνα με tovima.gr, γίνονται συνεχώς μελέτες και αναλύσεις για κάθε τι που τον αφορά από την καταγωγή του, την εμφάνιση του στον πλανήτη, τη βιολογία του, την ανατομία του μέχρι τη συμπεριφορά και τις συνήθειες του.

Γιώργος Πιπερόπουλος: «Ολιγαρχικό» το καθεστώς των ΗΠΑ;

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Μια νέα επιστημονική μελέτη από αμερικανούς ερευνητές, τον καθηγητή Martin Gilens του Πανεπιστημίου Princeton και τον καθηγητή Benjamin I.Page του Πανεπιστημίου Northwestern, προσδίδει επιστημονικά επιχειρήματα στην αιωρούμενη αντίληψη της Κοινής Γνώμης ότι οι Ηνωμένες πολιτείες δεν είναι πλέον μια Δημοκρατία.

Η μελέτη που έχει τίτλο: «Testing Theories of American Politics: Elites, Interest Groups, and Average Citizens» θα δημοσιευθεί το ερχόμενο φθινόπωρο στο περιοδικό «Perspectives on Politics» που εκδίδει η Αμερικανική Εταιρία Πολιτικών Επιστημών:

Frederi Mistral - O φιλέλληνας μεγάλος νομπελίστας ποιητής (1830-1914)

Γράφει ο Δημήτρης Περδίκης

Συμπληρώνονται 100 χρόνια από τον θάνατο μίας μεγάλης μορφής, του φιλέλληνα νομπελίστα ποιητή Frederi Mistral.

Πριν να σπεύσουν κάποιοι να με διορθώσουν, θέλω να γράψω πως το όνομά του στα Γαλλικά γράφεται μεν Frederic, όμως ο ίδιος έγραφε και υπέγραφε στην τοπική διάλεκτο της Προβηγκίας (Occitane) και σαν μια ελάχιστη τιμή στην μνήμη του, το γράφω και εγώ όπως και ο ίδιος θα ήθελε να το δει γραμμένο.

   Ήταν Χριστούγεννα του 1897 και ο Φρεντερί Μιστράλ παρακολουθούσε με ενδιαφέρον και αγωνία τον ηρωικό αγώνα που έδιναν οι Κρητικοί για ελευθερία από τον τουρκικό ζυγό και για την ένωση με την μητέρα Ελλάδα.

Ο επαναστατικός Επιτάφιος της Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου

ΑΝΑCTA O ΘΕΟC... H ΕΛΛΑΔΑ; ΘΑ ΑΝΑCTHΘΗ;

To θρησκευτικοπολιτικό σύνθημα που βλέπετε κοσμεί τον Επιτάφιο του ιερού ναού της Ζωοδόχου Πηγής, Μητρόπολης του Αγρινίου!

Ελπίζουμε να το δούμε και το βράδυ στην περιφορά των Επιταφίων στο κέντρο της πόλης.

Μεγάλη Παρασκευή -Ήθη και έθιμα ανά την Ελλάδα

Μεγάλη Παρασκευή: μία ημέρα απόλυτης νηστείας, η Εκκλησία μας θυμίζει και βιώνει την πορεία του Ιησού προς τον Σταυρό και τον θάνατο, την ταφή του και, εν τέλει, την πλήρη επικράτηση του κακού επί του καλού, μέχρι το δεύτερο να θριαμβεύσει ξανά με την Ανάσταση.

Η Σύλληψη, η Σταύρωση και η Αποκαθήλωση του Κυρίου

Τα 12 Ευαγγέλια που διαβάζονται την Μεγάλη Πέμπτη το βράδυ και τα 5 την Μεγάλη Παρασκευή το πρωί μας παρουσιάζουν τα δραματικά γεγονότα από όλους τους Ευαγγελιστές.

Με τον τρόπο αυτό ζούμε την προδοσία και τη σύλληψη, την ανάκριση και τους εξευτελισμούς, την θανατική καταδίκη από τους Αρχιερείς και τον Πιλάτο, την άρνηση και τη μετάνοια του Πέτρου, την πορεία προς το Γολγοθά, τη Σταύρωση, το Θάνατο, την Αποκαθήλωση, την ταφή και τη σφράγιση του μνημείου.

Ευχές από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τερπνής


Πολιτιστικός Σύλλογος Τερπνής - Πανηγύρι Ζωοδόχου Πηγής

κλικ για μεγέθυνση
Δείτε το πρόγραμμα αναλυτικά:

Η ζωή εν τάφω


Ευχές από την Δημοτική παράταξη "Νέα Γενιά - Νέα Πορεία"

Η δημοτική παράταξη «Νέα Γενιά-Νέα Πορεία» και ο υποψήφιος Δήμαρχος Νέας Προποντίδας Δημήτρης Τσούφης σας εύχονται Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.

Από το Γραφείο Τύπου
www.neagenianeaporeia.gr

Aνακάλυψη-σταθμός: Εντοπίστηκε πιθανή δεύτερη Γη (Bίντεο)

ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΗΣ NASA ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ ΖΩΗ

Για πρώτη φορά οι αστρονόμοι φαίνεται πως ανακάλυψαν αυτό που τόσο καιρό αναζητούσαν: μια δεύτερη Γη.

Όπως ανακοίνωσαν, βρήκαν έναν εξωπλανήτη με μέγεθος παρόμοιο με αυτό της Γης και ο οποίος, επιπλέον, βρίσκεται στη λεγόμενη «κατοικήσιμη ζώνη», δηλαδή στην κατάλληλη απόσταση από το μητρικό άστρο του για να έχει νερό σε υγρή μορφή και άρα δυνητικά μπορεί να φιλοξενήσει ζωή- κάτι πάντως που δεν μπορεί ακόμη να επιβεβαιωθεί. Ένας πλανήτης στην κατοικήσιμη ζώνη δεν σημαίνει κατ' ανάγκη ότι όντως έχει υγρό νερό και φιλοξενεί ζωή, όμως αυτό -κρίνοντας από τη Γη- είναι πιθανό.

Ευχές από τον Σύλλογο Μεσιτών Χαλκιδικής


Ο Πρόεδρος , το Δ.Σ. και όλα τα Μέλη του Συλλόγου Μεσιτών Χαλκιδικής
σας εύχονται Καλό Πάσχα & Καλή Ανάσταση !